02 augusti 2010

Finns det verkligen en vilja att vinna?

Wikileaks avslöjanden (en internationell organisation med säte i Sverige) har aktualiserat diskussionen om vikten av att fortsätta kriget i Afghanistan .
Från Amerikansk media ser vi ställningstaganden både för och emot och vissa som är rent fientliga gentemot militären.

Time Magazine har denna bild på framsidan och frågar om detta är det öde som väntar afghanska kvinnor om USA lämnar landet. Det är lite förvånande att en liberal blaska som Time publicerar ofördelaktiga sanningar om Islam.

Bilden föreställer tonårsbruden Aisha som bestraffades av sin make. På order av en domare skar han av henne öron och näsa därför att hon rymde sin väg när han misshandlade henne. Detta hände trots att USA var närvarande i landet.
Visserligen var det en talibansk domare, men alla muslimska kvinnor lever under sträng kontroll av någon man i familjen, far, make eller bror. Detta tillhör deras tradition och kultur.

Efter 9 år och ingen verklig seger inom synhåll, frågar sig fler och fler varför vi ska slösa pengar och människoliv i ett helvete som Afghanistan. Det land som dessutom kommer på andra plats (efter Somalia) som det mest korrumperade landet i världen.

Amerika är på gränsen till konkurs. Det är dags för alla att inse den obekväma sanningen att vi inte kan fortsätta att använda amerikanska resurser i den oändliga kampen att åstadkomma förändringar i den muslimska världen.
Samtidigt legaliserar vi och bekräftar Islam här hemma i våra skolor, universitet, nyhetsredaktioner och politiska diskussioner och vi tillåter institutioner i både Irak och Afghanistan att utdöma straff från den barbariska sharia-lagboken.

Amerika har inte längre resurser att spela rollen av världspolis men det är ingen tvekan om att det kommer att få allvarliga konsekvenser för inte bara muslimska kvinnor när vi lämnar landet. Det kommer att störa det nuvarande lugnet i Irak, påverka Irans kärnvapenambitioner och Turkiets strävan att inta en mer betydelsefull roll. Det kommer säkert också att orsaka fler terroristattacker inom USA och Europa. Efter att Taliban återtagit makten kommer de att tillåta att al-Qaeda etablerar sin bas och sina träningsläger i landet.

Misslyckade invasioner får långtgående konsekvenser.

Att sätta ett datum för tillbakadragandet är bland det dummaste jag har hört. Man sätter inte datum för krig, man sätter mål som ska uppnås.
En sak som man ofta hör är att vi är alldeles för politiskt korrekta och tar för mycket kulturell hänsyn och att det har en förödande effekt på vår möjlighet att vinna kriget.
Krig är fruktansvärt, blodigt, hemskt, grymt, hänsynslöst, fasansfullt, men i vår strävan att inte skada civila slåss amerikanska soldater med ena handen fastbunden bakom ryggen.

Vi ser också en sorts sofistikerad överlägsen attityd ; en arrogans att bara för att vi är ett rikare, mäktigare land, med mer avancerad teknologi behöver vi inte satsa av hela vårt hjärta och lite till.
Vi tror vi har råd att låta bli att bomba en byggnad bara för att det råkar finnas civila i närheten.
Fienden i Afghanistan bryr sig inte ett dyft om det och de bryr sig inte heller om att FN. kritiserar dem för att inte bry sig.
De gömmer sig gladeligen bakom kvinnor och barn och spelar på västerlänningarnas mesighet och "fair play"

41 Kommentarer:

Knute sa...

Skandal att en norsk domstol accepterar talibanisk rättsskipning där bortsprungna brudar får näsa och öron bortskurna...

På grund av sin bok Bokhandlaren i Kabul har Åsne Seierstad av Oslo tingsrätt dömts att betala 250.000 kronor till Suraia Rais, bokhandlare Shah Mohammad Rais andra fru.

25 miljoner borde vara klart inom räckvidd, säger advokaten som på bokhandlarens släkts vägnar planerar att mjölka bokförlagen runtom i världen som gett ut boken.

Lew sa...

Världens största sandlåda - vem bryr sig..?

