20 augusti 2010

Obamas "Waterloo"

När en president är på fallrepet kan det lätt komma till en punkt när det inte finns någon återvändo. Det kan vara en gest, en handling eller ett uttalande, som så slutgiltigt befäster hans negativa framtoning att ingenting kan sudda ut det.

I efterhand är det lätt att se vad det var som stjälpte lasset, som i Nixons fall när den beryktade bandinspelningen hade 18 minuter av tystnad. Det kunde mycket väl ha varit så att hans sekreterare tryckt på fel knapp, men vid det laget var Nixons rykte så skamfilat att ingen trodde på det.

För Carters del var det talet han höll den 17 juli, 1979 när han skyllde sina misstag som president på det amerikanska folket. Att deras brist på förtroende gjorde det omöjligt för honom att hantera landets problem. Amerikas reaktion var öppet förakt och slutet för Carter som president.

Vad gäller Obama finns det mycket som får korthuset att vackla; mängden av semestrar, de lagliga trakasserierna vad gäller Arizonas immigrationslag, hans brist på ledarskap och initiativ inför BPs oljeläckage.

Men när historieskrivare en gång ska välja det ögonblick när Obama klev ut i kvicksanden är det svårt att hitta något som slår moské-talet den 31 augusti.
Han tog ställning för religionsfrihet och inte för kristna som attackeras av janjaweed-mördare, Bahá'ís torterade av iranska mullor, judar som dödas i bakhåll eller amerikaner som inte får bedja offentligt. I stället tog han ställning för en ljusskygg utländsk organisation med synnerligen tvivelaktig finansiering och alarmerande jihad-kontakter.
Hans agerande läggs samman med tidigare misstankar och gissningar och verkar som bekräftelser och bevis.

Misstankarna om Obama har handlat om hans status som amerikansk medborgare. Utländsk pappa, registrering som muslim i indonesisk skola, allt rabalder om födelsebevis som aldrig har retts ut.
Nu är det för sent, Obama kommer från och med nu att betraktas med misstänksamhet och misstro....en man som inte förstår vad Ground Zero betyder för Amerika. En man som använder amerikansk lag och regler för att stödja utländska intressen och som talar till främlingar hellre än till sina egna.

De två år som förflutit är de bästa som Obama kommer att uppleva. De verkliga kriserna i hans presidentämbete återstår och kommer att bli enkla att se... Iran, terrorism, ekonomin, kollaps av sjukvårdssystemet på grund av hans politik,

Det kommer att ske under ett moln som han skapar själv när han försöker lösa dem, samtidigt som han är den president som tar mängder med semester, som inte vill försvara sitt lands gränser, som satt handfallen under Golf-oljekrisen, och som struntar i uppoffringar från sina egna landsmän till förmån för tvivelaktiga utländska typer.

Utdrag ur "Obama's Point of no return", väl värd att läsa i sin helhet.

28 Kommentarer:

Jansson sa...

Fortfarande hur roligt som helst när amerikaner får frispel för märkliga saker. Där en högljudd och i regel skitkorkad minoritet sätter den politiska agendan.

MS sa...

Ja, han är väl i Martha’s Vineyard och golfar just nu? För vilken gång i ordningen kan man fråga.

Det var inget misstag utan planerat då MuBarcak Hussein aldrig talar utan sina älskade teleprompters och det m a o fanns på print redan innan mötet. Han kan väl inte stå emot sitt inre tryck att erkänna sin rätta tro en gång för alla utan det pyser út en kommentar då och då. Precis som du skriver så förstår han inte Amerikas själ och hjärta om han inte ser några problem med detta moskébygge. Han har ju vuxit upp utanför USA och han hatar enligt egen utsago allt som har med vita att göra. För mig är det fortfarande en gåta hur drivna journalister inte kunde gräva fram och ifrågasatta hans motiv innan valet. Att lättledda väljare som hoppades på en easy ride kan duperas är en sak men att mediaproffs inte insåg faran hoppas är minst sagt skrämmande. Det kommer bli två långa år men något säger mig att BHO kommer att avgå innan 2012.

MS sa...

"The tide has gone out for Barack Obama. It is all epilogue from here on in"

Amen!

