15 augusti 2010

Det har hänt förut

Barack Obama talar väldigt mycket om sig själv. Han inser att människor inte är speciellt intresserade av hans politik. Hans politik är inte det som fick honom vald. Han valdes på grund av sin personlighet, hudfärg och att han inte "var Bush".
Han befann sig på rätt plats och i rätt tid.

Men ändå är det många som förundras över hur en man som Obama kunde bli vald till president i det mest inflytelserika landet i världen? Det finns många frågetecken runt honom.

Han föddes i Hawaii, men många säger att han var född i Kenya och andra att det var i Indonesien.

Han studerade vid Harvard men blev kommunorganisatör i Chicago.

Ingen vet vad han organiserade.

Han skrev två självbiografier innan någon ens visste vem han var.

I 20 års tid var han medlem i en kyrka vars präst ropade "God Damn America" och fördömde "rika vita människor"
Han hörde aldrig ett ord av vad den prästen sade.

Tvärtom, övertygade han det amerikanska folket att han skulle ena oss och sudda ut alla rasmotsättningar.

Han lanserade sin första politiska kampanj för delstatssenator genom att helt enkelt gå in till "någon som råkade bo i närheten" och som visade sig vara Bill Ayres, ledaren för en våldsam radikal vänsterorganisation på 70-talet.

År 2004 var han en okänd delstatssenator i Illinois som aspirerade på en plats som US. Senator. Han talade vid Demokraternas partimöte och fyra år senare blev han vald till president.

Han var senator under en (1) period och tillbringade hela den tiden på kampanjturné för att bli president.
Nu är han president för USA, General Motors och Chrysler samt hela vårt banksystem.

Han älskar att börja sina tal med:"Jag kommer inte att vila förrän ....", och sedan åker han iväg på ännu en semester för att vila.

------

Är han en marxist med muslimska sympatier som ser Amerika och Kapitalismen som de stora hindren för rättvisa och fred i världen?
Bara en docka som dansar i snören som andra drar i?
En inkompetent narcissist som råkade vara på rätt plats vid rätt tidpunkt?

Svaret på alla tre frågorna är JA, enligt Bill Whittle

Whittle skriver
om att historien upprepar sig. Det är inte första gången som ett storslaget imperium står inför kollaps.
Obama är en produkt av sin tid, en produkt av en civilisation som har varit dynamisk och framgångsrik så länge att dess välstånd känns självklart och oförstörbart. Det är egentligen inte ens hans fel.
Trots medias ansträngningar att undanhålla information om Obama, fanns det möjlighet att se vem han var och vad han tror på och vi valde honom ändå, eftersom landet "kände för en progressiv" president.
När ett samhälle - efter generationer av hårt arbete, uppoffringar och umbäranden - når en viss nivå av välstånd, tar de "progressiva" för givet att välstånd är oändligt och de strävar efter att fler och fler människor får fler och fler varor och tjänster för mindre och mindre arbete.

Varför? I dagens Amerika, på samma sätt som det var i det Brittiska Imperiet, Franska Imperiet, Spanska imperiet, Ottomanska riket, mongolerna, Rom, Grekland, Eqypten, Babylon .... ..handlar det om politisk makt.
De progressiva gör det för politisk makt. De lever för politisk makt. Denna "progressivitet" är gammal, återkommande, tyrannisk och förödande.

PS. En progressiv person är en som strävar efter att detaljstyra ditt liv, tala om för dig vad du får äta, dricka, vilken bil du ska köra, hur mycket pengar du ska få i lön och hur mycket du kan behålla....
egentligen kommunist eller socialist, men det låter bättre att säga progressiv.


17 Kommentarer:

Knute sa...

Ground Zero: UNBELIEVABLE CENSORSHIP!!!‏

New Yorks borgmästare Bloomberg tillåter inte bilder från kraschen när flygplanen flög in i tvillingtornen och förbjuder därmed Ground Zero Buss-kampanjen, den skulle förnärma muslimer.

The MTA [New York Metropolitan Transportation Authority] decided that it was going to accept the “viewpoint” of Imam Rauf and his Islamist co-conspirators – to wit, that their plan to develop the Ground Zero Mosque has nothing to do with marking the “victory” marked by the destruction of human life and property on 9-11. Literally, the MTA made it its business to decide which of many viewpoints it would deem politically correct speech for advertisements on its buses.

What makes this jihad against free speech so egregious is that the MTA has run any number of controversial religious and political ads without batting an eyelid. But as soon as the Shariah-faithful cowed Mayor Bloomberg and the MTA into dhimmi-like submission, the First Amendment to the Constitution gave way to Shariah’s blasphemy laws. How long before the Mayor’s office begins issuing fatwas against those who dare counter the “noble and peaceful outreach” narrative?

http://atlasshrugs2000.typepad.com/atlas_shrugs/2010/08/sioa-lawsuit-against-nyc-bloombergs-mta-refuses-to-allow-911-images-bans-bus-.html

Knute sa...

Wikileaks sätter människors liv i fara.

Idioten Assange har släppt ut namnen på de afghaner som samarbetat med de utländska styrkorna. Inte nog med att de kan bli mördade av jihadister, även kampen för frihet och demokrati i Afghanistan sätts på spel. Han säger att hans syfte är stoppa kriget. Det skulle innebära att talibanerna kommer till makten, att de även kan ta över Pakistan och ta över dess kärnvapen, att islamisterna i Iran skulle få blodad tand, det skulle till och med innebära ett världskrig.

