09 juli 2010

Osäker framtid för Sakineh Mohammadi Ashtiani

Efter att ha utsatts för 99 piskrapp för "osedligt uppförande", efter det att hennes make dött, dömdes Sakineh Mohammadi Ashtiani, 42, till stening och sitter i fängelse och väntar på att avrättas.

Detta är vardagshändelser i muslimska länder, som fortfarande ägnar sig åt socialt och religiöst barbari från medeltiden och detta utspelas i Iran just nu.
En aktivistgrupp för mänskliga rättigheter har fört fram händelsen i det internationella ljuset och det verkar som det kan ha betydelse.

Jag har alltid varit tveksam till om namninsamlingslistor egentligen åstadkommer någonting, men om några sekunder av vårt liv kan rädda Ashtiani finns det en petition för henne här.

Både Storbritannien och USA har uppmanat Iran att stoppa förfarandet men det är fortfarande osäkert om hon kanske kommer att avrättas på annat sätt än genom stening.

Jag tycker faktiskt att diskussionen blir en aning snedvriden. Vi förfasar oss över att hon ska avrättas genom att begravas upp till halsen och sedan stenas till döds. Var är all upprördhet över att hon döms till döden över huvud taget för någonting som kallas " osedligt uppförande"???Hallå!

Tänk er om "äktenskapsbrott" var straffbart med stening eller andra varianter av avrättning i USA eller Sverige.
Vi skulle få slut på alla stenar och också folk som kunde kasta dem.

10 Kommentarer:

Ann-Marie sa...

Osedligt uppförande! Vilka hycklare! Och detta kommer från “män” som inte kan hålla "snorren i brallan” om dom råkar se en kvinna som inte är iklädd svart sopsäck från topp till tå!

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Inom 10 år kommer sådana straff att utdömas även i Swedistan. Förmodligen alldeles försent att stoppa denna utveckling tyvärr.

Stina sa...

Borde vi bestraffa Tiger Woods för att han bedrog sin hustru?
Borde vi bestraffa Sven Otto Littorin för att han köpte sex og bedrog sin hustru?
Borde iranierna bestraffa Mohammadi Ashtiani för att han bedrog sin man?

Nej, sexköp är inte förbjudet i Sverige därför att på så sättet kan vi hindra att äkta män bedrar sina hustrur? Nej, vi begrundar sexköpslag på jämlikhet mellan könen. I andra länder det finns lagar som förbjuder prostitution, men de har en annan grund: att skydda familjen och hindra utomäktenskapliga sexuella relationer som hotar familj. De är stiftade mot äktenskapsbrott.

När en äkta man bedrar sin hustru, hustrun kan lida när hon får veta om otrohet. Men det är inte våld mot kvinnor. På samma sätt att det inte är våld mot man när en kvinna bedrar sin make.

Sexkjøp är brott eftersom där män utövar sin ekonomiska makt över kvinnor. Og därför man straffar inte kvinnan, utan bara mannen. Kvinnan bör inte vara en sak som en man kan köpa.

Vi har fyra olika alternativ hur man kan förehålla sig till sexköp.

1. Acceptera helt att kvinnan kan få ekonomiskt ersättning av mannen.
2. Acceptera, att kvinnan kan ekonomiskt ersättning av mannen i långvariga relationer, men inte i tillfälliga relationer.
3. Inte acceptera att kvinnan får ekonomiska föredelar av mannen varken i långvariga eller tillfälliga relationer, (exklusive att mannen betalar sin del av barnens kostnader).

Den nuvarande sexköplagen påverkar till jämlikhet bar på nivå 2. Men på denna nivå det är fråga om bara om marginal ekonomiska siffror. De stora pengarna rör sig mellan män och kvinnor i äktenskap.

Även om lagstiftningen om sexköp inte ännu har nått nivå 3, har flera och flera unga par valt att inte köpa eller sälja sex i sitt äktenskap och trots äktenskap har separata ekonomier mellan varandra.

Berit sa...

Stina, detta handlar inte om civiliserade västerländer där vi antas äga våra egna kroppar utan om länder där islam, med sin absolut förvrängda kvinnosyn, härskar.
Jag har dessutom läst att Sakineh Mohammadi Ashtianis make var död när hon blev anklagad.
Tyvärr är jag rädd att Robin Shadow har rätt när han förmodar att dessa lagar kommer att tillämpas i Sverige också vad det lider. Det går snabbt med det muslimska övertagandet.