Om det är Talibaner, eskimåer eller smålänningar som styr i Afghanistan, vem bryr sig?
En stor sandlåda, utan några som helst natur-tillgångar att slåss om!
Är det inte dags att säga; "Sköt er själva, vi drar nu!"
Varför skall amerikanska och europeiska soldater sätt livet till för ett folk som innerst inne inte vill ha dem där?
Nej åk hem - o stoppa allt flyg från "muslimska riskländer" för att slippa terrordåd!

Lew

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Jag tycker väst borde lämna dessa barbar-länder. Trupperna behövs hemmavid istället. T ex i Rosengård, Alby och Slöddertälje.

MS sa...

Det är nog dags att börja bekämpa Islam på hemmaplan istället. Tyvärr så kommer det drabba miljontals kvinnor som redan nu har ett helvete. Det är det som behövs för att politiker och "humanister" ska inse vilken ondskefull sekt Islam är och därmed slutar importera miljoner till våra ännu så länge fungerande samhällen. Ta hem trupperna och håll MENA-världen j-vligt kort. Isolera den om det behövs och utvisa alla kriminella och hatiska imaner som propagerar för vår död på vår egen mark. Det är nog bara det som hjälper för att stoppa detta gift och det enda som i förlängningen kan hindra att kvinnor och barn slipper leva i dessa primitiva och våldsamma länder.

Pappan sa...

Men Lew, UTAN NÅGRA SOM HELST NATURTILLGÅNGAR??

Är det inte allom bekant att man har upptäckt litiumfyndigheter i Afghanistan som värderas till fantasisumman en biljon dollar?

Det stod på alla dagstidningars förstasidor för sex veckor sedan sedan.

http://www.dn.se/nyheter/varlden/afghanska-fyndigheter-varda-1-biljon-dollar-1.1122332

Den som kontrollerar Afghanistan kontrollerar världen. Dessutom behöver vi heroinet. Det är det pinsammaste. Vår västerländska civilisation har gått och blivit heroinberoende.

Kortfattat kan man säga att den vita marknaden är beroende av den gråa marknaden som i sin tur är beroende av den svarta marknaden.

Här: http://murslev.blogspot.com/2010/07/vit-svart-och-gra-ekonomi.html


Och en fix: http://www.youtube.com/watch?v=SYQPYANTNFk&feature=related

Pappan

Knute sa...

Turkiets väg till helvete. Det islamistiska Turkiet är ett land som snart blir det nya Iran - i en sunnimuslimsk version.

http://universalgeni.wordpress.com/2010/08/02/8261/

Knute sa...

Wikileaks-avslöjanden dokumenterar att kriget i Afghanistan är Natos hittills minst blodiga.

http://www.uriasposten.net/?p=16535

Anonym sa...

Kan vi inte stoppa ideologin islams framväxt och inflytande, kommer det att gå käpprätt åt helvete.
Stefan Svanberg

Ann-Marie sa...

Knute, det låter som en bok man bara måste köpa!

T-ban sa...

Inga naturtillgångar?
För ett par månader sedan fastslogs det att Afghanistan har naturtillgångar som guld och litium till ett värde av 1000 miljarder dollar.
Om inte de goda muslimerna kan slänga ut ockupanterna kommer vi snart se ytterliggare ett lands resurser sugas ut av USA.

Berit sa...

Om naturtillgångar i Afghanistan har vi hört i åratal. Är det bevisat att det inte är påhittat?

T-ban, vilka länder har USA "sugit ut"? Med suga, menar du köpa?

T-ban sa...

@Berit

Förklara gärna för oss hur man köper ett land. Vem säljer det och vem får isf köpsumman?

I Afghanistan har USA tvingat till sig kontrollen över en stor del av opium handeln. CIA "köper" no5 på plats med amerikanska skattepengar och fraktar sedan ut det i konvojer bevakade av amerikanska soldater betalda av samma skattebetalare.
Jag såg själv en sådan konvoj i ett grannland för några år sedan. Soldaterna tyckte själva det var konstigt att lastbilarna var fullastade på väg UT UR Afghanistan, men visste inte med vad. Förnödenheter in, no5 ut.
Så visst, "köper" USA saker från andra länder till och från. De suger inte alltid ut, även om det kanske varit att föredra i detta fall.

Berit sa...

