26 augusti 2010

Libanesisk tidning: den svenska fiendskapen mot Israel blir mer och mer antisemitisk

Ibland måste man går över ån för att hämta vatten, rättare sagt över Öresund. Semiten's Blog uppmärksammar vad man kan få syn på nära Stortorget i Malmö:"Och det kommer från en libanesisk tidning? Ja. Viktiga fakta från de senaste månaderna berättas, bland annat attacken mot synagogan i Malmö, en hyllning till Hitler och samarbete om bojkott av Israel mellan vänstergrupper och islamister."


13 Kommentarer:

Anonym sa...

Vi her i København holder lidt øje med Malmö og Rosengården for det ser ikke så godt ud.

Slet ikke med demonstrationer og boykot-aktioner F.eks Davis cup og det er blevet til dette fra den anden side af øresund

http://semit.wordpress.com/category/sverige/

Anonym sa...

http://www.sydsvenskan.se/opinion/huvudledare/article563487/Omars-parti.html

Nogen i Sverige går skridtet videre og opretter et antizionistisk parti.

Zionisme er ikke andet end en slags nationalisme baseret på et folk, jøder, der mener de har krav på et land ligeså vel som 200 andre lande, der er baseret på et fællesskab.

LP sa...

Semit, vet du inte att det finns INTE några "folk". Det har staten sagt.

Såvida vi inte talar om kurder, somalier, libaneser, irakier, iranier, turkar, araber eller något annat MENA-folk. DE finns förstås, men inga andra.
Vi andra tillhör bara den stora grå anonyma massa som skall känna skuld för att vi vill ha rätten till våra länder och vår kultur tillbaka.

Nicklas Eriksson sa...

LP: hur menar du att den tagits ifrån dig? Lustigt det där, hur ni kan sakna något som ni aldrig har förlorat.

Jag är så etnisk svensk som man kan bli och har aldrig i hela mitt liv upplevt att min kultur tagits ifrån mig. Något land har jag iofs aldrig ägt, inte en enda kvadratcentimeter, men du har kanske råkat ut för expropriering av Banverket eller Vägverket eller någon miljödomstol. Men de brukar aldrig ta allt. Förklara gärna vad du menar?

gäster sa...

Lost in all of the controversy over the mosque is the fact that the Arab lobby is one of the strongest in America—even stronger than Israel’s, says a controversial new book.

http://universalgeni.wordpress.com/2010/08/26/dershowitz-st%C3%A6rk-arabisk-lobby-i-usa/

LP sa...

Kulturen finns i våra huvuden, men inte desto mindre är den helt verklig och nödvändig. Jag upplever att svensk-begreppet håller på att ändras åt ett viss håll i allt för hög hastighet, allt för att det skall passa den mångkulturella ideologin som påtvingas oss.
Att identiteter ändras är varken konstigt eller självklart dåligt, men den hastighet det sker med, de intressen som ligger bakom och det mål förändringen syftar till gör mig kritisk.

När politiska åsikter och beslut som rör stora samhällsangelägenheter lämnar förnuft och sans, och istället tar hjälp av en religionslik övertygelse, brukar det sluta illa. Se bara på miljöfrågan där man alltför ofta verkar falla in i religiös extas över sk "gröna alternativ" som i själva verket inte alls är särkilt gröna eller förnuftiga sett ut vetenskapligt och ekonomiskt perspektiv, utan mest verkar vara fina symboler.

Multikulturalismen leder inte till att flera olika kulturer kommer att kunna leva i harmoni bredvid varandra. Konflikterna kommer att bli värre och värre och de kommer inte minst att handla om lagstiftning och hur man beter sig i det offentliga rummet. Någon sida kommer att dominera och även om denna sida kommer att transformeras under resans gång, så kommer det nog knappats att handla om en harmonisk sammansmältning av alla parters intressen, snarare den starkes rätt.

En kultur mår bäst av att ha ett land och vice versa. Fråga Isrelerna/judarna om det.

Nicklas Eriksson sa...

Ska jag fråga judarna om det? Den judiska kulturen är spridd över hela världen, den är ytterst välmående och livaktig så där valde du nog lite fel exempel är jag rädd=) Dessutom upplever de flesta judar sig som ryssar, svenskar, polacker, fransmän, brasilianer eller amerikaner mer än som israeler, ett land som de flesta judar aldrig varit i och heller aldrig kommer att besöka. Ett utmärkt exempel på anpassning.

