12 juli 2010

Heja Arizona!

Det är nu klart att Obama-administrationen stämmer delstaten Arizona över deras immigrationslag.
Efter allt ståhej om hur rasistisk lagen är, hur man säger att den profilerar och diskriminerar, framför allt Latinos, så finns det nu inget om detta i stämningen. Det var ett förfärligt liv om hur mänskliga rättigheter skulle bli trampade på tårna, men nu stämmer man därför att "Arizonas lag inkräktar på federal lag."

Om så är fallet bör man ta sig en titt på de sk. "Fristäderna" som Arkata, Houston, San Francisco, som medvetet hyser illegala och därmed inkräktar på federal lag.
Obama stämmer naturligtvis inte dem eftersom de inte är "illegala" utan papperslösa demokratiska väljare.

Den lilla delstaten Rhode Island har under några år redan tillämpat utvisning av illegala, som de stöter på när de stoppar folk för trafikföreteelser av ett eller annat slag. De lustiga är att RI. gör det under existerande Federal lag 287(g), ett program som tränar lokal polis att upprätthålla federal lag.
Här är en historia om hur det fungerar.

Två tredjedelar av USAs befolkningen stöder Arizonas lag
och tre stater, Oklahoma, South Carolina och Utah har redan vidtagit åtgärder mot illegal invandring och lagstiftare i 17 stater jobbar på förslag.
Oklahoma har även infört en lag som säger att om man har vetskap om att man transporterar illegala är det ett allvarligt brott som leder till fängelse.


Landets guvernörer träffas denna vecka för att resonera om gemensamma problem, varav de största och mest aktuella är JOBB och EKONOMI.
Man är inte alls glad över att Obama har valt att ställa immigration i fokus. Obama är emellertid panikslagen eftersom han förlorar väljarstöd i rasande fart och de "oberoende" som gav honom presidentskapet knuffar ner honom från piedestalen.
De enda han har kvar är snart bara de som röstade på honom för hans utseendes skull. De som gillar honom för att han ser ut som de.
Han behöver locka och lura alla Latinos att han verkligen bryr sig, så att de röstar på honom 2010 och 2012.

I ett privat möte med Vita Huset under helgen uttryckte Demokratiska guvernörer anonymt sin oro över att Partiet kommer att förlora höstens val pga. illegal immigration.
"Vi måste prata om jobb men helt plötsligt är det immigrationsfrågor som gäller"

7 Kommentarer:

Knute sa...

"Dumsnälla amerikaner, respektlösa mexikanare och givetvis mångkulturvurmande svensk media blir upprörda av att Arizona vill upprätthålla sina, och USA:s, gränser. Sanslöst.

Personligen anser jag att det är skönt att läsa att någon i USA försöker åtgärda detta problem. Hatten av för Arizona – hoppas fler följer efter."

http://kentekeroth.se/2010/07/17/arizona-gor-helt-ratt/

Roger sa...

USAs ekonomi är extremt beroende av illegala invandrare. Samtidigt är både den illegala och legala handeln mellan länderna extremt inkomstbringande för båda länder. Detta med Arizonas lag är ett klassiskt exempel på amerikansk politik av typen: "Skjuta sig i foten och skylla på någon annan"
Redan nu kan man läsa i amerikanska och Mexikanska tidngar om de stora problem som framförallt amerikanska bönder lider pga bristen på arbetskraft. Jänkarna vill inte plocka meloner i värmen - mexarna gör det gärna. Ungefär samma sak som när polackerna kommer till Sverige och plockar blåbär - inga svenskar vill göra det.
Det ska också kommas ihåg att det ligger mycker mer bakom än endast ekonomi. Många jänkare i sydstaterna är extremt rasistiska. Kom ihåg att de var de som slogs FÖR slaveri, inte emot. Nyhetsrapporteringen i USA är även den mycket vinklad och smalspårig jämfört med tex Sverige. Många vet helt enkelt inte vad som händer.
Många klagar på att drogerna kommer in från Mexiko - men utan efterfrågan, ingen marknad...

Berit sa...

Mexikos ekonomi är enormt beroende av den illegala invandringen. För USAs gränsstater innebär det en hög kostnad vad gäller sjukvård och skolor och brottsligheten är kostsam och gör dessutom livet farligt.

Roger, den verkliga arbetslöshetssiffran nu är runt 22%. På de arbetsplatser där myndigheterna ingripit och illegala skickats hem har jobben fyllts omedelbart av amerikanska medborgare. Det finns många exempel på det.

Naturligtvis skulle inte drogerna komma in från Mexiko om det inte var någon efterfrågan. Jag förstår inte vart du vill komma med ditt resonemang. Är det inte desto större anledning att stoppa illegal trafik? Eftersom droghantering är kriminell lockar det till sig kriminella element.
(Personligen anser jag att man ska avkriminalisera droghantering men så är det ju inte i verkliga livet)

Vad är det i ordet ILLEGAL som du inte förstår?
Det finns tillräckligt mycket arbetslösa inom landet för att fylla alla arbetstillfällen och bli över. Dessutom finns det mängder med människor som LEGALT vill komma in i landet.
Ditt påstående om att folk i södern skulle vara rasister är "Bull Shit" på ren amerikanska.
American Civil War slutade 1865.

Erik sa...

Bärplockande polacker kanske är lönsamma för bäruppköpare, men vanliga svenskar drabbas av de stölder och stuginbrott som följer i verksamhetens spår.

Toksvensken sa...

Intet nytt under kjolen, skillnaden är att Sveriget betalar för att få hit kriminellt/religiöst drägg från allehanda obskyra länder med sinnessjuka religiösa fantasier! När de väl kommer hit och har försett sig med samtliga tillgängliga bidrag flyttar de hem till "sina" länder och lever som kungar på svenska skattepengar - det finns de som i hemlandet varit döda i decennier men fortfarande får sig tillgodo av den trytande svenska skattekakan! Frys alla bidrag och ge dem till våra pensionärer men bara till dem som arbetat i Sveriget! Resten utvisar vi omgående!!

Petter sa...

Berit,

Vart far du 22% arbetslosthet fran?

Berit sa...

The Jobless Effect: Is the Real Unemployment Rate 16.5%, 22%, or. . .?

See full article from DailyFinance: http://srph.it/bjW9Zv
---------------------
The real unemployment rate 21,5%

OLMIS, (Oregon Labor Market Information System)

http://www.qualityinfo.org/olmisj/ArticleReader?itemid=00000486

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.