16 augusti 2010

Lätta mål

För att inte svenska läsare ska gå miste om nedanstående betraktelse av Skjoldungen har jag översatt den till svenska. Danska är inte så svårt, de flesta orden är ju gemensamma på de två språken, så läs gärna originaltexten här.

Där borta i Folkrepubliken Absurdistan har man börjat utvisa irakier... på sätt och vis...

Med anledning av något som man på hinsidan kallar ett val, har det härskande Sjupartiet plötsligt fått behov av att visa beslutsamhet. Varför vet vi inte, ty som den enda överlevande av den gamla östeuropeiska "folkdemokratierna" kommer resultatet - som vanligt - att bli 95-99% av rösterna till partiet. Men OK, vi såg ju också Honecker och Ceauşescu och Jaruzelski vakna en kort stund när folket vart fjärde år skulle visa sin socialistiska entusiasm - genom att omvälja regimen.

Något tyder dock på att Sjupartiet har märkt att undersåtarna där borta inte alla är lika entusiastiska över landets omvandling till en nordvästpakistansk provins. Så för att lugna dessa folkfiender har man börjat att utvisa några irakier från staden Mesopotälje - tidigare Södertälje. Hittills ca. 500 - en droppe i havet. Men det besynnerliga - som man inte säger något om - är att dessa irakier tillhör en mycket speciell grupp. När man hittills har vägrat att utvisa irakier har det sagts att de blev utsatta för livsfara genom att skickas hem. Men tydligen inte denna grupp: de assyriska, kristna irakierna.

Men nu är det ju så att muslimer kan leva tryggt i Irak. Det kan inte kristna. Skillnaden är egentligen enkel: Sjupartiet är inte rädda för kristna!

2 Kommentarer:

Joakim sa...

Det lite konstiga med detta är att när Sverige tar emot 100 000 invandrare om året så menar media att man inte kan tala om massinvandring. När däremot 500 av dessa får åka hem igen så kallar samma journalister det för massdeporteringar.

Knute sa...

Gästarbetare i Israel får stanna kvar om deras barn har bott i Israel i fem år, gått i skola det senaste året och pratar hebreiska. Nu ska familjer som inte uppfyller dessa kriterier deporteras, det rör sig om 400 barn.

-Vi vill inte skapa incitament för ett inflöde av hundratusentals illegala migrantarbetare, säger Israels premiärminister Benjamin Netanyahu.

Deulf skriver:

Sverige lägger ner enorma resurser på ensamkommande barn, flyktingar, papperslösa invandrare och anhöriginvandrare. Vad ger det inte upphov till för incitament?

http://deulf.wordpress.com/2010/08/02/barn-ska-deporteras-fran-israel/

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.