04 augusti 2010

En "väg" bara för muslimerI en tidigare artikel om protester mot moskébygget i New York skickade en av våra läsare, Axel denna kommentar. Jag vill gärna återge den separat och om ni vill se mer av sammanhanget finns tidigare kommentarer här.


Hej Berit

Islam och islamism är inte samma sak (bland annat kan du fråga dig varför det inte fanns någon islamism innan 1900-talet medan islam har funnits i över 1 400 år).
Namnet Cordoba valdes för att Cordoba var en unik stad i världshistorien där högre utbildning skedde i samförstånd mellan muslimer, judar och kristna. Det är denna symbolik som åsyftas, men vill du tolka det som djävulen läser bibeln får du förstås göra det.

Något samförstånd existerade inte i Cordoba, muslimer stal idéer från andra kulturer.

Kapitalismens grundpelare är respekt för äganderätten. Expropriation är ett knivhugg i äganderätten. Den muslimske entreprenören har förvärvat sin äganderätt, med all heder och laga kraft. Kapitalismen är hela anledningen till att detta gick igenom. Denna fråga berör kärnan i kapitalismen. Om ni inte inser det och fortsätter att stödja ingrepp i kapitalismen är jag fullkomligt övertygad att ni kommer att förinta västvärlden på egen hand.

Erdogan är inte moderat, han är en ultranationalistisk militärtjänsteman. I Mellanöstern funkar det så att den som visar sig mest lojal (och extrem) inom militären också blir den som tar makten. Det är därför man har folk som Erdogan, Kaddhafi, Mubarak och (tills nyligen) Saddam vid makten i dessa länder. Du tror väl inte att folket valde dessa tyranner?

Det finns en rätssprincip som säger att avtal ska tolkas som det är avsett av den part som författade avtalet. Man kan alltså misstolka allt, men då hamnar man väldigt långt ifrån verkligheten. Så, för att hålla oss till verkligheten, försök att tolka denne entreprenörs önskan utifrån hans avsikt, inte din.


Här är mitt svar till Axel:

Axel,
Ditt påstående att det inte fanns islamism före 1900 är skrattretande eftersom "islam" är det arabiska ordet för underkastelse och efterföljare till profeten adopterade "islamism" redan 629 AD i samband med the Battle of Khaybar.
Hela Mellanöstern är muslimskt som ett resultat av erövringar och det fanns bara 3 saker att välja på för de besegrade: konvertering, att betala jizyah eller döden.
I områden där muslimer har makten är alla icke-muslimer betraktade som slavar eller i bästa fall tredjeklassens medborgare och det inkluderar även sådana "moderata" länder som Egypten och Turkiet. Fråga armeniska kristna eller kopter. Det är islams avsikt att tvinga på resten av världen sharia-lagar. Om någon imam säger något annat ägnar han (aldrig hon) sig åt takiya eller kitman (lögner tillåtna för att främja islam). Allt detta finns i Koranen.

Västvärlden, liksom USA, har för länge sedan övergivit förutsättningarna för fri marknad och kapitalism. Allt egendom är inte bara beskattad men också underordnad alla möjliga sorters bestämmelser och regleringar. Jag föreslår att du skaffar en tomt i ett muslimskt land och försöker bygga en kyrka eller synagoga. Lycka till!
Försök att smuggla in en bibel till Saudiarabien eller Iran. Lycka till med det också! Om du har tur slipper du fängelse.

Kolla med den asiat som av misstag körde på en väg i Saudiarabien där det stod "Muslims only"

När det kommer till förintelse av västvärlden, som du skriver, är det något som kollektivisterna tillsammans med deras sharia-vänner under lång tid har varit i färd med.

Du har helt rätt i att Erdogan inte är moderat. Det är anledningen till att den muslimska läran ( i förklädnad av religion) är enormt användbar för sådana som aspirerar på att bli tyranner och den största anledningen till att man allierar sig med kollektivister.