Mosadedeghs avsättning var en del av det kalla kriget.
Så vitt jag minns var investeringarna i oljan någonting som britterna ägnade sig åt. Anglo iranian Oil Company AIOC. Vi talar om 50-talet nu.
Jag har inte påstått att USA köper ett land, man köper varor. Trots allt tjat om att kriget i Irak "bara var för olja" har USA inte lagt beslag på den, även om landet kanske skulle betala USA för att de befriade dem från Saddam.

Om du har bevis för att USA tagit över opiumhandeln i Afghanistan bör du nog lägga fram dem. Det sägs att man "ser åt andra hållet" eftersom opiumhandeln är den enda odling som ger några kontanter.

det verkar mest som du viftar vilt omkring dig för att ge utlopp för ditt USAhat .

Vilka är de goda muslimerna i Afghanistan?

T-ban sa...

"T-ban, vilka länder har USA "sugit ut"? Med suga, menar du köpa?"
Hur ska vi annars tolka din mening?

"Mosadedeghs avsättning var en del av det kalla kriget."
Lol, du får nog läsa på både om detta och "AIOC", så kan du sedan återkomma i ämnet.

"Trots allt tjat om att kriget i Irak "bara var för olja" har USA inte lagt beslag på den"
Jag har aldrig hävdat att kriget i Irak var för någon olja. Det var för att söndra och härska en av de viktigare länderna i regionen. Precis som USA idag stöder terrorgrupper i Iran, Turkiet, Syrien och Libanon. Om dessa inte lyckas försvaga länderna tillräckligt kommer man på sikt invadera även dem - olja eller ej.

"Om du har bevis för att USA tagit över opiumhandeln i Afghanistan bör du nog lägga fram dem."
Tror du jag semestrade i detta extremt eftersatta grannland?
Mängder av bevis finns f ö redan i många historiska fall, t ex Vietnam, Iran-Kontras, Panama m fl, men också en del gällande Afghanistan. Det kräver dock mycket civilkurage av många och att fler länder drar sig ut innan det kommer nå ut till allmänheten.

"det verkar mest som du viftar vilt omkring dig för att ge utlopp för ditt USAhat."
Vänligen skilj på landet, folket och terrorregimen vid makten. Den sistnämnda har väldigt lite med USA att göra.

"Vilka är de goda muslimerna i Afghanistan?"
Alla de som slåss för ett Afghanistan fritt från ockupanter.

Berit sa...

Det går inte att följa ditt resonemang T-ban du plockar och påstår så som det passar dig ur olika sammanhang och försöker vara efterklok och sedan säger du "Vänligen skilj på landet, folket och terrorregimen vid makten."
Postingen handlar om situationen i Afghanistan.
Eftersom du är så insatt, ge oss din synpunkt på vad som kommer att hända i Afghanistan när/om amerikanerna lämnar landet. Hur kommer man att förhålla sig till al-qaeda tror du? Hur kommer kvinnors situation att bli?

T-ban sa...

"Det går inte att följa ditt resonemang ..."
Konstigt, med tanke på att det är övertydliga svar på dina egna citat. Efterklok? Så lägligt för dig, så du slipper svara.

Jag är tämligen insatt, då jag varit i landet och regionen flera gånger samt har källor på båda sidor.
Det som kommer hända i Afghanistan är att alla som samarbetat med ockupanterna kommer dödas och fängslas. Några i toppskiktet kommer gömmas undan i USA, resterande i EU, då USA aldrig tar emot de flyktingar de skapat. Talibanerna kommer åter ta makten, men inte kontrollera hela landet (norr). Opiumodlingarna/knarkhandeln kommer nästan bara fortsätta i norr understött av USA.
Kvinnornas situation kommer förbättras avsevärt, då de själva och deras familj slipper dödad i tusental av ockupanter. En av dem sa något bra till mig en gång. "Vem kan vara så dum att tro att de "befriar" oss genom att döda våra söner, äkta makar, fäder och manliga släktingar." Vill du bli befriad så?

CIA och Mossad kommer fortsätta att understödja al-Qaida, så dessa två terrororganisationer har casus belli i en massa nya oroshärdar framöver.

Något mer du vill veta?

Ann-Marie sa...

T-ban: Kan du förklara för oss som är oinvigda varför CIA och Mossad understödjer Al-Qaida?

T-ban sa...

Ann-Marie:
Som alltid är svaret det som överensstämmer med frågan: Vem tjänar på det?

