17 juli 2010

En kvick fix för USA.

Enligt våra kejserliga, federala regenter och deras pager i media har den senaste tidens finansiella och ekonomiska "kris" kommit till sitt slut och "ekonomin är på väg att återhämta sig".
Regeringens byråkrater presenterar även stödjande uppgifter och statistik och förväntar sig att boobus americanus ska köpa sagorna.
Det senaste exemplet är den officiella Bureau of Labor Statistics som citerar en minskning av "arbetslösheten" från 9,7% till 9,5% medan ekonomin upplevde en nettoförlust vad gäller arbetstillfällen med över 20.000. Det luktar skunk lång väg.

En annan konstruktion är att man mäter "tillväxt" i bruttonationalprodukt (BNP), vilket helt enkelt är ett mått på den totala kostnaden för alla varor och tjänster som produceras i nationen. Detta inkluderar de löner som intjänats av nyanställda inom den offentliga byråkrati-apparaten och som inte bidrar med någonting av värde för ekonomin men avlönas med medel som utpressas från skattebetalarna.

På grund av omtanke om samhället och ekonomin har jag ett förslag, för att hjälpa upp statistiken och stötta en massiv ekonomisk återhämtning. (Ironi Alert): Tvinga alla i USA att ta hand om grannens smutstvätt för en minimilön av $ 7,75 per timme. Detta skulle inte bara eliminera problemet med arbetslösheten, utan också åstadkomma ett avsevärt uppsving i BNP-statistiken ( slut på Ironi Alert ).

Ron Paul, Republican Congressman från Texas är den mest kände och konsekvente förespråkaren för en så liten regering och byråkrati som möjligt.
Han har ofta fått fajtas med representanter från båda politiska partierna och han har röstat mest konservativt av alla sedan 1937. Två gånger har han ställt upp i presidentval, en gång för The Libertarian Party och en gång för the Republican Party.
Hans son Rand Paul kommer att ställa upp i höstens senatorval i Kentucky.

"The fastest-growing parts of this Democrat economy aren't jobs [but] the crushing burden of the national debt and the size of the federal government."
Senate GOP leader Mitch McConnell.

2 Kommentarer:

Ann-Marie sa...

Det sitter alltför många parasiter i regeringar världen runt. Man skulle förmodligen kunna skära ner 90% av dom och deras pärmbärare. Tänk vilka besparingar det skulle bli! Pengar som skulle kunna användas till något mycket bättre.

Johan Y sa...

Dick Erixons kommentar om att det finns ca 400 byråkrater på fiskeriverket för att hantera 1700 yrkesfiskare tyckte jag var rätt talande.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.