22 juli 2010

I det tidigare Jugoslavien ...

... finns tre fria stater: Slovenien, Kroatien och Serbien. Delvis fria är Bosnien, Montenegro och Makedonien. I Kosovo saknas frihet.

bilden tornar en saudi-finansierad wahhabi-moské upp sig över en öde kyrka i Uroševac, Kosovo. Enligt jihads regler måste en moské vara högre än kyrkan som därför inte har förstörts för att demonstrera islams överlägsenhet över andra religioner.

Det går inte att blunda för de hundratals miljarder som spenderas av Saudiarabien för att dess radikala sekt wahhabismen ska få fäste i Västvärlden. Men för att vi ska blunda finns det FN-beslut och EU-lagar som inskränker yttrandefriheten och försöker kriminalisera kritik av islam.

Våren 1999 rubricerades som folkmord att 40 kosovoalbaner dödats under väpnad kamp, vilket fick Nato att anfalla Serbien. Med resultatet att Europa fick en islamistisk stat. President Clinton tänkte fel. Kanske inbillade han sig att han skulle få en allierad. Men i stället dök det upp jihadkrigare i Kosovo som hellre orienterar sig mot Mecka än mot Väst, och liksom i övriga världen går islamisk jihad hand i hand med organiserad brottslighet: handel med heroin, kidnappade kvinnor och vapen.

Serbien under Slobodan Milošević var en katastrof, inte underligt att kosovoalbanerna ville ha en egen stat. Men någon frihet fick de inte för det. Regeringen är korrumperad. Domstolarna likaså. Folket är fattigt medan ledarna berikar sig.

31 Kommentarer:

Anonym sa...

Det är mycket sjukt av västländerna att stödja dessa halvtalibaner i Kosovo.

När en serbisk gerillagrupp begår brott mot civila, lyfts de i västerländsk rapportering fram som representanter av alla serber.

När albaner gör samma sak, får de militärt stöd. I staden Prizren stod tyska KFOR-styrkor och tittade på när albaner brände upp stadens serbiska kyrka, som stått där i över 600 år.

Hade det funnits så konstnärligt utsmyckade kyrkor i USA som det finns i Kosovo, så hade man skyddat dessa med enorma säkerhetsstyrkor.

Johan Y sa...

Clinton ville bara bli omvald och vad är bättre än att skapa och demonisera en fiende man kan förinta. Det finns inte plats för gråskalor då.

En kille som utför spektakulära missilbombningar samma dag som han ska upp i rätten för en avsugning ska man förmodligen inte förvänta sig så mycket av.

Anonym sa...

Ja just ja...Det är sant....FN är ibland dålig på att skydda...som typ i Srebrenica där ca 7000 människor dödades av den serbiska militären i princip matade av Holländksa fn-styrkan...Men visst...Sörj du din kyrka, och fortsätt förneka att det är Ni och bara Ni som har ansvaret för hela Balkan soppan. Jag är inte mycket för att bränna kyrkor, men inte heller moskéer, synagogor eller annat. Ska det vara demokrati, så ska det vara, det när något som man förstår i Kosova. Och därför är man också nu äntligen FRI!

Anonym sa...

Tragiskt när de förryckta blir förtryckarna...
Får se hur många år det tar innan vi måste bomba Kosovo och sätta in marktrupper för att leta rätt på fascistiska Islamister.

Finns inte en demokrati i världen som är muslimsk för en orsak och Kosovo kommer inte att bli den första.

World traveller sa...

Det var inte bara Clintons fel. Richard Holbroke ligger bakom islams framgangar i Europa och nu jobbar han flitigt i Afghanistan for att hjalpa en viss organisation dar som borjar pa T. Det forsigar mycket skumt i kulisserna, om ni bara visste.

Anonym sa...

Ja, nu sitter Eu och övriga världen på pottkanten. Att godkänna staten Kosovo som en egen nation innebär för t.ex. Sverige att vi måste förbereda oss på att Skåne, snart och efter några ytterligare moskéer och lite bränder och upplopp, har egen flagga och en ny statsreligion. Snart kommer muslimska kyrkogårdar att möbleras med tusentals "gravstenar" som visar hur många tusen som dött i "befrielsekriget" - precis som i Sebrenica (runt 1.100 döda med 8.000 gravstenar!)
Wahabisterna är sluga och inte att leka med, så därför är det lika bra att lämna Skåne därhän. Svenska Riksdagen kommer sannolikt att lova ett mångårigt bistånd för att "bygga upp" demokratiska institutioner, skolor, vägar och vad helst den muslimska fristaten kan komma att behöva. Och PK-ligan har ryggen fri - nu kan man hänvisa till det synonyma "Kosovo-fallet".

