17 juli 2010

Islam är inte en Abrahamitisk religion

Uttrycket abrahamitiska religioner har muslimskt ursprung. Patriarken Abraham, eller Ibrahim som han kallas i Koranen, skulle vara bevis för en samhörighet mellan de tre världsreligionerna judendom, kristendom och islam.

Men även om judar och araber skulle dela en gemensam anfader, delar judendom/kristendom och islam definitivt inte gemensamma värderingar. Från Jihad Watch:

"De tio budorden var bra riktlinjer och har än idag inte förlorat sitt värde som en moralisk kompass. Att vara en god jude eller en god kristen innebär att följa dessa riktlinjer.

Muhammed, född och uppvuxen i hedniska Arabien, talade aldrig om dessa och bröt personligen de flesta av dem, vilket omtalas av Ibn Ishaq och al-Tabari. De tio budorden används inte allmänt inom islam, och eftersom Muhammed kränkte de flesta, om inte alla, av dem, borde det bevisa att islam inte är en abrahamitisk religion, trots påståenden om motsatsen."

Allah är Muhammeds ställföreträdare och inte tvärtom. När Muhammed säger att en man får ha fyra fruar (sura 4:3), men att Allah meddelat att profeten får ha ännu fler (sura 33:50), är det tydligt att Allah är Muhammeds alter ego, hans andra jag. Utan tvivel något helt annat än den judiskt-kristna gudsbegreppet.

Det ett hån mot judar och kristna att sätta de tre religionerna i samma bås. Det kan knappast vara samma gud som låter islamisterna förfölja de vantrogna med Koranen i ena handen och svärdet i den andra.

6 Kommentarer:

Nils Dacke sa...

Det är synnerligen tveksamt om islam överhuvud taget har rimliga etiska normer. Det som är riktigt tydligt är muslimens skyldighet att att underkasta sig och och lyda Allah i allt. På ett antal punkter avviker islam starkt från judisk-kristen etik.

Muslimen får förutom med sina fruar ha sex med ett obegränsat antal kvinnliga slavar (K 4:24, 23:6 m.fl.)och han får ta byte från judar, kristna och otrogna i allmänhet (K 8:41, 33:27 m.fl.). I stället för ett bud mot att döda finns ett stort antal verser som direkt uppmanar till att döda dem från andra religioner (ex: 2:191, 8:39).
Muslimen uppmanas vidare att ljuga om det främjar islam (Bukhari 52:271). Det är också så att "Den gyllne regeln" saknas inom islam.

Att Allah är Muhammeds alter ego bekräftas bl. a. av K 4:80, som säger: "Att lyda Muhammed är att lyda Allah".

Anonym sa...

Judendomen och kristendomen är solreligioner som har sitt ursprung i Egypternas och Persernas tillbedjan av Solen. Det härstammar från Akhenaten som skapade den första monoteismen. Vi följer solkalender och våra religiösa högtider följer vinter- och sommarsolstånden och vår- och höstdagjämningarna.

Många tror att islam har samma ursprung, men islam är en månreligion. Månen är den främsta symbolen för islam. De följer månkalender och Solen och sol-symbolik är helt frånvarande i islam.

Anonym sa...

Hur okunnig får man lov att vara! I Thoran står beskrivet hur Gud utvalde Abraham som stamfader till det judiska folket. Hela GT handlar om Messias dvs Jesus som ska komma. I NT ingår Jesus ett nytt förbund med judarna som hedningarna av nåd får inympas i. Judarna kommer så småningom att inse vem Jesus är, det står det om både i GT och NT. Och förresten judarnas kalender baseras på månen, alltså en månkalender. Ingen vet säkert när Jesus är född men inte på julen iallafall, den gjordes om till en kristen högtid för att hedningarna lättare skulle ta till sig kristendomen.

Knute sa...

Ur saudiarabiska skolböcker:

"It is forbidden for a Muslim to be a loyal friend to someone who does not believe in God and His Prophet, or someone who fights the religion of Islam."

"The apes are Jews, the people of the Sabbath; while the swine are the Christians, the infidels of the communion of Jesus."


http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/article/2006/05/19/AR2006051901769_pf.html

Tony sa...

Bra Knute! Religionen islam är inte en abrahamitisk religion. Det är alltid upplyftande att läsa dina inlägg.

Anonym, judendomen följer månens rörelser för att fastställa högtider. Men att dra slutsatsen att judendom och kristendom är en soldyrkarsekt utifrån Akhenaten som dyrkade solen är mycket långsökt. GT och NT är mycket klara i frågan om att inte få tillbe någon av himlakropparna. Det är roligt att titta på konspirationsteorier på nätet, men man får också använda sin tankeverksamhet.

Ingvar sa...

Jag gammal gråsosse, har rest runt jorden hela mitt yrkesliv, såsom resemontör och även, som maskibefäl. jag kommer ännu ihåg då Libanon var modernt, kristet och civiliserat i början av 1950-talet. Men i slutet av det deceniet, så blev det religionstrubbel, som där ser ut idag, har vi sett på TV.
1970 flög jag med ett litet propellerplan från Lagos till Biafra, att det fanns religons-problem där hade jag hört, men vi landade på en grusväg långt uppe i en liten infödingsby, något folk syntes inte till, men efter 15 minuter kom engelsk agent, som hämtade upp mig han sa att det är en riskabel resa och att det var 73 km ner till floden Niger, där fartyget Yarrawonga hade ankrat upp för att lasta logs. Ideligen så dök det upp islamiska soldater, med ris på hjälmarna och vapnen riktades mot oss. De ville se våra passport, fast de inte kunde läsa, som agenten sa. I en liten by, som vi passerade, fick vi se hur soldaterna samlade ihop en skock obeväpnade människor, dessa var kristna, som skulle lära sig det viktiga väderstrecket, mot MEKKA, som agenten sade.
De islamiska soldaterna var mycket noga med att lära ut detta till de kristna! För att de sedan skulle falla i bön och be däråt 5 eller 7 gånger om dan. Och om det var någon, som vägrade blev den personen omedelbart avrättad, sade agenten.
Nu har vi drygt en halv miljon islamister här inom våra gränser här i vårat fosterland Sverige, som har världens högsta nativitet och sin religion, med sig in hit, i sina bagage. Och detta tack vare Olof Palmes idé 1975. Att vi här i Sverige skall bliva mångkulturella. Trots att Tage Erlander sex år innan skarpt varnade. "ATT FÖR TUSAN", Säpp för Guds skull inte in något folk från Mellanöstern, ty då uppstr det "katastrof", här i Sverige. Att Olof Palme, blev skjuten, sörjer jag inte ett dugg för. Ty det var ju hans idé att snart har vi en miljon med islamister här i Sverige och det svenska folket reagerar inte alls.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.