14 juni 2010

Vilken idiotisk idé


OK ... jag kan inte påstå att jag är förvånad. Vi talar om en befolkning som placerade en kommunorganisatör i Vita Huset, utan någon erfarenhet av verkligheten och vars meritförteckning var fylld av tvivelaktiga typer. En befolkning som kan välja Barack Obama till president skulle kunna göra nästan vad som helst.

Så nu dyker det upp folk runt om i landet och kräver en bojkott av BP. När jag först hörde talas om detta anade jag att knäppskallen Jesse Jackson måste ligga bakom. En snabbsökning på Google bekräftade att det där fullständigt ovidkommande stolpskottet leder aktionerna tillsammans med lika värdelöse Ralph Nader.

Kan någon upplysa mig om på vilken nivå av galenskap man befinner sig när det verkar förnuftigt att bojkotta BP?
1. Deepwater Horizons oljeborrtorn tillhörde inte BP. Det tillhörde en grupp som heter Transocean.
2. Vid tidpunkten för explosionen fanns det 126 personer som arbetar på Transocean riggen. Endast 8 av dem var BP anställda.
3. De allra flesta av BP's bensinstationer - målen för bojkotten - ägs av privata småföretagare. De anställda på dessa stationer är inte anställda av BP.
4. Vad finns det för logik i att, å ena sidan försöka utarma BP samtidigt som man å andra sidan kräver att de ska betala tillbaka pengarna för sanering? Den sortens resonemang kan bara verka vettig för någon som Jesse Jackson.

Så vad händer när du bojkottar din lokala BP station?

Först, lite eller ingenting som egentligen skadar BP. De personer som du bestraffar är lokala företagare som äger och driver stationerna och dina grannar som är de anställda. Om din idiotiska bojkott lyckas har du orsakat att flera människor i din omgivning blir utan arbete.

Vet du vad ... sedan du tillbringat en eftermiddag med att hålla upp skyltar vid din lokala BP-station tycker jag att du ska kontakta ägaren och be om namn och adress på en av de anställda som han varit tvungen att avskeda därför att försäljningen minskat.
Stoppa din lilla trendiga skylt "Bojkotta BP" i kofferten och åk sedan och prata med den friställda arbetaren. Kanske kan du be honom eller henne förklara hur de ska betala sina räkningar tills de hittar ett jobb igen. Kanske kan du erbjuda dig att åka dit med lite mat då och då. Du kan även erbjuda sig att betala vissa räkningar eftersom du är en så känslig, liberal person . Eller ... Du kan ju tala om att det är rätt åt dem eftersom de arbetade för ett ondskefullt privatföretag i stället för att ha ett riktigt statligt jobb.


Med tanke på den situation detta land befinner sig i just nu, är jag fullständigt ursinnig över hur idioter som Jesse Jackson och hans gelikar tror att en bojkott av en BP-bensinstation kommer att åstadkomma något för att lösa denna kris . Det är idioter som dessa och deras fåniga, barnsliga påhitt som kommer att fortsätta att driva detta land i fördärvet.

Från Neil Boortz radioprogram.

Ytterligare en snabb googling visar var Expressen står, vilket inte förvånar.

6 Kommentarer:

Anonym sa...

OK, men om punkt 1 och 2 ovan stämmer - var och hur kommer BP in i bilden? /XERXES

Unknown sa...

Roligt att se ett inlägg som verkar vara baserat på fakta - och nog känner jag för de stackars satar som jobbade på riggen när det hände.

Själv blev jag ombedd att "inte återvända" till en rigg där jag påtalat brister i säkerhet och sjövärdighet - några månader senare kantrade riggen och 94 personer omkom...men inte skrev man så mycket om det i pressen...det var ju ingen miljökatastrof då de hade förberett för dåligt väder och därmed "stängt" BOP'n och dragit upp borrsträngen...

Jag mår fortfarande dåligt av den händelsen - hade jag kämpat vidare kanske de levt idag, men då man blir ombedd att inte komma tillbaka så gjorde jag inte det....

Berit sa...

Punkt 1 och 2. Transocean var under kontrakt från BP. Det gör ju inte vare sig till eller ifrån när det gäller idiotin av en bojkott av BP. Det är privata småföretagare som får ta smällen.
Vi ska nog vara tacksamma att ett så stort företag som BP är inblandade och som kanske har pengar nog att rensa upp och stoppa katastrofen.
Naturligtvis kan vi "skylla" olyckan på många faktorer, kanske lobbyister som agerar för att politiker ska undanta vissa säkerhetskontroller ur kontrakten? miljöaktivister som stoppar borrning på säkrare ställen än oceandjupen?
Alla vi som använder produkter baserade på olja ?
Av ett fat olja (42 gallons) gör man bensin av ca 20, resten används till "grejor"
Ni som tycker att det är vettigt att bojkotta BP, sluta kör bil, sluta flyga, använd ingenting gjort av plast (vilket är så mycket att det inte finns utrymme att räkna upp här)

Knute sa...

Thomas Sowell: Oil and Snake Oil

http://townhall.com/columnists/ThomasSowell/2010/06/15/oil_and_snake_oil

Anonym sa...

Alltså, missförstå inte min fråga, jag tycker en bojkott av BP är lika korkat som att av miljöskäl förvisa oljeutvinning till osäkra borrplatser. Jag frågade av nyfikenhet och okunskap, har helt enkelt inte hört den delen av historien tidigare.

Är det helt enkelt så att Obama-administrationen föredrar att skuldbelägga ett europeiskt (stor-)företag än ett amerikansk? /XERXES

Berit sa...

Nej då XERXES, jag tror inte att jag missförstod dig, jag blir bara lite mångordig ibland eftersom jag ser att svenska media undviker att beskriva vad som händer.
De ser Obama som sin gull-gosse och vill naturligtvis inte kritisera hans obeslutsamhet, hans vägran att lätta på regler om främmande fartyg i amerikanska hamnar (Jones act) för att ta erbjuden hjälp från tex. Holland. Den tröga byråkratin och obeslutsamheten hindrar också konstruktionen av sandbarriärer,
Jag begär inte att Obama personligen ska chefa över räddningsarbetet men det finns fortfarande ingen samordning i katastrofen, som inte bara är BPs problem.
-----------------
Till Otto, du kan dra ngt. gammal över dig eller stoppa upp huvudet i ett hål där solen inte skiner.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.