Knute sa...

"Around the world, jihad terror usually goes hand-in-hand with organized crime. Kosovo is the perfect case in point. The supposed authorities of the would-be state are themselves kingpins in the Albanians Mafia, whose network extends throughout Europe and has a significant presence in New York City.

Besides all the international aid dumped down the Kosovo rat hole, or carted off by corrupt officials, the only real "industry" is crime: drugs (heroin from Afghan opium), slaves (kidnapped women and children from Moldova, Ukraine and other countries brought in for local "service" – there are lot of lonely international bureaucrats in Kosovo – or shipped off into Europe), and weapons (the missile that hit the U.S. Embassy in Athens in 2006 and the explosives used in the London and Madrid train bombings came through Kosovo)."

http://www.wnd.com/index.php?pageId=56836

Anonym sa...

Milosevic åtalades för massakern i Racak, men man hittade inga bevis för en massaker, så åtalet lades ner. Goran Radosavljevic som ledde och planerade antiterroristoperationen fick senare medalj av NATO för sina insatser i Racak!
Jugoslavien vägrade att gå med på att NATO skulle få obegränsad och obehindrad millitär tillgång till hela Jugoslavien. Jugoslavien gick med på alla andra punkter i förhandlingarna som föregick kriget. Det är uppenbart att kriget varken handlade om Kosovo eller massakrer.

Anonym sa...

Får intrycket att Kosovo är en maffiastat och att de tolereras pga att de tillåter NATO ha en av deras större baser där. Så med Kosovo har vi en etniskt ren albansk befolkning på före detta serbiskt territorium, lite som ett NATO land där de kan göra vad de vill i symbios med en maffia som ombesörjer europa med omnejd med drog- vapen- och prostitutions-tjänster:)

Men det roligast måste nog vara att vi glatt och ivrigt stöttade detta:)

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Så om Holbrooke är involverad är förmodligen planen att talibanerna skall ta den politiska och militära makten i Afghanistan men om det vill man tala tyst eftersom talibanerna inte är så populära bland västerlänningar.

Hur vedervärdigt det än är så är det fullt troligt att Skåne snart faller, inom ett eller två år. Att den nya regimen kommer vara inriktad på sharia behöver vi inte heller hymla om. Frågan är vad danskarna kommer att göra? Kanske blir bron inte mer än 11-12 år gammal? För det kommer pågå smuggling åt båda hållen, från Nörrebro till den islamistiska statens huvudstad Ramallmö och tillbaka igen. Både materiel, vapen, droger och människosmuggling. Därför kommer det bli i danskarnas intresse av att stänga eller rent av spränga bron. Låt oss ponera att bron stängs av. Den nya islamska republiken kommer skrika som stuckna grisar (hoppas att den liknelsen inte är krängkande). Dom kommer få stöd från den svenska regeringen. Sedan blir FN inkopplade och förmodligen NATO med om det eskalerar. Kanske Danmark underkastar sig om FN stiger in och dom förstår att nästa steg kommer bli NATO-bombningar tills även Danmark rättar sig i ledet eller rent av Danmark blir "befriat" och får en ny regim likt den i islamiska republiken Al-Skaahne?

Anonym sa...

Hade den 11 september skett 1991 istället för 2001 så hade jänkarna t.o.m. skickat sina egna styrkor för att försvara Världen från dessa talibaner och jihadister.

I Mars 2004 när serber attackerades av albanska folkmobb vittnade även svenska soldater hur dessa albanska banditer liknande flock vilda hundar.

Anonym sa...

Se gärna denna dokumentär: http://www.metacafe.com/watch/4888254/det_o_ndliga_kriget/

Finns även på piratbay.

Anonym sa...

Samma regler gäller där som här. Ifall en moské skall byggas så får den inte vara högre än den lägsta kyrkans torn. So what's the difference?

Hodja sa...

http://serbianna.com/analysis/?p=598

http://serbianna.com/analysis/?p=582

Anonym sa...

Det är viktigt att komma ihåg historien. Kosovo var en gång en del av Serbien och det var serber som bodde där. Sedan kom muslimerna och nu är det som det är. Serberna har alltid varit nationalister, d.v.s. mycket för sitt land. Glöm inte att det var Gavrilo Prinzip, serb som sköt "Skotten i Sarajevo". Milosevic var en katastrof men hur är det med Kosovo. Hur har det blivit. FN-styrkor måste vara där för att inte fullt krig skall bryta ut.

