15 juli 2010

En rövarmoral utan samvete

Brödraparet från Landskrona på bilden dömdes för brandattentatet mot konstnären Lars Vilks bostad. Den ene fick tre års fängelse, den andre två år.

In i det sista nekade de. Som barnet på dagis som spillt ut ett glas mjölk och nekar fast alla sett det. Beteendet är kulturbetingat: Om man gjort något fel känner man ingen skuld, däremot skam om brottet skulle upptäckas. Till skillnad från västerländsk kristen kultur.

Ingen ånger uppvisades för domstolen, däremot beslutsamhet att göra om dådet. Varför fick de då så låga straff?

19 Kommentarer:

Hasse sa...

Om man döms mot sitt nekande borde man automatiskt få ett strängare straff. Det innebär ju ett försök att hindra rättvisan och kan därför jämföras med falsk angivelse, ett brott som kan ge upp till två års fängelse.
http://sv.wikipedia.org/wiki/Falsk_angivelse

Brottet skulle lämpligen kallas "falskt nekande".

gertrud sa...

De nekar, ty det är inte de, som har gjort något. Det var Allah som beslutade det och Allah som igenom dom utförde dådet.
Enligt islam skall muslimen använda "taquia" emot alla otrogna, men särskillt emot icke-muslimske myndigheter. "Taquia" är den islamiske lagliga lögnen, som användas emot otrogna för att motarbeta och förvirra.

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Dom skulle fått minst 10 års fängelse och livstids utvisning.

Tony sa...

Va!? Blev det inte utvisning för dem??

Varför vill de ha kvar islamister i Sverige som inte bryr sig om liv eller egendom som inte är muslimsk?

Det är dags att domare får lite information och kunskap om islam för att kunna döma rätt!

Anonym sa...

De är antagligen svenska medborgare och kan i så fall aldrig utvisas vad de än gör:-(

Rut sa...

Det har väl ingenting med kultur att göra. Så alla svenskar som vägrar erkänna sitt brott är muslimer?!

Naivtive sa...

Då får vi se till att ompröva beslutet att ge dem svenskt medborgarskap på grund av grov brottslig verksamhet.

Anna sa...

Rut, brist på samvete är säkert vanligare bland kriminella oavsett ursprung, men enligt den danske psykologen Nicolai Sennels som arbetat med ungdomsbrottslingar så är det utmärkande för unga muslimska män att inte ångra sina handlingar. De skäms snarare över att de varit så svaga att de åkt fast.
http://frontpagemag.com/2010/05/05/among-criminal-muslims/
Rut, du reagerar med ryggmärgen, som de flesta oinsatta, utan att ha nån egentlig kunskap.

Knute sa...

“Crimmigation”

(skärningspunkten mellan kriminalitet och invandring)

http://blog.vdare.com/archives/2010/07/16/crimmigation/

Rut sa...

Anna: Nej jag är väldigt insatt i frågan men jag är inte främlingsfientlig eller tror på att muslimer skulle varken vara sämre eller bättre än svenskar i allmänhet.

Anna sa...

Nej, det är klart, Rut. Seder och bruk, kultur och traditioner påverkar förstås inte oss människor.
Men om de mot förmodan gör det så är de ändå lika fina och bra, utom de svenska då, för de finns ju inte.
Om vissa länder har fattigdom och diktatoriska regimer så beror det i första hand på oss i väst och i andra hand på... Kanske naturkatastrofer, kometer, klimatet. Ja, det beror i alla fall aldrig på folken i de drabbade länderna. De är offer. De enda som kan ställas till ansvar är västerlänningen.

Ann-Marie sa...

Rut; så du menar att det är Anderssonskans Kalle och hans kompisar som bränner ner skolor och allt annat runt omkring i Sverige?! Bara för att dom känner sig så utanför?!

Jag tror inte det är någon här som är främlingsfientlig. Vi har bara ett STORT problem med folk som kommer in i landet och förstör på alla upptänkliga vis. Eller folk som kör ner sin “religion” i halsen på oss genom att KRÄVA både det ena och det andra eller t.ex. envisas med att springa omkring med svarta sopsäckar på sta’n. Inte vilja anpassa sig till oss utan KRÄVA att vi anpassar oss till dom. Osv osv. ad infinitum.

