02 juli 2010

Black gold


Varje dag ser vi bilder på djur som lider och dör på grund av oljeutsläppet i Mexikanska Golfen. Insändare i tidningarna poängterar att det behövs mer hemska bilder varje dag för att upplysa alla om de fasor vi utsätter våra djur och naturen för.

Oljeutsläpp som detta är fasansfullt.
Men det är en mycket synlig, negativ följd av utnyttjandet av en produkt som ger oss enormt mycket glädje, men det tar vi bara för givet och talar ironiskt nog aldrig om.

För att balansera alla förödande bilder borde vi också dagligen visa bilder på människor som lever fullgoda liv tack vare medicin och medicinsk utrustning; män och kvinnor som är friska därför att ammoniak är bakteriedödande, eller välmående därför att mat kan förvaras i förseglade plastförpackningar; leende barn och morföräldrar som enkelt kan träffas därför att vägar är asfalterade eller därför att det finns flygbränsle; vajande skördar som ger hög avkastning tack vare bekämpningsmedel och konstgödsel; glada läsare som kan se detta därför att det finns glasögon gjorda av plexiglas.

Media borde också ägna sig åt att påpeka dessa under, därför att vi ser dem som självklara.
------------------

Ni som tror att era liv inte styrs av tillgången på olja bör nog också stanna upp och tänka lite.


0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.