11 augusti 2010

Lokalpolitik


Man ska väl inte tala om begravda hundar när det gäller muslimska moskéer, men när det visar sig att Obamas press-sekreterare säger att presidenten inte blandar sig i politik på lokalnivå, samtidigt som Obamas State Department betalar resan för Imam Feisal Rauf till Persiska Golfen, kan man undra.
Talet som borgmästare Bloomberg höll, där han kraftfullt poängterar varför man stöder moské-projektet, finns också publicerat på deras web.sida.

Nya uppgifter har framkommit som ifrågasätter om projektets förespråkare har rätt att ansöka om byggnadstillstånd för fastigheten. Det visar sig att de bara äger hälften av egendomen. Den andra halvan ägs av Con Edison och man leasar den.

Har sponsorerna för Ground Zero moskén vilselett allmänheten och de olika nämnderna vad gäller statusen för fastigheten i fråga? Rep. Peter King tror det.

Vet sponsorerna om att projektledarna inte äger hela fastigheten och har det betydelse för dem om det finns ett hyresavtal med regler att följa?
El-Gamal säger att han vill köpa Con Edisons halva. Kan man tänka sig att det finns andra som är intresserade av att gå in och köpa tomten bara för att stoppa bygget?

Naturligtvis handlar det om politik. Demokraten Andrew Cuoma, som är kandidat i guvernörsvalet, är en supporter för moské-bygget. Hans konkurrent och motståndare, Republikanen Rick Lazio, lovar att om han blir vald ska han göra sitt bästa för att stoppa projektet.

Det ser ut som det blir en massa "politik på lokalnivå" som Mr. Obama kan lägga sig i.

4 Kommentarer:

Berit sa...

Man får inte säga "Merry Christmas" i vissa statliga skolor, ett kors rest i öknen till minne av krigsveteraner rivs ner, ungdomar får inte sjunga nationalsången vid Lincoln Memorial, men vi skattebetalare ska stå för fiolerna och betala för en imams resa till Saudiarabien.

Knute sa...

Lite off-topic kanske men... Fejkade gravar:

En arabisk gravplats har de senaste dagarna vuxit in i en judisk park i Jerusalem. De israeliska myndigheterna upptäckte att det låg gravstenar direkt på marken och fraktade bort dem. Det var falska gravar i syfte att kapa åt sig mark...

Nu till det skandalösa. TT som förser svenska media med nyheter berättar inte detta utan slår upp stort att Israel förstör gravar.

Det verkar som TT är en underavdelning av palarabernas PR-byrå.

<a http://canuteocean.blogspot.com/2010/08/araber-fejkade-gravar-for-att-kapa-at.html

Johnny sa...

Jag hoppas vid Gud att amerikanerna lyckas stoppa denna vidriga moské i New York. Det vore en underbar seger över islamfascismen.

Knute sa...

Ugglor i mossen
Detta är Amerika och vårt engagemang för religionsfrihet måste stå orubbat, sade Obama när han firade ramadan tillsammans med muslimska ledare, och tog ställning för moskébygget på platsen där 3000 människor dog i en islamistisk terrorattack.

Inte särskilt finkänsligt av presidenten. "Religionsfrihet"? Trots att han har sagt att han inte blandar sig i politik på "lokalnivå". Men eftersom han i sitt tal i Kairo förra året sa att islam är hans högsta prioritet så är hans knäfall inte förvånande...

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.