Berit sa...

Jansson, skadeglädje tycks vara den enda glädje som småaktiga människor är kapabla till.
Jag lovar att vara snällare om du lovar att bli lite smartare

Jansson sa...

http://www.cracked.com/blog/3-reasons-the-ground-zero-mosque-debate-makes-no-sense/

Läs och kanske lär er något.

Berit sa...

Författaren börja sin artikel med att säga att han inte skriver om politik för det är inte viktigt och sedan drar han fram alla klyschor som vänstersidan har att komma med. Vad är det för lärorikt i det?

Jansson sa...

Allt är sant. Han har rätt i all sin kritik. Det är så uppenbart på alla fronter.

Berit sa...

Jansson, du är tydligen inte kapabel att förstå vad detta egentligen handlar om men över 70 % av det amerikanska folket gör det. Som icke-amerikan är det väl inte att begära att du ska förstå, men jag hade hoppats att du skulle kunna se vidden av vad du hävdar och kunna tänka lite själv.

Jansson sa...

Allas frihet är väl det som amerika handlar om? Det går inte att äta kaka och behålla den. USA skapades för att folk skulle få utöva sin religion i frihet. Även muslimer. Så det är inget annat att förstå än att de har rätt att bygga sitt center precis där de vill. Antigen så håller man på konstitutionen eller så gör man inte det. Du är uppenbarligen inte för den Berit.

Knute sa...

Jansson, aldrig hört om Jihad Jane, eller Richard Reid? Eller för den delen 11 september 2001? Eller Turkiets Erdogan? "Moskéerna är våra kaserner", "Turkar i Tyskland får inte assimileras". Att kalla islam för en religion är en täckmantel. De amerikanska grundlagsfäderna hade inte tänkt att religionsfriheten skulle missbrukas.

Knute sa...

För att förtydliga: Alla de stora världsreligionerna är fredliga utom islam, som är en krigarreligion.

För att fira inledningen till Ramadan kom president Obama med följande uttalande:

"Här i USA är Ramadan en påminnelse om att Islam alltid har varit en del av Amerika, och att amerikanska muslimer har kommit med extraordinära bidrag till vårt land."

Det fanns inga muslimer med ombord på Mayflower. Det fanns mycket få muslimer bland slavarna som kom från Afrika. Muslimerna var slavhandlarna.

Thomas Jefferson förstod det där och skrev att enligt deras profets lagar som stod i Koranen var det muslimernas plikt att kriga mot de otrogna och ta dem som slavar.

http://synopsis-olsen.blogspot.com/2010/08/obama-islam-har-alitd-vret-en-del-af.html

Amerikanska fartyg kapades av nordafrikanska pirater och Thomas Jefferson bad Spanien, Portugal, Neapel, Danmark, Sverige och Frankrike att ingå i en koalition med Amerika för att förmå Barbarstaterna att upphöra med deras kriminella angrett på liv, frihet och internationell handel.

"Det kommer att ge oss respekt," sade författaren till Självständighetsförklaringen. "Och respekt är ekonomins säkerhetsvakt."

Barbarfrågan gjorde en stark centralregering nödvändig som kunde bygga och upprätthålla en stark flotta, vilket satte sin prägel på den amerikanska konstitutionen.

http://synopsis-olsen.blogspot.com/2008/06/da-forfatningens-fdre-stod-op-imod.html

Obama valde uppenbarligen sina ord med omsorg. Visst spelade muslimerna en extraordinär roll för USA, men inte på det sätt han vill få oss att tro.

Jansson sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Berit sa...

Janson, tänk att "sådana som du" inte klarar av att argumentera utan ALLTID måste ta till invektiv (slå upp i lexikon!) Du är så typisk att det är skrattretande.

Det måste vara så att du inser att du inte har kunskaper och därför saknar argument och då återstår bara grova tillmälen och klyschor.
"Varav hjärtat är fullt talar munnen"
Vet skäms!

MS sa...

