15 augusti 2010

Nytt fenomen: trafikmisshandel och smitarmentalitet

Det händer att bilister kör på någon och sedan smiter. Vilken hemsk människosyn det avslöjar, att köra på någon utan att stanna och se om den påkörde behöver hjälp.

Ännu hemskare är att dessutom ge sig till att misshandla olycksoffret:

Två unga män på moped i Göteborg kördes på av en passerande bilist. Ur bilen hoppade sedan en man som gick till angrepp mot en av männen och högg honom upprepade gånger i magen.
Efter överfallet körde knivmannen från platsen men vittnen tog upp förföljandet och kunde leda polisen till bilen.

Fler exempel. I Eskilstuna slog en ung man en 87-åring med flera knytnävsslag för att han tutade på honom vid ett övergångsställe. Tydligen farligt att använda signalhornet numera.
Välkänt är fallet med den 78-åriga kvinna som blev ihjälslagen på en parkeringsplats i Landskrona. Hon och hennes man satt i sin bil och hade tutat på en man för att han inte flyttade sin bil tillräckligt snabbt. Efter nidingsdådet körde han sin väg.

Våldet är numera med myndigheternas goda minne utplacerat över hela landet. All världens förbrytare verkar söka sig hit. Det vore en vettig samhällsservice att upplysa medborgarna om vilka gator och torg som är farliga. I Danmark och Frankrike gör man det, och publicerar till och med detaljerade kartor.

1 Kommentarer:

Anonym sa...

Har min egen olycka i minnet - körde in i buss med moped vid en korsning där man ändrat skyltarna så jag fick korsslutning i hjärnan och bara körde rakt ut. Ville absolut bara fortsätta färden. Tjatade om att jag skulle ha min moped. I min hjärna hade olyckan inte hänt. Insåg det omöjliga först när jag fick se mopedvraket. Så, det är en skyddsmekanism som inträffar. MEN i lagen går det inte att överse med sådant beteende. Anonyma Eva

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.