28 augusti 2010

Jihadisterna nappar på betet: Internationella bränn-koranen-dagen

En präst i Florida uppmanar människor över hela världen att bränna Koranen den 11 september.

"Ja, varför inte? Det är betydligt fredligare än att slå ihjäl 2.976 människor," skriver bloggen Veritas Universalis. En rättfram reaktion som jag är benägen att instämma i.

Inte oväntat hotar jihadisterna kyrkan i Florida med självmordsbombningar. Det positiva i eländet vore om både icke-muslimer och muslimer får upp ögonen för hur absurda Koranens befallningar är, och inse att de heliga krigarna går igång även utan provokationer. Ett par exempel:

Massakern i Fort Hood, där den muslimske majoren Nidal Hassan sköt och dödade 12 av sina militära kollegor. Bilbomben på Times Square som avvärjdes i sista minuten. Bakom båda attentaten stod två muslimer som var födda och uppvuxna i USA.

Så det är lönlöst att tro att islamisterna blir snälla om man inte retar upp dem. Naturligtvis är det inte särskilt elegant att bränna koraner, karikatyrteckningar är bättre, men att ständigt försöka vara till lags leder kvinnorna rätt in i burkan.

Associationer till Hitlers bokbål år 1933 leder också fel. Då brändes 20.000 skönlitterära och vetenskapliga böcker, alltså raka motsatsen till Koranen eller för den delen Mein Kampf, som för övrigt är förbjuden i många länder.

Likheterna mellan de där två böckerna är slående, förföljelse av judar och oliktänkande, dyrkan av kriget och döden.

Så bli inte förfärad över att det handlar om bokbål, tänk konkret på vad det är för bok som ska brännas. Var inte värderelativist, det är fel att likställa Hitlers avsky för böcker med pastor Jones avsky för Koranen.

Nu har jag försökt bemöta eventuella argument från islams medlöpare. Men en av islams mest välrenommerade kritiker är svårare att avfärda. Jihad Watch:

"International Burn a Koran Day gör en stor otjänst för saken om att sprida kunskap om den islamiska läran och det hot som sharia innebär för vårt sätt att leva. Det är en present till islamiska grupper som så innerligt gärna framställer oss som kritiserar och ifrågasätter den islamiska läran (och dess triumferande moskéer) som reaktionärer med fradga om munnen."

14 Kommentarer:

MS sa...

Jag är lite splittrad i denna fråga om jag ska vara ärlig. Är dom bekant inget fan av Islam men att bränna böcker är något som jag i princip tar avstånd från. Visst koranen är en enda lång hatpredikan men är ändå en helig bok för många människor i världen. Problemet med Islam är även att det finns så många ”små-imaner” som tolkar den som det passar dom. I t ex Afghanistan så finns det imaner i små byar som anser att flickor ska få en utbildning, innan dom gifter sig vill säga. Andra anser precis tvärtom men båda stödjer sig just på koranen. När det gäller ofoget med burqa och niqab så är det inte heller något som det finns stöd för utan det är små bittra män som hittat på detta.

Det går att väcka opinion mot Islam och dess skadeverkningar på andra sätt. Det räcker med att slå upp tidningen eller slå på tv:n så ser man dåd utförda i "Fredens religions" namn...

Ann-Marie sa...

Om muslimerna bestämde sig för att bränna några biblar skulle jag inte bry mig nämnvärt. Eller toran för den delen. Det är bara papper. Dom är ju förresten "bra på" att bränna olika länders flaggor, så vad är skillnaden?
Och som sagts ovan, det är i alla fall fredligare än att slå ihjäl folk!

Anonym sa...

Det ena utesluter nog inte det andra

Lisa/

MS sa...

Frågan är då om vi då ska sänka oss till deras nivå? Jag tycker att om vi ska stå upp för dom västerländska värderingarna så ska vi inte hålla på att bränna böcker. Visa att vi har kommit längre i vår samhällsutveckling än dom. Bokbål är precis som flaggbränning ett "medeltida" sätt att uttrycka sig på. När det gäller det militära så är det en helt annan sak. Det är bara sätta hårt mot hårt då det är den enda språk dom förstår.

Då stödjer jag hellre kampanjer som Geert Wilders. Att med ord hämtade direkt från koranen beskriva hur dom ser på oss och vad islamisterna vill. Hur går det för honom förresten? Jag vet att ska vara i NY 9/11 och delta i protesterna mot segermonumentet.

Anonym sa...

Att bränna papper är ren rasism, om folk inte blir muslimer kommer något hemskt att hända någonstans, var så säker på det. Islam = världsreligion i all ära!

Anonym sa...

Hah det finns idioter som är kristna, jag behöver inte bränna någon bibel för det.
I högstadiet fanns det folk som viftade framför ansiktet på en och sa: "Luften är fri". Det var sällan någon som gjorde det framför nån av hårdingarna, och om någon nån gång gjorde det och åkte på stryk så var det knappast nån mer än lärarna som inte tyckte de hade sig själva att skylla.
Om nån säger till mig att de tycker att en bok har betydelse för dem och jag bränner boken är jag ett rövhål. Det finns ingen lag som förbjuder mig att bränna boken men ett rövhål är jag ändå.
Och vadå Jihadister nappar på betet? So fucking what? Det var han som började fick man lära sig i sandlådan.
/Upprörd över puckon, vilken tro de än har

gäster sa...

