17 augusti 2010

Återigen.. det hade varit bättre om han hållit tyst

I lördags citerade jag under rubriken "Let me be clear" Obamas uttalande om rätten för muslimer att bygga sin moské på vilken mark de vill:
"Men låt mig förtydliga (But let me be clear): som medborgare och som president, anser jag att muslimer har samma rätt att utöva sin religion som alla andra i detta land. Detta innefattar rätten att bygga en plats för tillbedjan och en samlingslokal på en privat egendom i nedre Manhattan, i enlighet med lokala lagar och förordningar."

Den här diskussionen har inte handlat om byggnadslagar och religionsfrihet utan om muslimers hänsyn och respekt, vilket visat sig vara noll och intet.

Här är Neil Boortzs förslag till vad Obama kunde ha sagt i stället:

Det amerikanska folket har en djup respekt för religionsfrihet och historien lär att detta land har visat stor tolerans för olika religiösa ståndpunkter. Allt de begär är, att det muslimska samfundet förstår att många, kanske de flesta amerikaner, anser att placeringen av detta islamiska Community Center planeras på vad man anser vara helgad mark. Som president för det folk jag företräder ber jag på deras vägnar att ni omprövar planerna för detta projekt."


I dag kommer det "Amerikanska folkets ledare" tillbaka och säger i stället:

Jag kommenterade inte och jag kommer inte heller att kommentera om hur klokt beslutet är att placera en moské där. Jag förklarade den mycket specifika rätt som människor har och som går tillbaka till våra grundare. Det är vad vårt land handlar om. Och jag tycker det är väldigt viktigt, även om vissa av dessa frågor är svåra, att vi fortsätter att fokuserade på vilka vi är och vad våra värderingar handlar om. "


Ingenting om Ground Zero, ingenting om hur känsligt detta är för väldigt många människor.
I stället säger han att han inte ska kommentera om just detta. Vilken oerhört urusel ledare denne man är.
A CNN/Opinion undersökning denna vecka visar att nästan 70% av befolkningen är motståndare till en moské på denna plats. Ett stort antal Demokrater har gjort sig 'osynliga" när det gäller frågan.

Det är muslimernas skyldighet att visa respekt och hänsyn i detta fall och deras anseende skulle verkligen må väl av ett officiellt uttalande om att de drar sig tillbaka .
De kommer att bli hatade om de insisterar, men det struntar de fullständigt i.
För dem är det en fråga om skadeglädje, mobbning och makt. Ett utmärkt bevis för vad denna sk. fredens religion representerar.

10 Kommentarer:

MS sa...

Han är som en vindflöjel. När han talar inför muslimer så är han positiv men när media pressar så ger han någon luddig bortförklaring. Jag anser att han talade om vad han verkligen tycker i frågan inför muslimerna. Dom andra uttalandena är rena lögner och som alla vet så är det tillåtet för en muslim att ljuga om det gynnar Islam. Han är inte bara en värdelös ledare utan dessutom en fara för världsfreden. Om han fortsätter så här så kommer det smälla i Mellanöstern då Iran och Co med rätta känner stödet från Vita Huset. Israel kommer inte att ha något val än att gå till anfall. Hoppas alla j-vla s k humanister och pissliberaler är nöjda nu när dom har röstat fram och stödjer en man som kan leda oss in i fördärvet.

You can keep the change!!!!!!!!!!!

Knute sa...

Did You Know That There Is A Mosque Inside The Pentagon?

What the..? In all the furor over the proposed mosque at Ground Zero, there is another mosque that doesn't seem to bother anyone at all. Want to take a guess where it is? It's inside the Pentagon where an army of over 100 Muslim clerics dispense the Koran on a daily basis.

http://www.nowtheendbegins.com/pages/radicalIDEOLOGY/mosque-inside-the-pentagon.htm

http://blog.tv2.dk/literally/entry380415.html

Knute sa...

