09 augusti 2010

Danska socialdemokraternas ledare har fått sin Tobleronestämpel

Helle Thorning-Schmidts man, Stephen Kinnock, betalade inte skatt i Danmark men däremot i Schweiz, trots att han för det mesta var hemma. Inte precis populärt bland befolkningen, eftersom de danska sossarna liksom som de svenska vill ha höga skatter.

Titeln syftar på att Mona Sahlin åren 1990–1991, då hon var arbetsmarknadsminister, använde statens kontokort för utlägg av privat natur till ett värde av 53.174 kronor. Bland annat köpte hon choklad av märket Toblerone.

"Om man är socialdemokrat, då tycker man att det är häftigt att betala skatt. För mig är skatt det finaste uttrycket för vad politik är." Sagt av Mona Sahlin i Sveriges Television den 8 september 1994. Javisst är det häftigt att vara politiker och ha makten att dela ut pengar, det får en att känna sig god. Fast på andras bekostnad förstås, skattebetalarnas. "De e lätt å skära breda remmar av andras läder".

2 Kommentarer:

Knute sa...

Det var Uncle Bobs farfar som sade:
"De e lätt å skära brea remmar av andras läder".

http://everykindapeople.blogspot.com/2008/03/immigrationen-kostar-30-av-sveriges.html

Knute sa...

Sagen om behandlingen af Thornings skattesag

Thornings skattesag er i essensen en dobbelt gang dobbeltænkning.

1) Steven bor kun lidt i Danmark, når vi snakker med skattemyndighederne, men meget, når vi snakker med boligmyndigheder og medier.

http://www.polemiken.net/?p=8722

2) Steven er bøsse, når vi snakker med skattemyndighederne, men hetero, når vi snakker med vælgerne.

Altså en dobbelt Orwell med skrue. Alt andet inklusive den latterlige kommission, er blot spin, der skal flytte opmærksomhed og hjælpe de røde.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.