Al-Qaida gjorde "kriget mot terrorismen" möjlig och därigenom bl a invasionen av Afghanistan.
Al-Qaida/Terrorism har avskaffat en mängd fri- och rättigheter i västvärlden.
Al-Qaida låg bakom splittringen av motståndet i Irak.
Al-Qaida ingrep MOT rebellerna i Jemen tillsammans med USAs allierade.
Al-Qaida ligger bakom splittringen i Somalia.
Al-Qaida har skapat en miljardindustri inom "säkerhetsbranschen". Allt från flygplatsbevakning till legoarmér som idag är större(!) än USAs reguljära.
Det finns alltså fler privatanställda mördare i uniform än amerikanska soldater i Afghanistan. Givetvis för att hjälpa kvinnorna - eller inte!
Al-Qaida kan beskyllas för bombdåd som CIA/Mossad ligger bakom för att garantera fortsatt splittring mellan olika muslimska grupper.
O s v o s v ...

Gemensamt för allt detta är att makten bakom säkerhetstjänsterna vinner på detta och de som Al-Qaida påstås bestå av och strida för förlorar.
Samma sak med attentatet mot Harriri i Libanon. Vilka vann på att han mördades och vilka förlorade.
USA och Israel vann på det och Syrien och Hizbollah förlorade, så vem tror du låg bakom?

Anonym sa...

Al-Qaida Calls on U.S. Muslims to Attack America

http://www.youtube.com/watch?v=BBmhKutfJ48&feature=related

Otäck muslim och al-Qaida terrorist som uppmanar till attacker på USA.

Berit sa...

Tack T-ban, vi är alla uppfriskade och klokare nu tack vare dina unika åsikter

T-ban sa...

Varsågod! :-)

Tony sa...

Dessa konspirationsteoretiker.
T-ban! الله ليس اكبر

Knute sa...

Jag blev nyfiken på vad الله ليس اكبر betyder och fick med hjälp av Google-översätt fram "Gud är inte större". Med gud förmodar jag Allah avses, inte Bibelns Gud.

T-ban sa...

Tony: Konspirationsteoretiker ah?

Apropå den otäcka muslimen i videoklippet ovan. Här är en video om honom och en annan al-Qaida terrorist eller hur förhåller det sig egentligen med det ...

http://www.youtube.com/watch?v=GsUtvOW6SR0

Ann-Marie sa...

När vi nu är inne på konspirationsteorier, har någon hört talas om "raelianer"?
http://www.henrymakow.com/illuminati_linked_to_raelians.html

Som skåning säger jag bara att dom verkar också vara "ena rälia" typer... ;o)

T-ban sa...

Al-Qaida männen som avslöjas i klippet jag bifogat har visats på en mängd TV-kanaler, främst amerikanska, som äkta terrorister.
De är idag avslöjade, liksom CIA, som låg bakom idén. Det är tyvärr fakta, inte teorier.

Berit sa...

och var finns bevisen för att CIA låg bakom?
Det finns mängder av gissningar och teorier av olika slag....

T-ban sa...

Flera före detta anställda inom CIA har medgett detta samt flera höga amerikanska militärer, bla General Bergner. Han medgav 2007 att Omar al-Baghdadi (ledare för al-Qaida i Irak) aldrig funnits utan att det var en av USA betald irakisk skådespelare.

Titta gärna på BBCs dokumentär "The Power of Nightmares".
Där säger en högt uppsatt och officiell person inom CIA att al-Qaida är deras skapelse och att organisationen inte fanns innan. Han säger vidare att Jamal al-Fadl betalats miljoner för att skapa en mindre grupp (embryot till al-Qaida), så att USA kunde peka på något för att rättfärdiga "kriget mot terrorn". Vidare anger han att motivet främst var att skapa lagar som gav USA möjlighet att i framtiden kunna bekämpa alla som stod i vägen för deras agenda, även inom landet.

Sprider BBC också konspirationsteorier?

Kanske dags att vakna även för dig?

T-ban sa...

Tillägg till :
"General Bergner (USA) medgav 2007 att Omar al-Baghdadi (ledare för al-Qaida i Irak) aldrig funnits utan att det var en av USA betald irakisk skådespelar"

Video utformades efter CIA:s önskemål.

Jag förvånas över att människor är så lättlurade och glömmer så fort. Det var inte länge sedan Usama Bin-Ladin stod på CIAs lönelista. Kanske gör han det fortfarande?