8 Kommentarer:

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Denna muslimska entreprenörsanda finns in Sverige också. Man är driftig när det gäller att mjölka FK på bidrag men även för att anknyta till bilden. Även detta kan vi se i Sverige. Om än inte vägar (ännu) så tillhör (vissa) gator muslimerna. Det är därför vi kan se fenomenet att två muslimer blockerar en gata med varsin bil och sedan tar upp jizya av aporna och grisarna som vill passera.

Therese sa...

Jag vill bara ratta dig lite granna.

1."Jag föreslår att du skaffar en tomt i ett muslimskt land och försöker bygga en kyrka eller synagoga. Lycka till!"

I mer parten av fullt muslimska lander sa finns det massvis med kyrkor och aven i manga fall synagogor. Sen att det inte finns det i alla, det ar en annan sak, men det var en dalig formulerad mening utav dig som spar pa okunskapen om just detta..


2. "Hela Mellanöstern är muslimskt som ett resultat av erövringar och det fanns bara 3 saker att välja på för de besegrade: konvertering, att betala jizyah eller döden."

Jag forstar inte varfor det ar mycket varre an vad dom kristna gjorde forr, med crusaers ock liknande. Och vad Serberna(kristna) gjorde med alla muslimska omraden for mindre an 20 ar sedan. Eller vad USA gor i stora delar av varlden, just nu. Att krig och "erovringar" ar skit det haller jag med om, men igen, dalig formulering och du far det att lata som om det bara ar muslimerna som "sprider ut sig over lander".

Jag kommer inte titta tillbaka hit, for jag hamnade har av misstag, men om du har nagot svar pa min kommentar sa mejla mig garna svaret alt. skicka ett mejl och sag att du har svarat :)

excruditor@hotmail.com

Tony sa...

"Therese", "Jag forstar inte varfor det ar mycket varre an vad dom kristna gjorde forr, med crusaers ock liknande."

Du missar poängen! När skall det gå in i imbecila hjärnor att det är skillnad på vad folk gör och vad en lära lär ut? Om jag behöver förklara mig mera så får du gärna fråga.

الإسلام يعلم ان الغزو بالقوة. المسيحية لا علم له بها!

Berit sa...

Tack Tony. Jag iddes inte svara eftersom hon aviserar att hon ändå inte tänker komma tillbaka och läsa.
Skicka personligt e-mail????

Mats (Malmo) sa...

Betr inlägget från Therese
"Crusaers" - det ska väl vara "korstågen". Och vad var de, korstågen, ett svar på?

Anonym sa...

Koranens ALLAH är våldets gud.
Bibelns ALLAH är Gud i Jesus Kristus som in i döden för våldets verklighet, dör och uppstår från döden och segrar över våldet med gudomlig kärlek och välsignelse till evigt liv åt alla människor som vill.
JR.

Lelle sa...

Fakta är viktiga. Och att islam har mycket våld på sitt samvete råder ingen tvekan om.

Men å andra sidan har de ateistiska våldet varit mycket värre. Och kristna har i gångna tider ibland gjort bort sig helt.

Som kristen tycker jag att det viktiga är att vi visar muslimerna kärlek, om vi vill att vålds- och hatspiralen skall upphöra.

Muslimer är lika mycket värda som alla andra. Det betyder dock inte att vi inte skall kunna säga sanningen om islam.

Ann-Marie sa...

Lelle: du sa det själv, "gångna tider". Om vi allihop tar och lever IDAG så har dom flesta religioner lärt sig av sina misstag s.a.s. och blivit modernare och mindre blodtörstiga.
Med ett undantag: islam, som lever efter samma blodtörstiga rättesnöre som det en gång började med. Och INGET kommer att få muslimer att "modernisera" denna politiska kult. Vi kan "visa kärlek" tills vi är blåa och det kommer inte att hjälpa ett enda dugg. Vi i väst har vänt andra kinden till länge nog. Dags att sluta vara så mesiga och ge dom, som inte gillar oss, en stor fet spark i bakändan tillbas till valfritt MENA-land.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.