Bin Laden-koncernens Royal Mecka Clock Tower

Canada Free Press skriver:

"Saudierna har avslöjat en plan att definiera Mecka som världens centrum genom att bygga ett gigantiskt klocktorn där. Bin Laden-koncernens Royal Mecca Clock Tower syftar till att 'i Allahs namn' ersätta GMT-tid med 'Mecka-tid'. Det kungliga klocktornet ser ut som något man förväntar sig passar på Disneyland, och är likt Dubais Burj Tower ett patetiskt försök att köpa en fasad av civilisation med petrodollar."

Attentatet mot tvillingtornen i New York den 11 september 2001, och att bygga en moské på denna gravplats, motiveras av samma behov av att undertrycka de otrogna, som driver saudiska, malaysiska och Förenade Arabemiratens byggprojekt.

http://canadafreepress.com/index.php/article/26610

Anonym sa...

Obamas accept af en moské på det sted vil svare til, at man rejser en statue af Hitler på Arlington Heltekirkegård.

falkeøje

Knute sa...

If a left-wing president loses Barbra Streisand — the personification of Tinseltown liberal elitism — it's safe to say his ship is going down.

http://www.moonbattery.com/archives/2010/08/babs-bailing-on.html

Knute sa...

The meaning of Obama's mosque endorsement

Obama stated his support for the mosque not in terms of issues such as Islamic supremacism and terrorism, but in terms of religious freedom.

As a liberal, Obama focused on the abstract rights of Muslims, while ignoring their substantive beliefs, purposes, and actions.

A great benefit of the mosque debate is that it is leading many conservatives to distinguish between these two ways of viewing the world, and to argue that the liberal way of looking at things is not the only way.

http://www.amnation.com/vfr/archives/017105.html

Knute sa...

Nine years after 911, St. Nicholas Greek Orthodox Church at Ground Zero remains to be rebuilt.

The trouble is, Greeks don't have loyal allies in the Mayor's Office and the White House. Consequently, bureaucrats have refused to cooperate, preventing the church from being rebuilt. Fortunately for Muslims, they don't have that problem.

http://www.moonbattery.com/archives/2010/08/building-a-chri.html

Nils Dacke sa...

Bisatsen ”anser jag att muslimer har samma rätt att utöva sin religion som alla andra i detta land.” är central i all sin tvetydighet. Frågan är nämligen hur man skall tolka orden ” samma rätt att utöva sin religion”. Bör man betona ”samma” eller ”rätt att utöva sin religion”? Svaret är viktigt för oss alla.
Betonar man ”samma” innebär det enligt artikel 18 i FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna att kollektivet inte får eller kan tvinga individen att följa religiösa dekret. Betonar man den senare delen ligger det i farans riktning att muslimer kräver sin rätt att fullt ut utöva islam. I så fall gäller det att hålla i hatten eftersom islam enligt sina doktriner grovt bryter mot de flesta artiklarna in nämnda deklaration.
Det är märkligt att den politiskt korrekta eliten är så fullständigt förblindad av sin egen förträfflighet och okunnighet att den inte kan se att islam är helt inkompatibel med demokratiska fri- och rättigheter.
Obama själv satte en standard för förljugenhet och hyckleri med sitt Kairotal och han lyckas alltid leva upp till eller överträffa den.

Berit sa...

Den fullständiga meningen lyder så här:
"Let me be clear: as a citizen, and as president, I believe that Muslims have the same right to practice their religion as anyone else in this country,"

Det finns platser för video men jag lyckas inte få någon att fungera, Undrar om WH "tagit bort" dem. Det har ju hänt förut.

Mats (Malmo) sa...

Sydsvenskans Magnus Jiborn tycker att presidenten har rätt. Hans artikel går inte att kommentera. Man vill nog inte ha några motsägelser på Sydsvenskan.
http://www.sydsvenskan.se/opinion/signerat/magnusjiborn/article1205056/Forsvara-friheten.html

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.