29 augusti 2010

Är det ens möjligt att återställa medias heder?

MS, en av våra trogna och välinformerade läsare skriver detta i en kommentar angående medias bias:
"Hur rapporterar då svensk media om t ex TeaParty- rörelsen och andra mer fristående organisationer. Det beror självklart på VILKA som anordnar mötena. Är det BHO så är det ingen ände på hyllningarna och superlativen. Glenn Beck från Fox News Channel hade ett möte inför tiotusentals människor i Washington DC nu i helgen, där han uppmärksammade USA's militär. En hyllning till bl a dom soldater som gav sitt liv under WWII för att Europa skulle förbli fritt, men även en hyllning till vanliga männsikor. "Restoring Honor" kallade han det.

Rubrik i svensk media. Bl a Stasi-Tv förstås. " USA's höger marscherar på King’s day" Dom väljer ord som får det att framstå som ett gäng högerextremister marscherade mot Martin Luther King och medborgarrättsrörelsen. När det istället handlade om helt vanliga människor som ville visa sin tacksamhet gentemot dom som har dött för vår frihets skull. Att efterlevande till Martin Luther King fanns bland talarna verkar inte vara så intressant.Svenska journalister är helt värdelösa. "

Bilden nedan, tagen ett par timmar innan mötet startade visar hur Washington Post avsiktligt lurar sina läsare för att få dem att tro att Glenn Becks möte inte var annat än en storm i ett vattenglas och att bara ett fåtal människor slöt upp.


Den verkliga bilden såg ut så här och man beräknar att upp emot 100,000 människor samlats.


Becks avsikt var att undvika ett partipolitiskt rally och han bad deltagarna att låta bli att vifta med skyltar av olika slag. I stället fokuserade han på att "Återställa hedern" (Restoring Honor) och arbeta för att regeringen ska respektera Konstitutionen och medborgarnas rättigheter.
"Utan Konstitutionen som effektivt begränsar regeringens makt har vi ingenting som stoppar tyranni. "

Ras-hallicken Al Sharpton försökte i vanlig ordning dra uppmärksamhet åt sig genom att påstå att man förvrängde vad Dr. Kings dröm var. Sharpton kallade Becks rally en protest mot regeringen( och det har han helt rätt i) och att han skulle anordna en egen protestmarsch mot de protesterande. Sharpton rider på den svarta vänsterns hatbudskap, vilket inte var vad MLK gjorde.
Att Dr. Alveda King, Martin Luthers brorsdotter var en av talarna för "Restore Honor"
hade helt ungått Sharpton. Hon citerade sin farbrors berömda tal. "I have a dream"

"Jag hoppas att Dr King skulle ha varit lika stolt över oss som hans brorsdotter Dr. Alveda King är över att delta i detta rally," sade Sarah Palin. "Detta är helig mark där vi känner hans ande och kan uppskatta alla hans ansträngningar, han som verkligen trodde på jämlikhet, och jag hoppas vi lever upp till hans utmaning."

Jag spådde redan i januari att Sarah Palin och Glenn Beck skulle slå sig ihop och jag fick rätt.


3 Kommentarer:

MS sa...

Jag skulle verkligen önska att vi hade människor som Glenn Beck i Sverige. Inte för att jag delar hans åsikter i allt men han har ett driv och en äkta känsla för sitt land och dess unika konstitution. När BHO föraktar USA och anser att konstitutionen inte är så viktig så står GB upp för det som gjorde och gör Amerika till var det är. Ett lands där individens frihet är viktigare än kollektivismens förlamade ok.

I USA börjar man diskutera att ändra The14th Amendment. Det var tänkt från början att ge (fd) svarta slavar samma rättigheter som infödda amerikaner. Nu överutnyttjas den som vanligt av människor som anser att Amerika är en stor paj som alla har en rätt att få en bit av . Vanligast genom s k anchor babies. Dvs om en illegal invandrare föder sitt barn i USA så blir barnet automatiskt amerikansk medborgare och då även förlängningen föräldrarna. Det finns läkare som mot betalning sätter igång förlossningar för att barnen ska hinna födas innan mamman blir utvisad.

Den svenska medborgarskapslagen grundar sig på härstamningsprincipen. Det innebär att föräldrarnas medborgarskap avgör vilket medborgarskap deras barn får. Inte var barnet är fött.

MS sa...

En liten mer nyanserad bild. Allt är relativt men mer än så här kan man nog inte begära.

http://www.expressen.se/nyheter/1.2114366/en-uppvisning-i-politisk-styrka

Berit sa...

Jag är positivt överraskad....och från Expressen

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.