13 juli 2010

Stoppa Moské-bygget vid Ground Zero

Det finns allvarliga planer på att bygga en 13 våningar hög moské på, eller alldeles intill, den plats på Manhattan där World Trade Center’s Twin Towers stod.
En grupp kallad GOPTRUST har gjort denna video för att väcka opinion och försöka stoppa bygget.
Invigningen av moskén planeras till 10 årsdagen av terroristattentatet.


Pamela Geller som leder organisationen "Stop the Islamicization of America, säger att Bygga moskén handlar inte om religionsfrihet utan att motstå frestelsen att såra och förolämpa offrens anhöriga. Ground Zero är ett krigsmonument och en begravningsplats.


39 Kommentarer:

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Videon verkar borttagen. Filmer försvinner skitfort från YouTube nuförtiden. Bara dom senaste 2-3 månaderna eller kanske veckorna så har takten ökat avsevärt. Det är precis som om mussarna har mobiliserat en massa människor enbart för uppgiften att dammsuga YouTube på misshagliga videos.

Rut sa...

Men nu får ni ju ger er. Så länge det är muslimer som blir sårade av rondellhundar så är det okej? Men inte att bygga en moske på platsen för 9/11? Hur många muslimer dog när husen föll?

MS sa...

Dom är ta mig fan inte kloka. Hur kan man ens komma på tanken att bygga en moské på Ground Zero när det var muslimer som stod bakom attacken? Det visar ännu en gång på muslimers ondska och brist på respekt för andra människor. Att planerna ens har kommit så här långt är skrämmande. Förslaget borde kastas direkt i papperkorgen .

Förhoppningsvis så finns det vettiga muslimer som inser vilken provokation detta kommer att ses som och försöker avråda dårarna. Om det går igenom så kommer det inte bli lättare att bo i USA som muslim. Tvärtom...

Anonym sa...

Naturligtvis ska muslimerna inte tillåtas att bygga ett segermonument vid Ground Zero. För ett segermonument är vad det blir. Hur skulle USA reagera om japanska nationalister krävde att få bygga en shinto-tempel i Pearl Harbor, helst ovanpå den sjunkna USS Arizona? Eller om tyska nazister ville uppföra ett monument till minne av Leibstandarte Adolf Hitler i Malmedy?

Berit sa...

Försök igen Robin, nu verkar den vara där.
Republikanska partiet ligger bakom den här videon och vissa TV bolag vill inte låta dem köpa reklamtid för att visa den; CNN bland annat.
"Det strider mot deras policy"

Rut, läs vad MS och Verkligheten i Sverige har skrivit!
Rondellhundar!!! vilken liknelse mot närmare 3000 döda. Det kan väl hända att det var någon muslin, förutom piloterna som strök med, så förklara vad det har med saken att göra.

Anonym sa...

Den omtalade byggnaden ligger vare sig på eller vid Ground Zero, utan två kvarter därifrån, på Park Place. Visserligen kan man säga att det är i närheten av minnesplatsen (gångavstånd), men knappast vid och i synnerhet inte "på". Om man kollar på Google Maps StreetView kan man direkt konstatera att det inte ens går att se byggnaden från Ground Zero eller vice versa.

Knute sa...

Hamas-linked CAIR leader charges Islamic supremacist Ground Zero mega-mosque opponents with "Islamophobia"

http://www.jihadwatch.org/2010/07/hamas-linked-cair-board-member-charges-islamic-supremacist-ground-zero-mega-mosque-opponents-with-is.html

http://blog.tv2.dk/literally/entry376652.html

Berit sa...

Ett kvarter eller två, det är ändå för nära.
Det är symboliken i detta som gör att det är ett slag i ansiktet på alla de efterlevande.
Hur många muslimer kommer inte att vallfärda dit och skratta åt de som dog.

Vänsteranhängare som i andra sammanhang alltid ojar sig över att man inte får kränka någon, bryr sig inte ett dugg om hänsyn och tolerans i detta fall. Jag undrar varför???

Jag ser också säkerhetsrisker och att det kan bli rent av farligt och orsaka allvarliga konflikter, demonstrationer och ev. våldsdåd om man bygger en moské som en provokation.

Anonym sa...

ni e fan patetiska. bara för att det var så kallade muslimer som arrangerade hela 9/11 så ska man inte dra alla muslimer över ett streck. Den här mosken som man tänker bygga är på en mark som ägs av muslimer och ägaren bestämmer sjlv vad den ska göra med sina ägodelar.
Tror ni verkligen att det inte fanns muslimer som dog under 9/11 attacken?? otroligt patetiskt. /mas

Joytghkj sa...

