10 juli 2010

Fatwa: förbjudet att lyssna på fotbollsmatcher

Det internationella fotbollsförbundet (FIFA) säger att det skulle vara västerländsk kulturimperialism att förbjuda blåsinstrumentet vuvuzela. Vilket betyder att publiken vid fotbolls-VM i Brasilien 2014 får chans att föra samma oväsen som i Sydafrika 2010.

Men nu kan FIFA ändra ståndpunkt med politiskt korrekt samvete. Förenade Arabemiratens religiösa myndighet har utfärdat en fatwa som sätter gränsen för vuzelornas oljud till 100 decibel.

I en annan fatwa heter det att "fotboll är förbjudet utom när den spelas som träning för jihad". Följaktligen säger tränaren för Egyptens fotbollslandslag att han bara vill ha spelare som följer islam och att urvalet av hans trupp likaså baseras på grundval av religiös skicklighet på planen.

Hos oss skulle det vara olagligt att diskriminera på detta sätt. Men i islam är det inte bara lagligt utan anses moraliskt rätt.

Egypten blev i januari afrikanska mästare för tredje gången i följd. Man ska nog inte underskatta muslimsk "religiös skicklighet" på fotbollsplanen:

Enligt Ibn Khaldun, en muslimsk historiker på 1300-talet, använde islam redan från starten religionen som kåranda och militärmoral med resultat att de muslimska härarna blev oövervinnerliga även mot en manstarkare fiende, och att det muslimska imperiet, också kallad umma'n eller kalifatet, blev en realitet. "Kårandan förstärks av en religiös doktrin som riktar in alla på samma mål, får dem att förakta döden och gör dem omöjliga att besegra", skrev han år 1377.

4 Kommentarer:

Knute sa...

Det Logiske Snit skriver om positiv rasism vid fotbolls-VM:

"Det tyske multikulti-hold vækkede stor begejstring. Tænk at indvandrere kan præstere noget positivt! Hvilken begejstring det ikke vækker, når de bekræfter vores fordomme om, at de ikke duer til andet end det fysiske.

Vi er nødt til at blive begejstrede nu, fordi vi kan ikke vente til at de indtager universiteterne på stribe og excellerer i videnskab. Vi kan ikke vente til de laver revolutionerende opfindelser, store firmaer.

Vi er så begejstrede, bare de kan finde ud af at spille fodbold. Hurrah, Hurrah, de længe leve.

Bare de kan lave lidt fornuftigt, og blive en minimal solstråle historie, så er vi yderst tilfredse i vores positive racisme, der grundlæggende ikke forventer en skid af dem."

http://logisksnit.blogspot.com/2010/07/positiv-racisme.html

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

"I en annan fatwa heter det att "fotboll är förbjudet utom när den spelas som träning för jihad". Följaktligen säger tränaren för Egyptens fotbollslandslag att han bara vill ha spelare som följer islam och att urvalet av hans trupp likaså baseras på grundval av religiös skicklighet på planen."

Vilka pajasar! Vad i h-e har dom för nytta av islam på fotbollsplanen? Nu är jag iofs ingen expert på global fussball men icke desto mindre kan jag inte komma på ett enda berömt muslimskt fotbollslag. Det får väl i sin tur tala för sig självt...

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Ny Vilksare, pedofeten avbildad i rullstol. Undrar vilket debacle det blir nu...

http://www.vilks.net/2010/07/10/del-1028-handikappad-krankning/#comments

Knute sa...

Den 24 mars 2007 spelade Frankrike och Litauen en fotbollsmatch i Litauen. Publiken vecklade ut en stor flagga. På flaggan var Afrika i trikolorens färger, under med texten ”Welcome to Europe”. Det kostade Litauen 15000 schweizerfranc i böter till UEFA. Matchen vann Frankrike med 1-0.

http://deulf.wordpress.com/2010/06/22/rasism-och-det-franska-fotbollslandslaget/

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.