Det är naivt att tro annat än att det ibland behövs krig för att stoppa krig. Se på förspelet till andra världskriget. Om vi är eftergivna mot Hitler blir det "fred i vår tid", sa Englands premiärminister Chamberlain. Men han fick krig, ett mycket värre krig än om han visat musklerna i tid.

Knute sa...

Assange tycker sig väl ha klartecken från högsta ort. Han har en meningsfrände i president Obama som alltmer framstår som "en marxist med muslimska sympatier", som Berit skriver. De förefaller bägge två se "Amerika som det stora hindret för rättvisa och fred i världen".

Anonym sa...

Obama följer ju Busch spel plan och utvecklar den så nån martxist är han ej. Han är inget annat än en klassisk politiker som inget förändrar.

Berit sa...

Vad spelar det för roll vad Bush gjorde eller inte när jag beskriver Obama ?
Obama styrs av sin tro att allt gott kommer från regeringen och förstatligande. Så illa däran var inte Bush även om han tex. införde ett program för att ge pensionärer fri medicin. Det är ju ett fiasko.

Jag talar naturligtvis för mig själv nu, men är rätt säker på att det gäller för Knute också:
När vi skriver om "kollektivism" i våra artiklar sitter vi inte alltid och petar med nyanserade förklaringar mellan marxism-fascism-leninism-socialism....de är alla kollektivistiska eller "commune-ismer" och för det mesta flyter de in i varandra där de tillämpas och de är alla barn av samma anda.

Berit sa...

Sigvard, vi klarar oss utan dina dumma kommentarer. Läs bloggen innan du kommer med huvudlösa påståenden. Lär dig också vilken typ av politik som ordet kommunist står för.


*Ett ekonomiskt system där industri och handel ägs och kontrolleras av regeringen...Socialism
*Ett ekonomiskt system där industri och handel är privatägda men kontrolleras av regeringen.....Fascism
* Ett ekonomiskt system där industri och handel är privatägda och kontrollerade privat....Fri företagsamhet.

Knute sa...

Orden “Islam is peace,” som Bush sa ett par dagar efter 9/11 var ett olycksfall i arbetet, i övrigt var han ganska bra och begrep den bistra visdomen från antiken: Om du vill ha fred, förbered dig för krig.

gäster sa...

"Assan­ges selektiva val av ”nyheter” från övervägande demokratiska länder visar på en problematisk likgiltighet inför diktaturers förtryck. Därmed visar heller inte Wikileaks presentationer av valda hemligheter den verklighet man påstår sig ha ambitionen att presentera."

http://www.kristdemokraten.com/article.asp?Article_Id=29712

Anonym sa...

Haer faar du lite mer koett paa benen:

http://www.davidicke.com/articles/political-manipulation-mainmenu-72/18281-barack-obama-the-naked-emperor

Kolla aeven "melbourne 2009 david icke"

Anonym sa...

...och skulle du vilja ha mer demokrati och mindre pyramidmakthavere?
Gaa daa med i det enda folkstyrda partiet i valet 2010
MVH
MrPerfect72
Medlem av Aktiv Demokrati

Anonym sa...

@Knute: Pentagon fick möjligheten att stryka namn ur de publicerade dokumenten men de vägrade.

Fler människor har dött i ett onödigt krig som aldrig skulle påbörjats. Ett Vietnam 2.0.

Bush ville redan innan han valdes starta krig och avsätta Saddam, vilket han gjorde och dödade därmed massor av Amerikanska soldater och civila Irakier.
Det finns fortfarande inget spår av de påstådda vapen som Saddam skulle ha haft.

Anonym sa...

... vet inte riktigt vad man ska säga. Hur kan någon uppfatta något så här fel? Då är det inte riktigt lätt. Jag säger pass på den här.

Anonym sa...

Om Kapitalismen är så bra i USA varför ligger deras sjukvård på samma nivå som Serbien 2006?

Varför stängdes respiratorn av på en dansk turist och alla organ donerade trotts att sjukhuset hade kontakt uppgifter till hans föräldrar men aldrig kontaktade dom?

Varför tvingas allvarligt sjuka personer förflyttas till andra sjukhus för att deras sjukförsäkring inte täcks annars?

Varför kostar en enkel Transplantation $450 000?

Varför kostar samma medicin i USA mellan 10-100 gånger mer än i andra länder?

Presidenten har väldigt lite makt i USA, den riktiga makten ligger i kongressen.
Kongressen beslutar lagar och de som sitter i Kongressen har fått mångmiljonbelopp ifrån Amerikanska företag som kräver att de ska rösta som de vill.

I övriga världen kallas de för mutor men i USA är det kampanjbidrag.
Om företagen inte gynnas av deras kongress representanter varför skulle de annars ge bidrag till flera kandidater för samma plats?

Berit sa...

De två senaste anonym, är det samma person?

Till den sista (av er?) Anekdoter, undersök detaljerna själv.

Scared sa...

Vad är det för konstig plats jag hamnat på? Jag följde en blogglänk från DN som jag tyckte stack i ögonen, men den här platsen verkar ju rena skämtet.

Jag brukar normalt kommentera med namn och foto, men på denna plats vill jag inte synas.

Berit sa...

och ändå kom du tillbaka...

Kan du komma med nagot specifikt som du tycker är underligt så kanska jag kan svara.

Ann-Marie sa...

Det verkar som om trollen har tagit sig från dom djupa skogarna. Och inte kan dom läsa heller som vanligt.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.