Medias makt är stor, något som ni på denna blogg borde vara väl medvetna om.
Kanske dags för er att inta en något sundare och mer kritisk inställning till detta lögn- och propagandamaskineri som kallas media.

Berit sa...

T-ban, när du kommer med så allvarliga anklagelser måste du referera till källor. Det du skriver är ungefär som, "Har du slutat slå din fru, ja eller nej?"

Knute sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
T-ban sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Knute sa...

Några kommentarer rök i papperskorgen eftersom debatten spårade ur.

Berit sa...

T-ban, sluta tjata . Bara för att någon skriver ngt. på en web.sida är det inte sanning. Visa en trovärdig länk.

Berit sa...

T-ban du föreslår:"Duger inte en amerikansk general eller CIA chef förmedlat av BBC som källa?"
Visa mig var!
Det finns massor av filmer om fler konspirationer även tom. du skulle kunna tänka ut.

BBC visade också Al Gores film "An Inconvenient Truth"
(http://www.bbc.co.uk/films/2006/09/11/an_inconvenient_truth_2006_review.shtml)
och gav den bra kritik . Det visar deras trovärdighet, eller hur.

T-ban sa...

Återigen, se BBC dokumentären "The Power of Nightmares" där en CIA chef bekräftar att de skapade al-Qaida.
Följande länk är till en av Australiens största tidningar gällande general Bergner medgivande att Omar al-Baghdadi, al-Qaida ledaren i Irak, var påhittad av USA.
http://www.smh.com.au/news/world/us-says-iraqi-rebel-head-is-an-invention/2007/07/19/1184559957228.html

Nu är det tredje gången jag anger trovärdiga källor. Räcker det?

Vill du ha vidare svar, så ställ vettiga frågor och läs sedan svaren och begrunda.
Är du inte intresserad av att lära dig något nytt, så ställ inga frågor och lev kvar i din illusion.

Berit sa...

Människor har en tendens att tro att bara för att en film kallas dokumentär är den sann.
Händelser som vi ser i de flesta dokumentärer är styrda och intränade som vilken film som helst och speglar vad filmskaparen vill att vi ska tro.

Curtis drar nytta av människors rädsla när han skapar en film som han presenterar som sanning, på samma sätt som politiker drar nytta av och skapar kriser för att enklare driva igenom sin agenda.
Detta är en konspirationsfilm som vill få oss att tro att hotet från en organiserad terrorist-grupp bara är en illusion för att politiker ska kunna "rädda" oss från mardrömmar.
Hela idén med filmen är att radikala islam är en myt skapad av konservativa.

Du kanske inte vill tro det T-ban, men hotet från islamist-terrorister är verklig, graden av farlighet kan ju diskuteras.

För att övertyga allmänheten i en demokrati att det är nödvändigt med ett krig, måste man göra fienden större , fulare och farligare än han verkligen är och det har man säkert gjort när det gäller "Kriget mot terror".
Politiker har också dragit nytta av situationen för att införa mer kontroll och begränsa människors frihet.


Den australienska tidningen du hänvisar till ger jag inte mycket för. De refererar ju bara till
handlingen i filmen och medger att uppgifterna inte går att få bekräftade.

Lasse A. sa...

Berit, var är de trovärdiga bevisen för ditt påstående att "hotet från islamist-terrorister" är verkligt?

Knute sa...

Det är inte Wikileaks, det är Obama...

... som får USA:s säkerhetstjänst att darra. Militären föraktar och ser ner på president Obama, och många tycker att han inte är vuxen sin uppgift.

Obamas ovilja att identifiera och konfrontera islamisk terrorism ställer också till problem. Den amerikanske militärläkaren major Nidal Malik Hasan som sköt 13 personer är inte det enda exemplet på det.

Den massiva utbyggnaden av regeringen under president Barack Obama verkar gå ut på att krossa kapitalismen genom att överbelasta systemet. En dag kan budgetunderskottet tvinga amerikanerna att ta hem alla trupper...

Finns det verkligen en vilja att vinna?

Knute sa...

De flesta av al-Qaida i Irak är pakistaner och har inget att förlora, därav blodbadet.

Och därför fick de fick skaffa sig den fiktive figuren al-Bagdhad som ledare, vars meddelanden lästes in av en äldre irakisk skådespelare med förtroendegivande röst.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.