15 augusti 2010

"Rött kort Mecka" på Facebook?Bakom Facebookgruppen "Rött kort Vatikanen" med sjuttontusen medlemmar står Birgitta Ohlsson, minister för EU-frågor och riksdagsledamot för Folkpartiet liberalerna. Hon släpper tydligen igenom vilka kommentarer som helst, t ex att man absolut "skall bränna ner Vatikanen" och "Jag vill mörda påven!"

Det är intressant att liberalismen som självutnämnd frihetsreligion kan vara så intolerant. Katolsk Observatör skriver:

"Är detta således tankar som våra liberaler tycker är förenligt med 'Andlig frihet' enligt partiprogrammet: 'Andlig frihet innebär rätten att hysa och uttrycka politiska, religiösa och andra övertygelser.'
Att vilja hata, mörda, bränna...det går an. Men uppenbarligen gäller den andliga friheten inte den världsvida romersk-katolska kristenheten och vad den representerar."
"Hoppas Alliansen inte lyckas tysta Ohlsson", utropade socialdemokratiska Aftonbladet när hon blev EU-minister. Hon kanske är med i fel parti? Eller har alla sju riksdagspartierna blivit alltför lika.

Tanken kommer osökt på vad som kunde hända om det osannolika skulle inträffa att en minister bildade Facebook-gruppen "Rött kort Mecka".

Ohlsson & Co. har sällat sig till samma slyngelgäng som Chavez som vill förvandla Venuzuela till en kommunistisk stat. Hon begriper förmodligen inte ett dyft av det civilkurage och den medkänsla som finns i den katolska kristendomen. Mod att vara olydig mot staten. Katolicismen är ingen statskyrka. Medkänsla därför att Gud finns i människans hjärta.

2 Kommentarer:

Anonym sa...

Inte förvånande. Hon har tidigare uttryckt att moskébyggen bör uppmuntras och att Sverige bör avskaffas.

Lelle sa...

Jag har redan insett att de många övergreppen på barn kommer att utnyttjas av kristendomens fiender, som verkligen är på gång med sitt hat mot kristna.

Professor Dawkins i Oxford leder skallet mot påven vid dennes kommande besök i England med just argumentet att kyrkan är skyldig till så många övergrepp.

Personligen tror jag att det är upptakten till den förföljelse som omtalas i uppenbarelseboken.

Jag är inte katolik och tycker att kyrkan är obiblisk och har en enorm ryggsäck av övergrepp, faktiskt mest på andra kristna under snart 2 000 år. Men kyrkans brott kan inte ursäkta hat och förföjelse mot enskilda troende.

Sedan kan man fråga sig varför man talar om islamofobi men aldrig om kristofobi, fastän de kristna förföljs i de islamska länderna. Och sanna kristna förföljer aldrig muslimer.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.