När man flyttar till ett annat land KRÄVER man INGET! Man anpassar sig och är tacksam för att man har fått chansen... och sina seder och bruk, traditioner och religion behåller man inom hemmets fyra väggar. Det är bara så enkelt.

Knute sa...

Integration stopper ikke islamister

Længe har vi håbet på, at hvis bare herboende muslimer uddanner sig, vil de lægge deres fanatiske religiøsitet fra sig. Ny forskning viser, at dette ikke er tilfældet:

“Der findes unge muslimer i Danmark, som siger, at de med vold vil forsvare islam mod de vantro, og at sharialovgivning skal erstatte demokratiet, hvis muslimer er i flertal i samfundet.

Ifølge en interviewundersøgelse fra Center for Forskning i Islamisme og Radikaliseringsprocesser på Aarhus Universitet er de samme unge mennesker samtidig formelt set velintegrerede i samfundet:

De har en uddannelse, de har et job, de taler dansk derhjemme, de har haft danske kærester, og de ser TV-Avisen og “Paradise Hotel”, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten fredag.

http://kulturkloeften.dk.linux11.unoeuro.com/2010/07/17/integration-stopper-ikke-islamister/

Rut sa...

Ann-Marie: Vad f*n vet du om något?! Du bor ju inte ens i Sverige. Vi har inte något stort problem med folk som kräver saker, det är en ytterst liten minoritet. Vi har ett större problem i folk som är så främlingsfientliga så de är rädda för brevbäraren.

Berit sa...

Tänk jag visste inte att brevbärarna i Sverige var främlingar eller att man ska vara rädd för dem?

Så du menar att brevbärarna kallar unga kvinnor för svennehoror och våldtar dem, stoppar hemtjänst, brandkår och ambulans. Eller kastar sten emot polisen.. slår ihjäl gamlingar på parkeringsplatser, är de som orsakar "no go zoner', spöar upp folk som är inblandade i krockar,
försöker döda folk som ritar bilder...

eller?

Anonym sa...

Rut har lämnat en ny kommentar till ditt inlägg:

Vilka gör dessa saker Berit?

Ann-Marie sa...

Rut; nu avslöjar du din ignorans igen och din brist på läsförståelse.
Men jag ska med några enkla ord försöka förklara så att kanske även du kan föstå; att med Internet och med allt vad det innebär, så behöver man faktiskt inte bo i Sverige utan man kan ändå veta vad som händer och sker där. Dessutom, om man har familj, släkt och vänner där, så får man via telefon och email reda på väldigt mycket också. Och, jag kan garantera att ingen av oss är främlingsfientliga, tvärtom.

Berit sa...

Regel #1: Det här är Knutes och min blog. Jag bestämmer reglerna (för det mesta) och ibland får han också bestämma lite.

Till Rut med anledning av ett par kommentarer som jag slängt i papperskorgen:

"Jag har varken tid eller lust att ha mer med dig att göra. Du är inget annat än vad man i blog-världen kallar ett troll.
Ett troll drar in ovidkommande saker, gör idiotiska jämförelser, är oförskämd och när en fråga ställs till dem svarar de med en fråga, har inga faktiska kunskaper, skriver bara för att få uppmärksamhet, är inte intresserad av en verklig diskussion och är inte kapabel; förnekar fakta som bevisar att de har fel; hittar på saker om andra människor som de inte har en aning om.

Om du inte debatterar ärligt Rut blir du spolad. När jag förklarar att du förlorat är debatten stängd och du åker ut."

Hur kan jag göra det? Se regel #1.

Anonym sa...

Det är en väldigt liten del av Muslimerna som är radikala och våldsamma. Men hur många krävdes det av dessa individer för att ta livet av tusentals människor i World trade center? Kommer inte ihåg men var dom inte sju stycken eller något sådant? En enda av dessa radikala muslimer med en atombomb skulle kunna ta livet av flera hundratusen. Hur många dog i tunnelbanan i Madrid? Väldigt små grupperingar/celler med möjlighet att orsaka enorma skador. Sista bomben har inte detonerat än och Köpenhamn, Stockholm, Oslo ligger för deras fötter. Lars

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.