Du upplever att svenskbegreppet håller på att ändras för fort? Möjligt, jag har inte någon uppfattning om det, men det tror jag i så fall inte är något du kan göra så mycket åt. Kulturer och nationer har ändrats och försvunnit under hela mänsklighetens historia.

Vem minns nu kulturen i det gamla Rom? Vem minns det moriska riket som skapade kulturskatter som en hel världsdel (Sydamerika) har del i sin historia i.

Vem kommer ihåg sumerernas högkultur, aztekernas astronomiska kunnande eller mongolernas välde som sträckte sig från japanska havet till Polen? Har du några minnen av Navarra, den mäktiga kultur- hantverks och handelsstaten som numera är en fattig del av Spanien? Minns du det brittiska imperiet..? Egypten..?

Ja det gör du kanske, men du har ingen aning om hur människor tänkte, levde, sket, arbetade och dog i de rikena. Det finns ingen som längre tänker på det. I ljuset av detta, framstår inte nationalism som något av det mest futila som tänkas kan?

Inte ens det mäktiga Sovjetunionen som alla trodde skulle bestå i evighet finns längre kvar. Om tvåhundra år, tror du att alla de nationer som idag existerar finns längre? Jag gissar på Kina, Frankrike och Kanada och ett antal av lilleputtnationer (exemplevis Oceaninen) som är alldeles för obetydliga för att spela en så framträdande roll att något skulle kunna inträffa som förändrar dem.

Resten tror jag har omdanats på ett eller annat sätt. Och eftersom världen krymper och krymper och allting går fortare och fortare så ska du se att det blir jag som får rätt, även om ingen av oss finns kvar om 200 år. Men kanske redan i vår livstid att den ihoptvingade italienska statsbildningen spricker. Där existerar ingen enhetlig "italiensk" kultur, folk är umbrier, sicilianare, ligurier eller sarder. Belgien är en statsbildning som inte heller kommer att finnas kvar särskilt länge. Flamländare och valloner är inte överens om sin belgiskhet precis. Och inom de grupperna finns också starka motsättningar.

Nej du, käre LP, var inte så rädd, för det är fruktan som driver dig. Rädsla för det som är större än du, och det du inte kan förändra. Det driver dig att försöka vrida klockan tillbaka, något som är lika gagnlöst som att kämpa mot tidvattnet. Världen förändras och vi med den. Darwin konstaterade att de arter och individer som inte klarar av anpassningen till det nya går under. Hur ska du ha det?

Anonym sa...

LP

Jo, eller snarere kulturen ER landet. Det er måske 2 ord for det samme, for uden kultur og identifikation og danskhed /eller hos jer svenskhed, er der intet land.

Omvendt giver en sammenblanding af kulturer en mere global / identitetsløs fornemmelse. F. eks har jeg været i Gibraltar, der er multi-kulti, der vil noget, ligesom Jerusalems gamle bydel.

Så måske fungerer multikulturer i nogen tilfælde men ikke i andre. I har jo Rosengården og optøjer der ligner jidah i malmö, at slås med og vi har også et par ghettoer her i danmark, der ofte er i medierne på grund af vold og brandstiftelse og endda mord og skyderier, da bander fra indvandrermiljøet konkurrerer med rockere om hash-markedet.

Men også Jerusalem har optøjer, Paris især.

Jeg har aldrig kunnet trække den linie, hvad der er et socialt fænomen og hvad der er kulturelt.

Berit sa...

Nicklas Eriksson, är det gamla goda kålsuparteorin som du ägnar dig åt? Det är sorgligt att uppleva att en person med din (som det verkar) kunskap och förmåga att använda språket, blundar och tror att allt blir bättre av sig självt.
Naturligtvis måste vi kämpa mot något som vi anser vara fel!

Att tro på en sorts universell samma-lika-idé är grunden för den globala demokratiska retoriken. Genom att ignorera kulturella specialiteter och ömsesidiga oförenligheter i olika kulturer utesluter vi alla verkliga möjligheter att försvara vår egen civilisation.

