06 augusti 2010

Medan Europa sover mullrar det bakom horisonten

Pakistan går om Irak i terrordåd. USA:s antiterroristcenter: ”För första gången har Pakistan passerat Irak i antal terrorattacker”.

Om inget annat visar detta att det inte är amerikanerna som hänger på självmordsmördarna deras bombvästar, det klarar de så bra själva. Amerikanerna ockuperade aldrig Pakistan, så terrorattackerna måste bero på något annat.

Som jag skrivit tidigare, perspektivet är överlag förvirrat och självupptaget i hela Västerlandet. Ett vänsterperspektiv, en dagdröm som börjar bli en mardröm. Vi har en kvardröjande kolonialistisk mentalitet och tror att det beror på oss om islamisterna kommer att vara snälla eller inte. Vi har inte märkt hur allting har ändrat sig efter den 11 september 2001. Innan mullrade det hotfullt bakom horisonten, men nu är de här, beväpnade med en rent medeltida fanatism och snart har Iran sin atombomb och vad gör vi då?
"Peace in our Time", Neville Chamberlain 1938

4 Kommentarer:

Anonym sa...

Intervjun med Aziz som du länkar till visar ju att högerns (eller vad man ska kalla Bushvännerna) bild av situationen i mellanöstern var minst lika förvirrad som vänsterns. Över huvud taget är det svårt att fatta alla ni som tror att komplexa frågor kommer närmare sin lösning genom att man drar några vaga floskler om "VÄNSTERN". Ni beter er som en spegelbild av den tristaste typen av vänster under 70-talet, den som avfärdade alla svårigheter genom att dra en harang om "högern" eller "kapitalismen".

- Apan

Knute sa...

För att vara mer specifik om "VÄNSTERN" så är den besatt av konspirationsteorier om att al-Qaida skapades av CIA som alltså låg bakom elfte september. "VÄNSTERN" har också fått Gaza på hjärnan och tror att det blir fred på jorden om Israel försvinner. "VÄNSTERN" tror att de är inspirerade av det Kommunistiska Manifestet men det är i praktiken Koranen och Mein Kampf som är deras handböcker.

Och det värsta är att detta USA- och Israelhat trummas ut av kommunister i TV, tidningar, universitet och skola. Inte bara här, utan till och med i USA som fått en president som hatar sitt eget land, åtminstone gör hans fru det.

Allan sa...

"Vi har en kvardröjande kolonialistisk mentalitet och tror att det beror på oss om islamisterna kommer att vara snälla eller inte."

'Ironiskt' nog var islamisterna som snällast under den europeiska kolonialismen. Dessförinnan hade vi 300 års muslimskt sjöröveri med Nordafrika som bas. En miljon kristna européer förslavades under perioden.

Skillnaden var att dåtidens islamiska terrordåd begicks av islamiska stater som en slags krigföring. Det är dock samma mörka ideologi som ligger bakom dagens islamiska terrorism.

Slutsats: Det beror på oss (och alla andra icke-islamister) om islamisterna kommer att vara snälla eller inte, men inte av de skäl som oikofoberna anför utan precis tvärtom.

Anonym sa...

"Om inget annat visar detta att det inte är amerikanerna som hänger på självmordsmördarna deras bombvästar, det klarar de så bra själva. Amerikanerna ockuperade aldrig Pakistan,"

They didn't have to .. Bush klappade på sitt knä och Musharraf kom och satte sig. Hade han inte gjort det hade pakistan invaderats DIREKT.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.