Berit sa...

Anonym, som just blev utslängd. Om du startar din kommentar med en oförskämdhet visar det bara att du är en idiot. Om du är artig blir du artigt behandlad...kanske. Om du kallar folk för rasister när de kritiserar islam har du förlorat. Muslim är inte en ras!!!I Förstör inte ordens mening.
Samma gäller för er som slänger ordet nazist omkring er.

Anonym sa...

Enligt jihads regler måste en moské vara högre än kyrkan som därför inte har förstörts för att demonstrera islams överlägsenhet över andra religioner! Fan snackar du om? Vad är jihads regler, aldrig hört talas om de. Va gör de om en moske är högre byggd än en kyrka? Alla kyrkor i Sverige och andra kristna länder är högre än moskerna där.

FN-beslut och EU-lagar som du talar om gäller alla religioner och är nog till för att skydda minoriteter och folkslag mot hån, provisioner och hets.

Handel med heroin, kidnappade kvinnor, vapen och albanska maffian. Tror inte någon av dem som håller på med det är särsklit religiösa. Finns inget i Koranen som uppmuntrar till sånt utan tvärtom. Isåfall har dem tolkat boken väldigt väldigt fel. Förstår inte vrf du blandar in religion med kosovos självständighet. Handlar nog mer om politik från USA:s sida. Det är ett nytt land och fortfarande fattigt ge de lite tid så ska du se att korruption minskar och tillslut försvinner.

Sen är det om Skåne bara löjligt roligt. Vilken fantasi.

Ann-Marie sa...

Jag blir så trött på alla dessa anonyma som kommenterar. Ska det vara så himla svårt att hitta på ett namn?! Jag kan inte ens ta dessa anonyma på allvar.
Det står klart och tydligt ovanför kommentarsrutan:
"Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.” HALLÅÅÅ.....

Berit sa...

Min erfarenhet är att många som skriver anonymt inte vare sig kan eller vill debattera, de vill bara slänga ur sig någonting i ilskan och de har bara ytliga kunskaper och "vad de känner för".

Mer som jag lärt mig:
När man skriver på en politisk blog verkar det som folk tror att det är fritt fram att personligen attackera och smutskasta oss som skriver och de som kommenterar.
I verkliga livet har aldrig någon, vare sig man eller kvinna skrikit sådana skällsord åt mig som de jag mött i e-mails och kommentarer. För att hålla en blog igång måste man kunna stålsätta sig mot de otrevliga, nedvärderande kommentarer som vissa människor inte skäms för att kläcka ur sig i skydd av den frihet och anonymitet de tror att de har, när de gömmer sig bakom ett tangentbord. De säger saker de aldrig skulle ha mod att säga till mig öga mot öga.
De personer som skriver kommentarer som, "Du hatar... Du är rasist... fascist...nazist ...rasist...white trash..idiot...rasist...dum i huvudet...rasist...patetisk....rasist...redneck....anser jag vara så intellektuellt underlägsna att de inte är värda att få sina kommentarer publicerade eller eller debatterade.

Men om jag skulle få uppmuntrande ord från den typen av människor skulle jag uppfatta det som ett stort misslyckande.
Oj, jag glömde visst att ta med "Rasist"

Knute sa...

Koranen Sura 9:33 säger att islam måste dominera världen genom jihad, heligt krig.

Jihads regler:

1. Erövrade kvinnor och barn får tas som slavar, Sura 33:25

2. Erövrarna får ha sex med förslavade sexobjekt, 4:24

3. En fånge får dödas eller släppas mot en lösensumma, 47:4

4. De besegrade kan tvingas att konvertera till islam, 8:70

5. Tillåtet att döda gamla män och kristna munkar, 9:33

6. Tillåtet att stjäla egendom, 33:27

7. Fruktträd får förstöras, 59:5

8. Hem får förstöras, 59:2

10. Valet för de besegrade står mellan att dö, konvertera eller betala beskyddarpengar, jizyah, 9:29

osv.

http://www.answering-islam.org/Authors/Arlandson/jihad.htm

Ann-Marie sa...

Berit, men att man inte ens kan hitta på en signatur! Ska det vara så svårt??! Det skulle bli så oändligt mycket lättare att hålla isär alla anonyma, precis som det står ovanför kommentarsrutan. Jag vet att folk är läskunniga annars hade dom inte kommenterat. Anyway.... ville bara ge utlopp för min frustration.... Hädanefter ska jag inte ens läsa något som en "anonym" har skrivit så slipper jag frustrationen. Ha det gott!
(Och bry dig inte om dessa mindre vetande som häver ur sig dumheter!)