Men för att lägga näsan i blöt i det du drog fram, Stina så anser jag att män och kvinnor måste få bestämma över sina egna kroppar så länge de inte skadar någon annan det gäller både droger och sex.Betalning eller inte.

Knute sa...

Feministiskt initiativ vågar äntligen öppna munnen och kräver slut på stening och dödsstraff. Men de är lite fega och säger religion i stället för islam.

http://www.feministisktinitiativ.se/artiklar.php?show=955

Knute sa...

Britain has 85 sharia courts: The astonishing spread of the Islamic justice behind closed doors

http://www.dailymail.co.uk/news/article-1196165/Britain-85-sharia-courts-The-astonishing-spread-Islamic-justice-closed-doors.html

-DES- sa...

Tidningen Aftonbladet har dragit igång en kampanj för att frige en islamsk kvinna i ett islamskt land. Hon heter Sakineh och är anklagad för bl.a äktenskapsbrott, som vanligt i islamska länder väger kvinnans ord lätt även om brottet vilar på indicier och vaga grunder, straffet är stening till döds.

Personligen skiter jag i alltihop men kan inte låta bli att förundras över hur naiva mina medmänniskor i gamla Svedala är som uppenbarligen tror att islamister eller sharialagar går att ändra på som genom ett trollslag, eller genom ett upprop i Aftonbladet. En rubrik lyder "hon levde som slav" jaha men det är ju så kvinnor lever i muslimska länder. Jag vet inte varför Aftonbladet dragit igång den här kampanjen, så här har det alltid och kommer för evigt fungera i islamska länder.

En sak som kanske skulle fungera vore om de här 60.000 som skrivit på Aftonbladets upprop skänkte en peng som kvinnans advokat kunde använda för att muta henne fri, för det har jag sett på tv att det går alltid att muta sig fri, även om lagarna är stränga så är girigheten större.

Aftonbladet, socialdemokraternas partiorgan har verkligen trampat i klaveret denna gång, socialdemokraterna med Mona Sahlin i spetsen har i många år kämpat hårt för att få in så många människor som möjligt från främmande länder till sverige och kärleken till folk från just muslimska länder är mycket stor "Islam är ju en så fin och tolerant religion"

Socialdemokraterna har gått från att ha varit ett arbetarparti till att vara ett invandrarparti, de har varit med och förändrat Sverige från ett folkhem till ett pizzasverige, från trygghet och välstånd till arbetslöshet, rotlöshet och kriminalitet, Mona Sahlins korståg mot svenskhet och svensk kultur är långtifrån över - den har bara börjat och snart hörs krav om sharialagar även i Sverige, men det är väl så svensken vill ha det?

Read more: http://dodstrakigt.blogspot.com/#ixzz0xESEQTXH

Seyed Ali sa...

Jag är insatt i det här...
Hela historien är otroligt snevriden, hon har dömts skyldig för MORDET på sin man, tillsammans med sin älskare.
Och jag vill gärna ha en statlig Iransk källa på att hon har dömts eller att det ens varit på tal om att dömmas till stening....det finns inte.

Hela historien om kvinnan som ska dömmas till döden för mord har blivit ett propaganda-verktyg i denna propaganda-krig mot Iran.

Men ni här inne som förlitar er på den vinklade sionistiska median kan fortsätta leva i okunskap, för det är ni vana med.

Berit sa...

Upp till bevis om du vet så mycket!

Knute sa...

Seyed Ali, läs http://www.amilimani.com/

Amil Imani is an Iranian-American writer, poet, novelist, essayist, literary translator, public speaker, and political analyst, who has been writing and speaking out about the danger of radical Islam both in America and internationally. He has become a formidable voice in America as well as for the struggling people of his native land of Iran. Born in Tehran, Imani moved to the United States during the radical Islamic Revolution of 1978/79. His numerous articles about Islam have been published in many newspapers and magazines around the world as well as in thousands of Internet magazines, websites and blogs. Imani's writings can be found on his website http://www.amilimani.com/

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.