08 juli 2010

Politisk diskriminering i Sverige nu inför valet

Måndag kväll 28/6 såg jag den politiska debatten "Storforum: Inne men utanför" på svenska "Kunskapskanalen" och såg till min förvåning att SD:s Jimmy Åkesson var med i programmet. Så var Sverige äntligen på väg mot demokrati!!! Och programledaren Lennart Persson uppträdde – som det tillhör. Han räckte varken ut tungan eller avbröt...

Äntligen! Vi skulle få demokrati...!

Min uppringning till en god vän med den goda nyheten blev plötsligt omkastad. Det var som att få en hink med kallt vatten på huvudet: Programdirektören för Sveriges Television, Jan Axelsson, hade just meddelat att Sverigedemokraterna (SD) inte kommer att inbjudas till den avslutande debatten före valet 19 september eller i utfrågningarna av partiledarna.

Axelssons motiveringar är värda att uppmärksamma:

”Sverigedemokraterna har inte legat på någon konstant hög nivå i opinionsundersökningarna under våren, i stället har de pendlat upp och ner. De har inte heller haft någon central roll i den rikspolitiska debatten.”

Hur i all världen skulle SD kunna nå 5-6% när man hela tiden har rackat ner på dem och spärrat dem ute i alla möjliga sammanhang. Har SVT kanske inte själv påverkat opinionsundersökningarna? Och "sjupartiet" i riksdagen vill för allt i världen behålla makten, kosta vad det kosta vill, och använder därför alla medel, även de skamliga och odemokratiska.

Axelsson säger
”Vår utgångspunkt är alltid att inte ta med några fler partier än riksdagspartierna.” Nå, vad liknar det att Sverige Television avgör vem de tillåter att argumentera på skärmen. Det enda reella är att låta alla uppställningsberättigade partier komma till, så väljarna kan välja.

”Det är fritt fram att tycka vad man vill om det här,” säger Axelsson. Jag tycker att det är oärligt och stötande och helt odemokratiskt. Axelsson agerar omoraliskt och diskriminerande mot Sveriges väljare, som man tydligen anser alltför dumma för att själva kunna bedöma partierna.

Jag är inte medlem av något parti, men jag vill ha samma frihet som alla andra väljare i landet för att kunna rösta på det parti jag vill, efter att ha hört allas argument i TV-programmen.

Axelsson utför en anstötlig begränsning av mina möjligheter att bedöma politiken i Sverige.

Detta är diskriminering!

Jag anmäler därför denna diskriminering till Diskrimineringsombudsmannen.

Gertrud

14 Kommentarer:

gäster sa...

Öppet brev till Diskrimineringsombudsman fru Katri Linna
Kopia till statsminister hr. Fredrik Reinfeldt

do@do.se

Enligt uppgift har direktör för SVT Jan Axelsson beslutat att partiet Sverigedemokraterna, som redan finns företrätt i ett antal kommuner och som i opinionsmätningar balanserar på 4 % spärren till riksdagen, inte skall få delta i den traditionella slutdebatten inför valet den 19 september.

Jag har aldrig varit medlem av något parti, men jag finner, att med ett sådant beslut begränsas mina möjligheter till insikt i det politiska spektrat och därmed min demokratiska rättighet att kunna välja efter mogen reflektion.

Eftersom jag och många väljare med mig - tydligen inte har lika rättigheter och möjligheter som andra väljare, känner jag mig diskriminerad och vänder mig därför till diskrimineringsombudsmannen.

Jag hoppas att DO kan rätta till denna brist på sann demokrati och ser fram till Ert svar

Med vänlig hälsning

Gertrud Galster

Anonym sa...

Hejsan!

Se detta klippet om vad som sker i USA: http://www.facebook.com/home.php?#!/video/video.php?v=564541662220

Media ägs för övrigt av den globala eliten som vill införa en världsregering. De kan enbart göra detta om alla nationer är uppluckrade. - De kör varenda fult trick i boken. VEM är så korkad att de har minsta lilla förtroende kvar för msm nuförtiden? DAGS ATT VAKNA UPP! Den globala eliten äger massmedia och det politiska systemet!
/ Mr. America

Jacobssons tankar sa...

SD kommer aldrig att bli ett nytt "Ny Demokrati". Dels därför att man släpar på en väldigt stor ryggsäck som det inte går att skaka sig fri från, sedan klarar man inte av att vara folkliga så som greven och betjänten.
NyD fick heller aldrig vara med i det politiska finrummet, men deras möten runt om i landet drog människor. SD måste studera vad som hände då och hur de ska (på sitt eget sätt) lägga upp en kampanj som liknar den som NyD gjorde.

Anonym sa...

BRA

Anonym sa...