Jag förstår anhöriga som anser att det är en fet vagel i ögat att en moské ska uppföras i närheten av Ground Zero, men det är så jävla typiskt USA. Trångsynt, inskränkt, de har aldrig varit ett öppensinnat folk. Islam är inte djävulen, men med alla dessa konservativa påhejande så kommer samhällsklyftorna, rasism, och andra sociala problem som finns idag bara förstärkas. Det är en förbannad lögn att USA skulle vara "the land of dreams", det enda du kan uppnå där är en hög materiell status. Ett välfärdssamhälle där människor behandlas lika, med respekt, etc. kommer det aldrig att bli.

Carl Love sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...

Detta förvånar mig inte med tanke vad dessa muslimer har redan hävdat/deklarerat;
http://www.youtube.com/watch?v=_mClkUzGDhA

Blir inte förvånad att de vill förvandla Vatikanen till Europas största moské....

Vad säger man om EUTURKIET bloggare?
http://euturkiet.blogspot.com/
Jag mår illa av tanken att Turkiet kan bli del av EU - #¤#@$£€!*@@!!!

Rut sa...

Jag tror det inte är en endaste muslim som kommer att "vallfärda" dit för att skratta åt offren. Det enda farliga som kommer av det är när korkade rednecks tar mosken alldeles för allvarligt...

Knute sa...

En drös anti-amerikanska kommentatorer verkar inbilla sig att moskéer är ett slags kyrkor som förkunnar fred och dialog, medan muslimerna själva ser dem som uttryck för erövring och konsolidering av islams makt. Ska det vara så svårt att fatta att det var ISLAM som erövrade platsen den 11 september 2001 och som nu vill bygga segermonument.

Inte nog med en 13 våningar moské bara två kvarter från Ground Zero, ännu en moské är på gång där:

"The website appealing for donations boldly states that it plans to “build the 'House of Allah' next to the World Trade Center. Help us raise the flag
of 'LA ILLAH ILLA ALLAH' in downtown Manhattan."

http://www.foxnews.com/us/2010/05/17/muslims-nyc-planning-build-second-smaller-mosque-near-ground-zero/

Ann-Marie sa...

Tack Knute för att du tog dig an dessa hjärntvättade muslimkramare som borde sätta sig in i saker och ting innan dom kommenterar. Men å andra sidan är dessa muslimkramare understundom roande i sin ignorans.

Berit sa...

Nordlund, bara en fråga så här på sidan.
Varför tror du att så väldigt många människor från så väldigt många olika länder vill invandra till USA?

Rut sa...

Att använda foxnews som en objektiv källa är samma sak som att använda bibeln som en objektiv källa. Mycket ljug och liiite liiite sanning.

Berit sa...

och hur vet du det Rut?

Rut sa...

The O'Reilly Factor, nuff said. När det kallas debattprogram så är det inte mycket som står rätt till.

Berit sa...

Rut, visa oss på vad är det som om O'Reilly säger som du tycker är osanning.
Kom med något som man kan "ta på"
Jag kan själv inte påstå att jag gillar hans uppblåsta stil eller att han inte låter folk tala till punkt, men som du säger, hans program är ett debattprogram, inte en nyhetsupplysning.

Har ni inte debattprogram i Sverige där ledaren för programmet har en åsikt?

MS sa...

Alla ni som tar lätt på att det ska byggas en moské vid Ground Zero. Kan ni vara så vänliga att förklara,

1. Varför tror ni att muslimer vill bygga en moské på den plats där islamister har dödat flest "otrogna" vid samma tillfälle i modern tid?

2. Hur tror ni dom anhöriga reagerar? Alla av dom är inte rednecks eller tittar på Bill O'Reilly. Offrens fruar, män, barn, mammor, pappor....

3. Om nu Islam är Fredens religion som ni verkar tro borde inte då företrädare för denna fredälskande rörelse, som verkligen kämpar för fred, frihet och kvinnors rättigheter, lyssna på dom anhöriga och skrinlägga planerna i sin medmänsklighet och kärlek?

Gå in på detta klipp. Dunsarna du här är ljudet när helt vanliga människor väljer att hoppa istället för att brinna upp. Sedan läser du på om vilka som stod bakom attentatet och varför. Håller du sedan fast i ditt in absurdum försvar för muslimers rätt att kränka och förnedra offren och deras anhöriga så finns det inte så mycket mer att säga. Kan man inte förstå vilka känslor detta förslag väcker hos anhöriga och dom som var där den dagen och för EN gång skull sluta att opponera sig mot människor som inte delar er rosenröda bild av Islam så vet jag inte om det är mest tragiskt eller skrämmande.

http://www.youtube.com/watch?v=pg8FQiJ-Rcw&feature=related

Tony sa...

"Anonym sa...
ni e fan patetiska. bara för att det var så kallade muslimer som arrangerade hela 9/11 så ska man inte dra alla muslimer över ett streck."