Det är ingen som nekar muslimer ATT bygga en moské till på Manhattan. Det handlar om det olämpliga och provocerande att bygga den just vid Grund Zero. Det är inga duvungar som står bakom detta projekt. Imanen i fråga har kända kontakter med Hamas och andra organisationer som har som mål att inte bara radera Israel från kartan utan även sprida Islam över resten av världen med våld om det behövs. Han vill införa Sharialagar i USA osv. Dessutom om detta var ett försök att bygga en bro mellan amerikaner och muslimer så borde man vara lite mer lyhörd och backa när man märker att detta förslag upprör många människor. Det har dom inte visas några som helst tecken på att göra. Varför? Därför försoning är inte det dom är ute efter.

Efter 9/11 så var det en muslimsk man i New York som ville just bygga broar mellan den muslimska delen av befolkningen och resten av USA. Han startade då en Tv-kanal för att informera om Islams enligt honom goda sidor. Idag sitter denna man i fängelse för mord. Hans fru ville skiljas och som ”straff” för det så halshögg han henne med ett svärd. Ett vanlig sätt att straffa människor enligt sharialagstiftningen.

Ponera att några israeliska eller amerikanska fanatiker hade utfört ett självmorduppdrag någonstans i Saudiarabien. Låt oss säga att dom hade förstört stenen i Kaba och då samtidigt dödat tusentals oskyldiga muslimska pilgrimer. Hur hade "Jansson" och hans gelikar reagerat om då företrädare från en synagoga eller kyrka hade aviserat att dom vill bygga en helgedom i närheten? (Nu kommer det aldrig ske då det tillskillnad från i Väst inte existerar någon religionsfrihet i muslimska länder) Jag gissar kallt på att dom skulle ställa sig på dom med rätta upprörda muslimerna sida i denna fråga. Dom skulle inte avfärda dom anhöriga som hysteriska. M a o så värderar Janson och Co dom vars liv gick tillspillo i 9/11-attentatet lägre då dom till största del var vita och kristna. Om inte det är rasism så vet jag inte vad som är.

Jag undrar vad det egentligen krävs för att dom ska fördöma något illdåd som begås i Islams namn? Deras USA-hat gör dom blinda för allt vett och sans.

Btw, om han inte kan argumentera som folk utan att använda tillmälen så är det bara att strunta i honom. Det är ingen rättighet att komma hit och spy galla över varken dig eller Knute!

MS sa...

"Janson, tänk att "sådana som du" inte klarar av att argumentera utan ALLTID måste ta till invektiv (slå upp i lexikon!) Du är så typisk att det är skrattretande."

Det är ett vanligt beteende inom plakatvänstern. När argumenten tryter, vilket dom alltid gör, så ska det skrikas och hotas. Det är ingen slump att AFA har sin rekryteringsbas hos Ung Vänster och SSU. AFA är inte känt för sin intellektuella framtoning för att uttrycka det milt.

Ann-Marie sa...

MS: Du uttrycker det perfekt som alltid!

MS sa...

@Ann-Marie

Tack!

Jag tycker att det är lite tråkigt att inte någon intelligent och vettig representant från "motståndarlägret" kan hitta hit. Det är oftast roligare och mer utvecklande att debattera med någon som inte tycker som en själv i alla frågor. En av dom roligaste "fajterna" jag har haft på denna blogg var faktiskt med Berit. Det var om olika tolkningar av HMF- lagen om jag inte minns fel. Vi gav varandra lite tjuvnyp då och då men tonen oss emellan var schysst och vi bemödade oss att utveckla våra tankar i frågan. Problemet med alla som ”Jansson” är att dom är så snara till tillmälen så fort dom känner sig osäkra eller får lite mothugg. Du kommer väl ihåg debatten jag och Berit hade med "Evert" om konservatism vs socialism ? Den började bra och han hade sina poänger men ju mer vi ifrågasatte hans argument, som man gör i en debatt, ju kortare och slavigare blev hans svar. Allt kröntes med hans kommentar " skit på er". Ett stolt ögonblick i socialismens historia :-)

Även om jag regelbundet är inne på bloggar där dom har helt andra åsikter än jag så söker jag mig främst till bloggar vars åsikter jag delar. Som denna t ex och det är jag nog inte ensam om. Varken jag eller Berit gör någon som helst hemlighet av att vi är konservativa och att det självklart präglar vår syn på saker. Vad jag ibland undrar över är vad Jansson och Co förväntar sig när dom kommer hit? Att dom ska "frälsa" oss och att dom ska kunna omvända oss till socialismens irrläror? Det är nästan lite rörande. Jag är konservativ och därmed borgerlig i själ och hjärta. Det är jag stolt över. Det är bara att se hur länder där socialismens gift tillåts sprida sig långsamt krackelerar för att bli ännu mera övertygad.

