25 juli 2010

Inte så illa, eller hur?

Jag påstår inte att den humanitära situationen i den Hamas-kontrollerade Gazaremsan är acceptabel, eller att vi inte ska sympatisera med palestiniernas lidande. Jag säger bara att världen inte ser hela bilden.

Välkommen till en helt ny shoppinggalleria som just öppnat i området, som så ofta kallas "världens största utomhusfängelse."

Det hävdas att människorna i Gaza knappt har några pengar, inte har tillgång till livsnödvändigheter och inte har tillräckligt med elektricitet. Se fler bilder genom att klicka här.

Man kan också se bilder av en pool i OS-klass , högklassiga restauranger och marknader med färdigförpackade livsmedel. Medellivslängden för folk i Gaza är också högre än i Turkiet.

Återigen, detta betyder inte att allt är perfekt men det är heller inte ett koncentrationsläger.
Men ska vi verkligen ge Israel skulden för de problem som finns i Gaza?

Staten Israel tillkom under en fredlig och laglig process av United Nations. Det skapades inte från palestinskt land utan från Ottomanska Riket vilket hade styrts av turkarna under 400 år men som förlorades under första världskriget när de stred sida vid sida med Tyskland.. Det fanns inget "Palestina" på den tiden, eftersom det inte fanns någon som hävdade att de var palestinier utan helt enkelt araber som bodde i området....
Justitiedepartements tidigare åklagare och underrättelseexpert John Loftus presenterar den andra sidan av historien här.

Ett citat som speciellt bör uppmärksammas:
I genomsnitt levererar den israeliska regeringen mer humanitärt bistånd till Gaza varje vecka än vad som levererades av hela flottiljen. (15.000 ton transporteras under en typisk Israel-vecka jämfört med 10, 000 ton för en flottilj- transport)
Å andra sidan har det rapporterats att Hamas faktiskt stjäl internationella biståndstransporter och sedan säljer dem till folket i Gaza till ett högt pris. Kanske det är därför popularitetssiffrorna för Hamas i Gazaremsan har sjunkit till 37 procent.

De har faktiskt större stöd på Västbanken, där de inte styr, än de har på Gazaremsan, där de har makten. De som lever under radikala islam lär sig att hata det.

6 Kommentarer:

Ann-Marie sa...

Men det är inte lika hjärtknipande att visa bilder på shoppinggallerior för att få sympati och bistånd från andra delar av världen.

Benji sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
MS sa...

@Ann-Marie

Precis. Det är därför myndigheterna låter vissa palestinier leva kvar i armod för att kunna visa upp dom i propagandasyfte när utländsk press kommer dit. Cyniskt så det förslår. Tyvärr är det många här i Väst som går på den propagandan och tycker synd om palestinierna. Det enda dom egentligen saknar är israeliska varor men det finns en omfattande smugglingsverksamhet.När man berättar lite om hur det ser ut i verkligheten så ser dom ut som fågelholkar. När man frågar var dom har fått sin felaktiga information ifrån så säger dom ofta SVT eller SR. Ingen direkt överraskning, eller hur?

Ann-Marie sa...

MS, jag har själv gått på myten att det är synd om palestinierna i många år, men sedan jag såg bilder därifrån (deras egna bloggsidor) så tycker jag inte ett enda dugg synd om dom längre. Dessutom lär dom ha problem med fettma enligt självaste Världshälsoorganisationen (WHO), och dom ligger väldigt högt på listan. Kan tänka mig att man inte hamnar där precis om man är på svältgränsen.
Men det är bara att konstatera att gammelmedia inte tycker om alla bloggar som finns ute på nätet och som oftast talar om sanningen mer än vad dom själva är kapabla till. Det är nog dags för folk att ta av sig skygglapparna och se sanningen i vitögat att vi har blivit grundlurade både av politiker och media i många herrans år.

Pappan sa...

Oj! Är detta sant? Då är det sensationellt. Tack!

Pappan

Knute sa...

Myten om att Israel har ett kolonialistiskt ursprung

http://israelisverige.info/?p=1154

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.