Om Islam inte getts ursäkten att kalla sig religion skulle det vara både dogmatiskt och praktiskt omöjligt att skilja det från nazismen. Jag vet inte hur det är i Sverige men åtminstone i USA finns "American Nazi Party" som har tillstånd att existera enligt First Amendment, men 99,999% av amerikaner har ingen respekt för dem och lyssnar överhuvud taget inte till dem, på grund av händelser som var väl etablerade för 60 år sedan.


Ge mig en väl genomtänkt redogörelse för varför Islam, som befaller sina anhängare att eliminera alla andra religioner, att uppföra ett teokratisk kalifat över hela världen och att ljuga om detta tills de är starka nog för att genomföra det, bör betraktas med mindre fruktan än vi betraktar nazismen.

Anonym sa...

http://semit.wordpress.com/2010/08/28/iran-langer-ud-efter-svensk-firma-verden/

Nu er det Iran, der er ude efter Sverige. Iran beskylder ORIFLAME for at skade Irans sikkerhed.

Knute sa...

Tack för tipset!

Ann-Marie sa...

Smink måste vara haram i Iran....

LP sa...

@Nicklas Eriksson

Tack för din långa replik. Även om jag anser att du tills stor del snackar skit, är det långt mera givande att läsa den slags repliker du producerar än den andra sorten som brukar låta något i stil med "rasist", "Sverigedemokrat" (vilket jag iofs inte blir förolämpad av), "svenne", "gris", "jag skall knulla din morsa" etc etc.

Då det gäller judarna/israelerna som exempel, så tror jag det är du som är ute och cyklar. Den judiska kulturen (som jag inte vurmar för på något särskilt sätt, så är det sagt) är spridd och har bevarats och utvecklats på vitt skilda håll i världen.

Men judarna är också ett av de folk som under perioder utsatts för förföljelse och förtryck. De har då de förföljts tidigare, inte haft någon stat och militärmakt i ryggen, men det har de nu. Tack och lov har denna stat även kärnvapenkapacitet. Jag har inte djupare kunskaper om det israeliska samhället, men jag tror mig ha förstått att man generellt sett inte är så tända på multikultiideologin där. Och det är väl inte så konstigt om det är på det sättet! Omringade som de är av muslimska kulturer och folk, skulle de översvämmas och förintas som stat med en särkild judisk särart, och med extremt stor sannolikhet transformeras till ännu ett hopplöst efterblivet islamiskt land i mängden.

Detta kallar en del hycklande svin för rasism, men samma personer anmärker sällan eller aldrig på den systematiska rasism som islamska länder med stöd av koranen utsätter ickemuslimer för.


Du tycks anamma någon slags kulturdarwinism och verkar tro att det är pga orubbliga naturlagar som vårt samhälle nu håller på att ändras på ett ogynnsamt sätt. Så är det såklart inte!
Allt som händer nu är en följd av medvetna politiska beslut. Vilka motiven är kan man bara gissa, men jag tror att en missriktad välvilja kombinerad med extrem naivitet är de största problemen.

Du verkar också tro på mytbilden om den dumme Sverigedemokraten som tror att allt skall bli som på 50-60-talet (som jag tyvärr inte minns). Självklart är förändring inte alltid av ondo. Självklart skall förändring alltid pågå eftersom inget är så bra att det inte kan bli bättre. Självklart är alla imperier fåfänga eftersom de alltid bryts ned då de når en viss storlek.
Just det sista är i själva verket ett argument för att man skall ta kulturen och staten på allvar och inte alltför lätt hemfalla åt romantisk internationalism; det som hänger samma organiskt gör det för att det fungerar. Det som faller sönder gör det för att det inte fungerar. EU kommer därför att brytas sönder om man försöker integrera staterna alltför tätt och av samma anledning kommer multikulturalismen aldrig att fungera. Det påtvingade och konstgjorda multikultiprojekt som bedrivs i Sverige nu kommer med största sannolikhet endast att leda till konflikt och i värsta fall statens sönderfall på längre sikt. Men det tycker väl du är helt OK eftersom det är så det måste bli? Oavsett det mänskliga lidandet och oavsett att allt egentligen endast kommer att bli sämre med en sådan "utveklcing".

Jag vill tillägga att jag håller med Berit till 100% i hennes beskrivning av islam vs nazism. Denna förbannade dröm om ett "moderat" islam kommer att bli både de naiva muslimernas och de otrognas död.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.