Fel. Det var riktiga muslimer som gjorde som islam säger. Det är därför det inte skall stå en Moské där, en som lär ut vad islam säger, som i sin tur lär ut att mörda icke-muslimer och att deras egendom och liv inte är värda något.

Vi kan ju spränga Kaban i Mecka och sedan bygga upp en stor Kyrka och en ännu större Synagoga på platsen. Det blir väl bra din imbecila islamist!"Rut sa...
Men nu får ni ju ger er. Så länge det är muslimer som blir sårade av rondellhundar så är det okej? Men inte att bygga en moske på platsen för 9/11? Hur många muslimer dog när husen föll?"

Din naiva rackare. När islams lära utspelades över tvillingtornen så var det hemskt för de flesta människor. Men du tycker man skall bygga en moské där islams lära skall basuneras ut.

Hur många muslimer som dog är helt irrelevant. Människor dog, det är det väsentliga. En muslim som dör som martyr, enligt islam, har en garanterad biljett till det islamska paradiset. Det spelar ingen roll för de islamska terroristerna om det dör muslimer, bara det dör otrogna hundar.

Johan Y sa...

Vad är egentligen planerna?

En Moské enbart vore ju bisarrt men en samling av företrädare för alla stora världsreligioner som ett monument mot religiöst våld hade jag tyckt var rimligt.

Rut sa...

MS: Hur tror du de irakiska föräldrar kände sig när deras spädbarn dog som flugor (ca. 400000) efter att USA hade bombat sönder vattenreningsverk och utövat en handelsblockad med livsnödvändiga mediciner?

Det var inte muslimer som gjorde dessa dåd. Det var terrorister! Ert hat är verkligen tragiskt då ni bara ser ordet muslim och drar alla slutsatser utifrån det.

Folk här är neoliberala i alla lägen förutom när det gäller folk som råkar vara lite brunare i hyn. Alla får bygga vad de vill var de vill men ack om någon vill bygga en moske två kvarter från ground zero, då handlar det om imperialism...

Berit sa...

Rut, försök inte prata bort ämnet med siffror och händelser som du tydligen inte har en aning om och som inte har ett dugg att göra med provokationen genom moskébygget.
Muslimer kommer i alla hudnyanser, att var muslim är inte en ras!!! Säg det snabbt 10 gånger.

Islamiska jihadister rättfärdigar sin dåd från islamisk text och de rekryterar också bland fridsamma muslimer genom att använda samma skrifter.
De är islamiska terrorister!

Rut sa...

Så alla som har islam som religion är islamister och onda?

Prata bort ämnet med siffror?! Du menar att inte försöka lyfta era grymt stora skygglappar?

Berit sa...

Rut, du har minimal läsförståelse, titta tillbaka på sista meningen i mitt förra svar:
"de rekryterar också bland fridsamma muslimer". Vad säger det dig?

Om du ska slänga siffror omkring dig och peka på speciella händelser måste du stödja det med fakta från andra källor än det du tar ur luften.

Rut sa...

http://www.transnational.org/SAJT/pressinf/2002/pf154_IrakSanktioner_SV.html

Så kan inte de fredliga muslimerna få ha en moske två kvarter från ground zero?

Rut sa...

http://www.riksdagen.se/webbnav/?nid=63&doktyp=ip&rm=1999/2000&bet=372&dok_id=GN10372

Här har du lite siffror från regeringen.

Berit sa...

Ja, tänk så mycket annorlunda det skulle ha varit om Saddam följt fredsavtalet och FN resolutioner och låtit bli att utsätta sitt folk för alla fasor

Knute sa...

Chicago: Muslims Want to Turn House Into Mosque, Neighbors Fight Back

http://loganswarning.com/2010/07/15/us-muslims-want-to-turn-house-into-mosque-neighbors-fight-back/

http://blog-dyn.tv2.dk/literally/entry376784.html

Knute sa...

Ground Zero Mosque Iman’s Radical Connections

http://europenews.dk/en/node/33805

Rut sa...

Det gjorde saddam. Det fanns inte en droppe kemiska eller biologiska vapen i Irak.

Så när 1,5 miljoner irakier dör så är det saddams fel och när 3000 amerikaner dör så är det saddams fel det också?

Berit sa...

För det första Rut
Saddam har inget att göra med det planerade moskébygget. Han är bara någonting du drar fram eftersom du inte har några värdiga argument när det gäller det oförskämda, förnedrande och ovärdiga i moskébygget.

2. Om Saddam var så samarbetsvillig hur kommer det sig att FN måste delge honom 16 resolutioner?
och minst 30 statements från President of the UN Security Council?

Du har en tendens att kasta anklagelser vitt omkring dig och dra slutsatser om andra från ditt eget sätt att resonera. Du drog in Saddam i det hela

Har du fattat att ordet muslim inte beskriver en ras? Ja eller Nej

Knute sa...