Anonym sa...

Kosovo är ingen islamistisk stat. Kosovo är ett sekulärt land, där majoriteten av muslimerna lever enligt västerländsk tradition och livsstil. Wahabisterna i Kosovo är en minoritet som har dykt upp efter 90-talets blodiga konflikter. Det är högst fel att dra HELA Kosovo över en kant och kalla landet en islamisk stat. Samma sak gäller för Bosnien-Hercegovina, som är en FRI STAT sedan innan turkarna kom på 1400-talet. Bosnien fanns som ett kungadöme under kung Tvrtko :)

Anonym sa...

@Anonym(29 sep)

På den tiden var "bosnier" synonymt med "bosnienserb". Kung Tvrtko har ingenting att göra med dagens bosniaker, han levde innan islamiseringen och den turkiska bosättningen.

Hjalbert sa...

“Kosovo produserer ikke stort annet enn kriminalitet”.

Kosovoalbanere er muslimer og deres såkalte ”religion” er intet annet enn organisert kriminalitet forkledd som religion.

http://antijihadnorge.blogspot.com/2010/12/mafiastyrt-rverstat.html

Knute sa...

In 1999, we dropped thousands of tons of explosives on Yugoslavia, bombing trains, fuel depots, homes, bridges and people. We did that in order to give the Muslim drug dealing terrorists of the KLA their own state. Today that state is a gateway for drug trafficking and sex slaves into Europe, and a training ground for terrorists.

http://canadafreepress.com/index.php/article/31365

Knute sa...

Balkan er ikke andet end een lang krig siden Osmannerne
besatte landområder dér. Åben krig afløst af snigende
krigsaktioner under kamoufleret overflade, grusomheder
om og om igen, hævn på hævn på hævn. Krigsforbrydelser
på krigsforbrydelser, langt før dette ord blev opfundet.

I en krig må man ofte vælge side.
FN og NATO valgte at bekrige de kristne.

http://spydet.blogspot.com/2011/05/balkan-er-ikke-andet-end-een-lang-krig.html

Knute sa...

Likheten mellan Clintons anfall på Serbien och Obamas på Libyen är påfallande. I båda fallen motiverade man det med Milosevics respektive Gaddafis hot mot civilbefolkningen, inte på några verkliga massakrer.

Knute sa...

Hashim Thaci är chef för en maffialiknande albansk grupp som ansvarar för smuggling av vapen, narkotika och mänskliga organ genom Östeuropa. Han råkar också vara premiärminister i Kosovo.

http://www.globalcommissionondrugs.org/Arquivos/Global_Com_Moises_Naim.pdf

gäster sa...

It is often pointed out that Srebrenica was an UN “protected zone,” but it is seldom noted that the enclave was simultaneously an armed camp used for attacks against Serb villages in the surrounding areas.

http://hodja.wordpress.com/2011/07/17/gvm-gamle-venstreorienterede-medier-skjuler-sandheden-om-srebrenica/

Knute sa...

Kosovo er blevet centrum for kriminel handel med organer

Arbejdsløsheden i Kosovo er oppe på 75 procent, og hele 90 procent af de unge er arbejdsløse. Myndighederne har meget lidt kontrol med, hvad der sker ude i landet. Det er en rigtig god grobund for kriminel aktivitet.

En uskøn blanding af fattigdom, kaos og læger uden skrupler har gjort Kosovo til et nyt center for organhandel. Det hele begyndte måske for at finansiere Kosovos befrielseskrig.

Efter at fem læger mandag i denne uge blev dømt for ulovlig organhandel i Kosovo, har den europæiske retsinstans for Kosovo, Eulex, udstedt en ny arrestordre mod yderligere otte mistænkte. Dermed er der for alvor gået hul på bylden om organsalg i Kosovo, som menes at være et af de centrale lande i den illegale handel med organer til transplantation.

Retssagen har sat fornyet gang i mistankerne om, at Kosovos organhandel begyndte allerede under befrielseskrigen mod Serbien. Den internationale Straffedomstols daværende anklager, Carla Del Ponte, efterforskede rygter om, at Kosovos Befrielseshær finansierede sine våben ved at fjerne organer fra 400 serbiske krigsfanger. Men på grund af manglende beviser blev der aldrig rejst tiltale.

http://www.etik.dk/artikel/508083:Hverdagsetik--Kosovo-er-blevet-centrum-for-kriminel-handel-med-organer

Berit sa...

Tonny, om du kommer med fakta och insikt i stället för att bombardera oss med osammanhängande strunt kan vi diskutera saken

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.