04 juli 2010

The Fourth of July

Amerikanerna älskar Frihet. De säger åtminstone det.
Varje fjärde juli lägger man handen över hjärtat och lovar lojalitet till USA....Med frihet och rättvisa för alla.
Många människor framhåller också vikten av individuell frihet så länge ingen gör något som de personligen tycker illa om.

Grundarna av nationen hade en djup misstro mot regeringar, en misstro som dagens amerikan inte delar. Visserligen kallar man politiker för lögnare, tjuvar och bedragare men när något händer som ses som problem säger man :"Regeringen borde göra något åt det."

När det gäller frihet och rättvisa för alla, fastslår Konstitutionen att Kongressen inte ska förkorta, inskränka, förneka, förringa eller kränka.
Ändå handlar frågor runt tex. sjukvården om det är en bra eller dålig idé, eller om ett program är dyrare än ett annat. Sådana frågeställningar borde vara irrelevanta och i stället bör man fråga om det är tillåtet enligt Konstitutionen.

Vi ger makt till regeringen. Ingen tvingar oss till det, vi gör det själva. Resultatet blir monumentala statliga utgifter, mycket slöseri och väldigt lite går till de människor vi skulle hjälpa.

En stor, mäktig regering ger oss betungande skatter, hög inflation, ett välfärdssystem där vare sig de som tar emot hjälp eller de som ger den är nöjda. Att göra goda saker med andras pengar fungerar inte.
Det var frihet som gjorde detta land storslaget men i rask takt håller vi på att förlora det.

Många amerikaner vill att pengar, som de inte själva arbetat ihop, ska delas ut till fattiga människor, högskolestudenter, pensionärer och företag. Om de på egen hand tog dessa pengar för att ge bort skulle de bli kallade tjuvar och hamna i fängelse. De kan emellertid förmå kongressen att göra samma sak, genom sin makt att beskatta, och då ses de som snälla människor som bryr sig. Folk älskar regeringen eftersom den har befogenhet att ta egendom från en amerikan och ge den till en annan.

Vi har styrt in på en väg som vi känner igen. Fasorna vi förknippar med nazism, stalinism och maoism började inte på 30 och 40-talet med de män vi associerar med namnen. Dessa fasor var slutresultatet av en lång utveckling av idéer som ledde till att makten hamnade hos en central regering och man kallade det för "social rättvisa."
Obama kallar det för att "sprida välstånd" och fler och fler vill vara med och roffa åt sig. Det kommer att sluta med att regeringen har total kontroll över våra liv.

Independence Day, den dag amerikaner firar frihet och oberoende har blivit ett stort skämt.

5 Kommentarer:

Jacobssons tankar sa...

Eh, jo, om nu det amerikanska folket älskar frihet, hur kommer det sig då att det demokratiska partiets presidentkandidat vann valet med ett program som skulle ge mera styrning åt staten? USA har förlorat sin själ, den som en gång skrevs in i "Declaration of Independence". Att få ha vapen hemma är inte det samma som friheten att få leva sitt liv utan inblandning av politiker. Tyvärr så verkar USA gå mot samma medborgarförakt som vi i Sverige dras med efter 100 år av socialistiska politiker. Världens friaste land håller sakta men säkert på att förvandlas till ett Europeiskt välfärdssamhälle.

Berit sa...

Under lång tid har USA varit i den nedförsbacke som leder mot totalt maktövertagande av Staten, men folk fattar inte det. Med Obama går det väldigt fort. Han tror att Amerikas storslagenhet kommer från regeringen, inte från dynamiken hos miljontals människor som lever och agerar i ett system av ekonomisk frihet, personlig frihet och lagar.
Obama är livsfarlig för detta land, farligare än terroristligor.
Du har rätt att vapen inte i sig betyder frihet men den senaste domen från Högsta Domstolen visar att Konstitutionen fortfarande gäller och det kanske kan få folk att tänka.
Numera när folk säger att de "älskar sin frihet" handlar det om att bestämma om vilka jeans de ska ta på sig, vart de ska åka på semester och vem de ska ta en öl med efter jobbet.
Men när det verkligen gäller???Frihet när det gäller sjukförsäkring eller att investera i sin egen pensionsplan utan statlig inblandning ? OJ, hjälp....det måste regeringen ta hand om.
Folks beroende av regeringen har ökat med över 16% under bara detta år.
Inbyggt i det politiska systemet vi har (och Sverige likaså) är att politiker blir valda därför att de kan lova att ta pengar från en grupp av människor och ge till en annan. Systemet står och faller med den mänskliga avundsjukan och den är lätt att underblåsa tillsammans med folks dumhet om att de tror att de får något för ingenting.
Usch..jag är så besviken och äcklad att jag tappar "stridslusten" ibland.

Ann-Marie sa...

Så blir det när pappa staten får indoktrinera barnen från det dom blir födda. Dom får inte lära sig att tänka själv och då blir det som det blir.
Tyvärr håller jag med Berit, i synnerhet vad beträffar sista meningen...

MS sa...

" Usch..jag är så besviken och äcklad att jag tappar "stridslusten" ibland"

Det får du inte göra för då vinner sådana som Obama och dom som stödjer hans nedmontering av USA. Jag tror helt och fullt att förnuftet kommer att segra och att alla politiker oavsett parti som deltar i denna socialisering kommer att straffas av väljarna i november samt att Hussein Obama kommer att åka ut med huvudet före om två år, om inte förr. Då kommer det bli tufft för vissa när dom kommer att börja jobba för brödfödan precis som alla vi andra.

Happy 4th of July and God bless America :-))

Knute sa...

Amerika kan inte försvara sig mot islam och assimilera dess immigranter. Den dag när amerikaner med europeisk bakgrund är färre än 50 % närmar sig:

"This country is living on borrowed time. Celebrating the 4th of July is in many ways a pointless pursuit. The America of the Founding Fathers is dead. ObamaCare was its official deathknell. Tough to be positive these days."

http://www.amnation.com/vfr/archives/016911.html

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.