Jag är som jag kanske tidigare nämnt uppvuxen i ett socialdemokartiskt hem och har många sossar i släkten. För den gamla sortens sossar känner jag en genuin respekt. Dom var hederliga och tog ett stort samhällsansvar. För den socialism som Sahlin, Ohly, AFA och Co representerar känner jag bara ett djupt förakt.

Berit sa...

Jag??? ge tjuvnyp??/ Du måste förväxla mig med någon annan.
:)

Ann-Marie sa...

Jag har aldrig varit nämnvärt intresserad av politik, inte förrän dom senaste 10-20 åren egentligen när jag började se hur illa det verkligen började bli i Europa och Sverige i synnerhet. Nu börjar det bli lika illa här i USA, tyvärr och jag som hade hoppats slippa att se alla dessa hucklen som gapar och skriker även här numera.

Jag vet i alla fall vad jag ska rösta på i år också. Det blir SD, för resten av dom är alltför intresserade av att hålla till vid köttgrytorna och roffa åt sig (och släppa in fler parasiter). Man kan ju alltid hoppas att SD har lite mer vett - den som lever får se.

Jag hävdar fortfarande att det finns alltför många politiker och byråkrater numera, det finns ingen anledning att ha så många ministrar, det gick tydligen bra förr med mindre, så varför inte nu? Dom får väl bara se till att jobba lite mer och göra skäl för den feta lönen, fallskärmen och pensionen dom uppbär. Och på det viset blir det pengar över till dom gamla och sjuka som har blivit satta på undantag.

MS sa...

Ha ha. Sååå oskyldig är du inte alla gånger ;-)

Jansson sa...

Motståndarlägret tycker att ni är ett gäng dunderpuckon och inget vettigt finns att säga.

Berit sa...

Enbart i upplysningssyfte lade ut detta senaste alster från Jansson.
Det är så klart och tydligt, att det inte kräver vidare kommentarer.

Ann-Marie sa...

Jansson: Genom sig själv känner man andra och dito!

Knute sa...

Why Does Obama Tell Muslims America Is Nation of 'Non-Believers'?

Why has President Barack Obama on at least two occasions told specifically Muslim audiences that America is a nation of -- among other things -- "non-believers"?

The Pledge of Allegiance says America is one nation under God, our national motto says in God we trust, the Declaration of Independence says we are endowed by our Creator with certain inalienable rights and since the time of George Washington our presidents have placed their left hands on the Bible as they raise their right hands and swear to defend our Constitution.

http://townhall.com/columnists/TerryJeffrey/2010/08/25/why_does_obama_tell_muslims_america_is_nation_of_non-believers/page/full

http://blog.tv2.dk/literally/entry381270.html

Ann-Marie sa...

Vad han menar med "non-believers" är att amerikaner i gemen inte tror på allah..

Anonym sa...

Islam hör inte hemma i västvärlden i någon form överhuvudtaget. Tolerans av islam är den absoluta motsatsen till empati och solidaritet med sina medmänniskor.

/ Markus Valiant

Ann-Marie sa...

http://weeklystandard.com/blogs/ground-zero-mosque-developer-mosque-could-accommodate-1000

Knute sa...

Jihadists take the bait, threaten Florida church with suicide bombings


"International Burn a Koran Day" does a grave disservice to the cause of spreading awareness about Islamic teachings and the threat that Sharia poses to our way of life. It is a gift to Islamic groups who would so dearly love to portray all of us who criticize and question Islamic teachings (and triumphalist mosques) as frothing reactionaries.

http://www.jihadwatch.org/2010/08/jihadists-take-the-bait-threaten-florida-church-with-suicide-bombings.html

http://blog.tv2.dk/literally/entry381318.html

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.