Jihad i Dudley, UK - våldsamt blodbad då muslimer och poliser unisont attackerar de otrogna

We have eyewitness accounts coming in of Muslims using cars to drive down English protesters in Dudley. There has been one report of an incident in which a car drove into four people, leaving them seriously injured and one woman dead.

http://imittsverige.blogspot.com/2010/07/jihad-i-dudley-uk-rent-blodbad-da.html

Anonym sa...

1. Entreprenör som råkar vara muslim äger mark nära WTC.

2. Islamistiska terrorister raserar WTC och dödar 3 000 människor.

3. Muslimer i hela världen tar avstånd från dessa terrorister.

4. Entreprenör som råkar vara muslim vill utveckla sin mark till ett islamiskt center nio år senare.

Det enda sättet som detta kan uppfattas som stötande är om entreprenören eller den verksamhet han driver är islamistisk (alltså jihadistisk, politisk pervertion av islam). Nu råkar det vara så att han, liksom den breda majoriteten muslimer, bara är en vanlig moderat muslim, alltså inte islamist. Var ligger problemet?

Något segermonument är det inte tal om, islamism kan och får aldrig tala för islam (även om radikala islamister påstår det och lika radikala västerlänningar går på den lögnen). Vi vet att vanliga moderata muslimer lever enligt helt andra principer än islamister.

De som vill stoppa bygget verkar vara obildade av tre anledningar. 1) de skiljer inte på islam och islamism, 2) de har ingen kunskap om eller respekt för kapitalismen, denna motor i världsutvecklingen, 3) de köper (ursäkta språket) skitsnacket om att islam utgör ett hot mot västvärlden.

Ta det från en människa som har gjort affärer med muslimer i över 20 år, de skiljer sig markant från islamister och de vill oss inget ont.

(Jag heter Axel, för den som vill svara.)

Berit sa...

Axel, avsikten är att göra det till ett segermonument!

1. det är ingen skillnad mellan islamism och islam.
När terrordåd begås ser vi inget avståndstagande från de sk. moderata.. Projektet i New York kallas Cordoba och är namngett efter den kyrka som morerna förstörde och byggde om till moské. Ser du den avsiktliga symboliken?
2. Kapitalism har inget med detta att göra, man avslöjar inte ens var pengarna kommer ifrån.
3.Bara ett litet exempel bland många. Från Premiärministern i Turkiet ett sk. moderat muslimskt land: "The mosques are our base, the cupolas of the mosques are our helmets, and the believers are our soldiers."Är inte det ett tillräckligt starkt hot?
De ständiga ansträngningarna att försöka införa sharialagar i västerländer anser jag också vara ett enormt hot mot västvärlden.
Moskébygget är ett hån mot oss alla som inte är muslimer. Det är en skymf och så oförskämt och respektlöst att det borde sprängas i bitar den dag det invigs.

Anonym sa...

Hej Berit

Islam och islamism är inte samma sak (bland annat kan du fråga dig varför det inte fanns någon islamism innan 1900-talet medan islam har funnits i över 1 400 år). Namnet Cordoba valdes för att Cordoba var en unik stad i världshistorien där högre utbildning skedde i samförstånd mellan muslimer, judar och kristna. Det är denna symbolik som åsyftas, men vill du tolka det som djävulen läser bibeln får du förstås göra det.

Kapitalismens grundpelare är respekt för äganderätten. Expropriation är ett knivhugg i äganderätten. Den muslimske entreprenören har förvärvat sin äganderätt, med all heder och laga kraft. Kapitalismen är hela anledningen till att detta gick igenom. Denna fråga berör kärnan i kapitalismen. Om ni inte inser det och fortsätter att stödja ingrepp i kapitalismen är jag fullkomligt övertygad att ni kommer att förinta västvärlden på egen hand.

Erdogan är inte moderat, han är en ultranationalistisk militärtjänsteman. I Mellanöstern funkar det så att den som visar sig mest lojal (och extrem) inom militären också blir den som tar makten. Det är därför man har folk som Erdogan, Kaddhafi, Mubarak och (tills nyligen) Saddam vid makten i dessa länder. Du tror väl inte att folket valde dessa tyranner?

Det finns en rätssprincip som säger att avtal ska tolkas som det är avsett av den part som författade avtalet. Man kan alltså misstolka allt, men då hamnar man väldigt långt ifrån verkligheten. Så, för att hålla oss till verkligheten, försök att tolka denne entreprenörs önskan utifrån hans avsikt, inte din.

(Återigen, Axel)

Knute sa...

För tusen år sedan i Andalusien i södra delen av Spanien existerade INTE ett samförstånd mellan islam, kristendom och judendom. Anhängarna till de två senare förföljdes på det grövsta och hade att välja mellan att dödas eller betala straffskatt för att deras liv skulle skonas. Nu finns det en hel del som vill låta historien upprepa sig...

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.