15 augusti 2010

Åsikter förgår men grundläggande värderingar består

Sverigedemokraternas principprogram säger att "Sverige är svenskarnas land". Det låter oroväckande men behöver inte vara det. Nästa logiska steg blir ju att fråga SD hur de definierar en svensk. Svaret skulle mycket väl kunna bli "den som ser sig som svensk". Åtminstone gav SD:s partiledare Jimmie Åkesson det svaret i en TV-intervju.

SD är varken främlingsfientliga eller rasister. De har en mycket mindre utestängande människosyn än den de "aktivister" som brukar förfölja dem.

"Jag är iranier och född här men ser mig som svensk. Ingen ska ta det ifrån mig," sa en elev när SD i våras besökte Katedralskolan i Lund.

Om han gett Sverigedemokraterna en chans att förklara skulle han förstått att de inte vill ta ifrån honom det. Han ser sig ju som svensk, så vad är problemet? Det är massinvandringen som SD vill få stopp på, och den medföljande kriminaliteten och islamiseringen.

Kan en muslim känna sig som svensk? Ja, om han/hon sockrar den blodtörstiga boken Koranen och blundar för kraven på nationernas upplösning och det världsvida kalifatets införande. Det är nog så de flesta gör eftersom det är belagt med dödsstraff att lämna islam.

Islam är anti-demokratisk och anti-kristen. Vi har haft ett kristet samhälle sedan tusen är tillbaka. Det är självklart att islam inte kan likställas med kristendomen. Något som förhoppningsvis även Kristdemokraterna kan skriva under på.

Men så är det ju det här med KD:s alltför generösa invandringspolitik. De har missuppfattat Jesus liknelse om den barmhärtige samariten, den handlar inte om att ta emot all världens fattiga och förföljda på skattebetalarnas bekostnad...

Några ord om att journalisterna älskar att utmåla SD som rasister, med resultat att ordet rasist förlorat sin mening. Folk kan till och med få för sig att om man vill dra i invandringsbromsen så är man rasist. Men det är inte för att de inte gillar utlänningar som Sverigedemokraterna vill stoppa invandringen, utan för att Sverige inte klarar av det.

Jag kan inte bli riktigt klok på vad det är för masspsykos som drabbat journalister och andra. Ska vi verkligen stillatigande se hur svenskarna med tiden blir en minoritet i sitt eget land?

Journalisternas ljugande om Sverigedemokraterna smutskastar hela Sveriges nutidshistoria. Ingen av de gamla sossarna skulle ha sagt annat än vad Sverigedemokraterna nu säger: För att folk ska få flytta till Sverige ska de arbeta och göra rätt för sig och följa landets lagar. Tage Erlander som var statsminister i 23 år sade vid något tillfälle att islam inte passar in i Sverige. Även de unga 1968-revolutionärerna hade nog sagt att deras ideologi var raka motsatsen till den reaktionära muhammedanismen, som det hette på den tiden.

Det som sedan hände var att dessa vänstermänniskor tog överhanden i samhället och blev maktberusade. De infiltrerade alla media och alla riksdagspartier. De upptäckte att import av bidragsberoende väljare var ett sätt att hålla sig fast vid makten. Nu är det högern som blivit "vänster", det är revolutionärt att förfäkta konservativa värderingar och vilja slippa statens förmynderi och folkomflyttningar i stalinistisk stil. Det finns knappt en stad eller by snart där inte staten har placerat ut flyktinginvandrare och deras släktingar. På egen hand hade de inte kommit, för var finns jobben?

Den grupp som kommer att drabbas hårdast, om det inte lyckas att avbalansera invandringen så framtidens pensioner kan finansieras, är fattiga äldre invandrare.

Tiderna ändras, tankar måste överges

1 Kommentarer:

Knute sa...

På tal om att åsikter förgår men värderingar består:

Liksom det svenska Centerpartiet tog sitt förnuft till fånga har Europaparlamentarikern Marit Paulsen (FP) nu insett att det inte hjälper miljön att försöka avskaffa kärnkraften. Det var för väl att hon inte konverterade till den rätta rödgröna läran och blev sosse, vilket den populära skådespelerskan och centerpartisten Solveig Ternström tyvärr gjorde. Ack ja, visst kan man drömma sig tillbaka till 1970-talet och önska bort kärnkraftsverken men nu är de här, och planeten är översållad av dem. Gjort kan inte göras ogjort...

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.