Åsiktförtrycket når nya höjder när obekväma ämnen inte kan kommenteras i kommentarsfältet.
De flesta om inte alla PK-blaskor VÅGAR inte släppa fram det kompakta misstroendet som jäser bland Sveriges medborgare. De ämnen som tydligast censureras är flyktingpolitik, invandring, invarndarnas brottslighet, den misslyckade integrationspolitiken, Sverigedemokraternas förslag (om de inte kan vinklas till något negativt.

Att kalla detta demokratiska haveri för yttrandefrihet är löjeväckande.

Vad är det som är så förbannat skrämmande för åsiktpoliserna med att låta folk få ge sin ärliga mening?

UncleBob

Anonym sa...

Sanningen är den att SD har legat på samma procent hela tiden,dessa "opinionsundersökningar" är ju för f-n beställda av svensk media,rena skiten,dom vet att 75% av svenska folket påverkas av ALLT dom skriver,så därför använder dom bla dessa "undersökninga" till att vrida opinion.

/DDR johan

Crille sa...

Opinionsundersökningarna är manipulerade, vilket Thoralf fick reda på av en vars familjemedlem jobbade med detta. Lite insideinformation, alltså, som den manipulerande parten inte visste om ...

Emelie sa...

Cry me a river. Demokrati betyder inte att man ska få tillgång till att synas i TV-debatter, det innebär att man har rätt till att till exempel uttrycka sina åsikter. Dina åsikter är inte olagliga.

Varför använder ni inte energin på att vara ute och kampanja istället? Det är ändå bara pajkastning och det har visat sig att hälften av alla väljar anser att partiprogrammen är de bästa att få information ifrån. Men jag hade gärna sett både F!, SD och PP deltaga i den där debatten så det blir något annat än pajkastning.

Anonym sa...

"Demokrati betyder inte att man ska få tillgång till att synas i TV-debatter, det innebär att man har rätt till att till exempel uttrycka sina åsikter. Dina åsikter är inte olagliga."

Att svenska liberala konformister av Emelies sort älskar ovanstående statement ("dina åsikter är inte olagliga, sluta gnäll!") säger egentligen det mesta om hur illa ställt det är med saker och ting i detta land.

Om tjugo år kommer väl Emelie och hennes gelikar att ha förlikat sig med att "antisociala" människor sätts i fängelse och omskolas om de ifrågasätter maktens uppfattningar i vissa frågor. Herregud vilka idioter det finns!

Anonym sa...

Om ett parti varit över 4% i snitt under ett års tid så ska dom ha rätt att uttala sig på SVT.
Över 250.000 betalare av tv-licens blir diskriminerade. Dessa har betalat miljontals kronor till SVT varje år. Miljontals!
En kvarts miljon svenskar blir ignorerade.
Det är INTE demokrati.

Knute sa...

"Nu säljer jag tv:n i protest mot den "fria" televisionen

Efter SVT:s beslut att inte släppa in Sverigedemokraterna i slutdebatten inför riksdagsvalet väljer jag nu att sälja min tv. Efter avslutad auktion avanmäler jag mitt TV-innehav."

Jimmie Åkesson säljer sin TV på Tradera

http://www.expressen.se/1.2065738

Anonym sa...

YES. I can feel it:-)SD i höst:-)

Skickade ett svar till en röd Sosse, förväntar mig INGET svar, så ingrodda som de är, men kampen är ju allt:-)))))

"Du Jerker som står för (som du säger/en lögn) stå upp för världens folk/yttrandefrihet/de svaga?!!! HUR kan du DÅ strunta i mina kommentarer, bara för att jag, en etniskt svensk 59 årig kvinna?" Vågar ifrågasätta dina åsikter??+ Okey. DÅÅ kommer jag att sätta upp mina frågor på andra bloggar/andra media, svårare än så är det inte att få svenska folkets svar?""
Karin

100% Svensk (5% Neandertalare) sa...

Det är muslimernas fel alltihopa! Hade det rena Sverige inte varit infekterat av islamiseringen så hade det aldrig hänt!

Det är också tack vare det mångkulturella experimentet som priserna ständigt höjs, som lokaltrafiken aldrig kommer i tid, som mina skor är för trånga och som vi inte får köpa sprit i butikerna!

Anonym sa...

Vi får fortsätta att kämpa för demokrati och yttrandefrihet i Sverige. Vi har en lång väg kvar att vandra men i september kan vi ta ett stort steg i rätt riktning genom att rösta in SD i riksdagen.

Axelsson är helt enkelt rädd för SD och SD:s argument. Ju mer SD syns i media, ju mer väljare attraherar de. Axelsson vill behaga sin arbetsgivare och gör det han vet att arbetsgivaren vill - förtrycka oliktänkande.

/Dr House

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.