En menighed i USA har sat sig for at brænde en koran af d. 11. september i protest mod islamisk terror.

Nu bliver de bedt om at afstå af selveste den general, der faktisk er sat til at bekæmpe terroristerne i Afghanistan, Petreus. For det første synes jeg, at det er helt idiotisk at hæve det op på det plan og dermed anerkende deres aktion.

Hvad han nu gør – uden tvivl med godkendelse fra alle niveauer i hær og regering – er at gøre det til et nationalt spørgsmål, og ligesom med masserne i Mellemøsten, der nægtede at tro, at Jyllands-Posten kunne skrive noget, der ikke på forhånd var godkendt af censuren, vil folk i Afghanistan tilsvarende ikke kunne forstå, at regeringen i USA vil lade noget, den ikke går ind for, finde sted.

http://levnedogmeninger.wordpress.com/2010/09/07/alt-i-vejen/

Knute sa...

"Bränn de sataniska verserna och se om någon beter sig som primitiva skapelser ur en sjuk bok. Det vore isåfall ännu ett bevis på att verserna är sataniska och islam måste avpolitiseras, avslöjas och stoppas."

http://twoinvandrare.blogspot.com/2010/09/branna-koranen-lustigt-upptag-med.html

Kalle sa...

Snälla rara, är alla okunniga om innehållet i Koranen här? Fattar inte ni heller att extremisterna tolkar koranen på samma sätt som våra västerländska rasister och att dessa två grupper springer varandras ärenden med glädje? Islamistiska extremister är inte så intreserade som ni tror att hela väst skall bli Islamskt, men de vill bli attackerade av väst så att de kan få sympatier och "rätt" att utföra förtryck i sina egna länder. De västerländska rasisterna tjänar också på det hela eftersom deras populäritet stiger... Rasister och Terrorister, väldens bästa vänner med andra ord!

Knute sa...

Så du menar att vi genom att upplysa om Koranens bloddrypande innehåll gör islamisterna en tjänst? Kanske det, de flesta muslimer är ju lyckligt ovetande om Koranens budskap och lyckas på så vis behålla en normal moral.

Men jag tror ändå att om upplysningen kommer via sådana här bloggar är risken mindre att de blir fanatiker än om de får den under hatpredikningar under fredags"bönen" i moskén.

Knute sa...

David Petraeus, USAs øverstkommanderende i Afghanistan, sier at en slik demonstrasjon kan føre til alvorlige problemer for amerikanske styrker i utlandet.

– Det kan sette soldater i fare og det kan sette hele innsatsen i Afghanistan i fare, sier generalen i en uttalelse ifølge CNN.

NEI TENK DET DA!

Da kan vi få lov til å minne det satans patetiske lavpannede forrædersvinet om at amerikanske soldater i Afghanistan selv har vært med på å destruere Bibler. I mai 2009 ble bibler som var finansiert av private midler i USA og sendt til Afghanistan konfiskert av amerikanske militære og destruert. Amerikanske soldater i Afghanistan her eksplisitt forbud mot å prøve og konvertere afghanere fra islam til kristendom. Noe slikt forbud hadde ikke en gang de sovjetiske soldatene da de temporært og delvis befridde landet.

http://antijihadnorge.blogspot.com/2010/09/forrdergeneralen-i-afghanistan.html

Anonym sa...

OMG vill jag bara säga vad har 11 september med Koranen och göra, asså seriöst det är bara dom som är dumma i huvudet som bombar och gör massa skit grejer och dom säger att dom är "muslimer" . Det står i Koranen att det värsta är att döda någon eller ta självmord .

Istället för att bränna den heliga Koranen så bränn dom idioterna som förstör och bombar .

sara

Ann-Marie sa...

Sara; vi är inte lika barbariska som "muslimer" utan vi nöjer oss med att bränna lite papper.. "asså"

Berit sa...

Sara,
Quran: 9:111, Allah hath purchased of the believers their persons and their goods; for theirs (in return) is the garden (of Paradise): they fight in His cause, and slay and are slain: a promise binding on Him in truth, through the Law, the Gospel, and the Quran.
Quran-4:74- Let those fight in the cause of Allah Who sell the life of this world for the hereafter. To him who fighteth in the cause of Allah,- whether he is slain or gets victory (om han blir dödad eller dödar)- Soon shall We give him a reward of great (value).
Quran-4:95- Not equal are those believers who sit (passiva) and receive no hurt, and those who strive and fight in the cause of Allah with their goods and their persons. Allah hath granted a grade higher to those who strive and fight with their goods and persons (offrar egendom och liv) than to those who sit (passiva). Unto all (som tror) Hath Allah promised good: But those who strive and fight Hath He distinguished above those who sit by a special reward.
Quran-3:169-: Think not of those who are slain in Allah's way as dead. Nay, they live, finding their sustenance in the presence of their Lord;

Vad jag kan förstå betyder det att de som dödas i jihad eller självmord kommer att leva med Allah.)
Jag tror inte att det finns något som helst tvivel om att detta är en tydlig inbjudan från Allah till alla fanatiskt troende (dumma i huvudet eller inte) muslimer att bli tickande bomber för att döda otrogna i Allahs namn

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.