27 juli 2010

"Är man flykting om man semestrar i landet man flytt ifrån?"

... frågar Sweden Watch: "Detta givetvis mot bakgrund av Carl Bildts påstående att vi har 90 000 iranier i vårt land och att dessa semestrar i hemlandet. Naturligtvis uttrycker han sig slarvigt. Inte kan alla 90 000 semestra där, men ganska många gör det misstänker jag. Exakt hur många lär vi aldrig få veta, för ingen kommer att av nyfikenhet gräva fram siffran."

Ola Larsmo, ordförande i svenska PEN, slår på trumman för Sverige som tillflyktsort för hotade intellektuella, men tiger om det reella hot som hänger över alla invandringskritikers huvuden. Sweden Watch:

"Det är inte bara Sd-medlemmar som drabbas utan även företrädare för Migrationsverket. Hur kan man blunda inför detta? Varför denna politiskt korrekta blindfläck? Varför inte en hederlig debatt om migration och mångkultur?

Om en person i chefsställning skulle fråga om en flykting kan vara flykting om han eller hon semestrar i landet man flytt ifrån, skulle den personen kunna avancera? Eller skulle frågan tolkas som uttryck för åsikten, att vi ger för många personer asyl?

Har vi de facto en påtvingad konformism à la 50-talets amerikanska mccarthyism?
Har vi de facto ett yrkesförbud för människor som ställer fel frågor?"4 Kommentarer:

Knute sa...

"I Danmark finns nu tre organisationer som arbetar för yttrande- och tryckfriheten. Sedan länge finns förstås den danska avdelningen av internationella PEN. Som ett direkt resultat av PEN:s politiska korrekthet och vägran att försvara de människor som skriver kritiskt om islam och islamismen bildades för några år sedan Trykkefrihedsselskabet.

Vad har vi att komma med? Gaggiga journalistförbund som ordnar paneldiskussioner om vem man ska ge friheten att tala i medierna och vem man ska förbjuda, och trötta manifestationsfestfixare på PEN, det är allt."

http://nydahlsoccident.blogspot.com/2010/02/annu-fler-danska-fobier-eller-medvetet.html

Steen sa...

Knute - vi har skam svenske medlemmer i TRykkefrihedsselskabet ! De første oplægsholdere i 2005 var - Jan Milld og John Järvenpää

Såvidt jeg kan se var der 100.000 irakier i Sverige for to år siden

http://affes.files.wordpress.com/2009/06/farliga_17_lander_2008.jpg?w=704&h=406

Leif sa...

" Har vi de facto en påtvingad konformism à la 50-talets amerikanska mccarthyism?
Har vi de facto ett yrkesförbud för människor som ställer fel frågor?"

För dom som är yngre eller lider brist på erfarenhet/kunskap.
Rakt svar: JA och den är lika massiv som censuren, vilket kan vara svårt att se ( förstå ), om man inte dagligen läser engelskspråkiga "nyheter".

Ann-Marie sa...

Och nu är ett antal av dom strandsatta i Libanon och Irak. Ganska komiskt egentligen när man tänker efter...
http://www.sydsvenskan.se/resor/article1189548/Resenarer-strandsatta-efter-konkurs.html#comment-64846152

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.