17 juli 2010

I EU däremot försöker man slå sönder familjen

Trevligt att den svenska borgerliga alliansregeringen vill införa en föräldramånad då mamman och pappan kan vara hemma med barnet samtidigt. Men i EU är trenden den motsatta. Likt det gamla Sparta försöker man slå sönder familjen, under förevändning av att motarbeta "sexism". Det låter som orwellskt nyspråk, där orden betyder det motsatta av sin ursprungliga betydelse.

Europarådet har bestämt att begreppet "mamma" inte får användas längre, utan måste bytas ut mot "kvinna i hemmet". Ordet "modersmål" ska bytas ut mot "ursprungslandets språk".

Ska mödrars uppgift vara att serva mannen och sönerna? Kan det vara påverkan från en viss kvinnoförtryckande religion som spelar in? Vi som var födda i en kultur av "damerna först" måste nu programmeras om. Jungfru Maria, den heliga modern står inte högt i kurs längre.

5 Kommentarer:

Mario Matteoni sa...

Kan du precisera varifrån du fått uppgiften om att "Europarådet" (eller om det är Eu-parlamentet) beslutatatt mamma inte ska få användas?
Det bör väl finnas något protokoll eller så?
De länkar som du har i din text säger ingenting om detta.

Mario Matteoni

Knute sa...

Du får en massa träffar om du googlar på

"Die parlamentarische Versammlung des Europarats" "Frau zuhause"

Mario Matteoni sa...

"Verklighetens folk" tycks ha dålig kontakt med verkligheten. Det handlar om ett anförande av en EU-ledamot.
Att därför påstå att "Europarådet bestämt" är ren lögn eller handlar om fullständig okunnighet.

Knute sa...

I artikeln jag länkar till står det uttryckligen:

Och så har man äntligen enats om en lovande kompromiss, att modern i fortsättningen bara ska benämnas "kvinna i hemmet".

Und so hat man sich schließlich auf den vielversprechenden Kompromiss geeinigt, die Mutter künftig nur noch »Frau zuhause« zu nennen.

http://kopp-online.com/hintergruende/deutschland/eva-herman/gute-nacht-europa-realitaetsfernes-mediendiktat-beschlossen-doch-die-medien-berichten-nicht-darue.html

gäster sa...

Nu är det bekräftat, Europarådet har bestämt att kvinnor inte ska längre beskrivas som ”passiva och mindervärdiga varelser, mödrar eller sexualobjekt”.

Jag begriper inte på vilket sätt det skulle vara mindervärdigt att vara mamma, det är väl tvärtom det viktigaste som finns.

Feminismen banar således väg för muhammedanismen där mödrar inte står högt i kurs och där pojkar inte behöver lyda dem utan behandlar dem arrogant och respektlöst.

http://www.welt.de/politik/ausland/article9339873/Europarat-will-Mutter-und-Vater-abschaffen.html

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.