25 juni 2010

Vi kräver mer regeringsinflytande

Människor oroas allt mer över de dagliga, skadliga val de tvingas göra och fler och fler yrkar på att regeringen inför lagar som stoppar dem.

"Det verkar som Regeringen äntligen börjar ta sitt ansvar för hur folks beteende inverkar på andra," sägerAlec Haverchuk, 44, från New York. "Det är förbjudet enligt lag för mig att röka på restauranger och barer. "Men vi har en lång väg att gå. Jag kan fortfarande röka ute på stan och i mitt eget hem. De som stiftar lagar förstår att min cigarettrök kan ge andra cancer, men de borde bryr sig om mig, också. "

Anita Andelman leder kampanjen för American Citizen Protection Group; "mer säkerhet för alla amerikaner."

"Det handlar inte bara om att amerikanerna äter för mycket pommes frites eller att de kan få hjärnskakning om de faller av sina cyklar. Det är en ekonomisk fråga också. Jag spenderar alla mina pengar på trendiga kläder och ett nattliv som jag inte har råd med. Jag har 23.000 dollar i skuld, men det företag som utfärdar kreditkort låter mig fortfarande spendera. Det är oansvarigt att regeringen tillåter dessa företag att låna mig mer pengar. Jag betalar ju skatt!"

Efter att man infört säkerhetsbältes-lagstiftning på 1970-talet, har vi sett ett växande antalet medborgare som hävdar att lagstiftning skall antas för att skydda dem från deras egna dåliga vanor och oöverlagda beslut.

"Lagstiftning som riktar sig mot skadliga ämnen som droger och alkohol är en bra början, men det är bara en början. Min bil sätter automatiskt på mig säkerhetsbältet när jag stänger dörren. Det finns ingen chans att jag ska glömma bort det. Men varför får jag fortfarande dricka för mycket koffein, titta på TV sju timmar om dagen, och i vissa stater får folk åka på flaket på en pick-up? Det är inte rätt. "

I Kalifornien vill man införa skatt på läsk för att stävja ohälsosamma matvanor.

Om det går igenom lägger man skatt på läsk och andra drycker med minimalt näringsvärde och pengarna kan sedan användas till att finansiera program som strävar att bemöta den växande epidemin av barnfetma.

Rev Ted Hinson, grundare av den kristna aktivistgruppen Snälla Gud Stoppa Mig, sade att han tror att regeringen kommer att lyssna.

"I åratal har lagstiftarna gjort ett beundransvärt arbete genom att lyssna på väljare som vill reglera farligt och oönskat beteende hos sina grannar. Det är ett gott tecken för oss alla som behöver skyddas från oss själva. Men du skulle se allt det snusk jag fortfarande har tillgång till, bara genom att gå in i en butik eller slå på min dator. Fortfarande återstår mycket arbete om vi ska uppnå den ideala förmyndar-staten. "

Faktum är att personligt ansvar inte fungerar. Ta dig en ordentlig titt på hur andra runt omkring dig lever och jag är säker på att du håller med. Det är dags för det amerikanska folket att kräva att någon tvingar dem att göra något åt det.


läs hela artikeln här

Fullständig lycka är bara ett förbud bort6 Kommentarer:

David sa...

Sen så har vi ju detta:

http://www.dn.se/nyheter/varlden/eu-parlamentet-borde-lagstifta-om-facebook-anvandandet-1.1128034

EU byråkratin som håller oss alla trygga och dumma slår till igen. Personliga känslor blir lagstiftning
vilket är helt naturligt i en kultur utan korrekta principer.

Ann-Marie sa...

Förbjud allt!

Naivtive sa...

Beskatta luften, det vore på tiden.

Knute sa...

Pakistan vill avrätta uppfinnaren av Facebook

Han må nok hellere holde sig borte. Også fra EUSSR når Pakistan underskriver Den Europæiske Arrestordre…

http://hodja.wordpress.com/2010/06/25/pakistan-vil-henrette-opfinderen-af-facebook/

Knute sa...

Invandringen så dyr att Sverige inte har råd med militärt försvar längre. Även Säpo är på väg att avskaffas. För dyrt att beskydda Lars Vilks.

Knute sa...

The emergence of discussion about a Value-Added Tax is no accident. Regardless of how it is downplayed by the White House, it is a major part of the White House agenda.

The incredible debt incurred by the Obama administration, combined with his ambitious government-control agenda, has to be funded. The VAT provides a way the administration can say it will be a temporary tax, designed to eliminate the debt. Who can be against eliminating the debt?

The VAT will not be temporary, nor will its use be limited to debt retirement. Obama is following the same procedure used throughout Europe where the "temporary" VAT now ranges from 15 percent in Cyprus, to 25 percent in Norway and several other countries.

http://www.wnd.com/index.php?fa=PAGE.view&pageId=144873

http://synopsis-olsen.blogspot.com/2010/06/obamas-forbillede-philip-dru.html

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.