31 augusti 2010

Den fördömande och censurerande fjärde statsmakten

TV4 hoppar av åtagandet att visa Sverigedemokraternas valfilm. Dansk Folkepartis ordförande Pia Kjærsgaard skriver:

Svensk TV4 är en makthavare i det svenska samhället. Det är Sveriges största tv-kanal. När de har en åsikt om något, hör många det. Och när de censurerar bort något, hålls lika många i okunnighet.

Samma tv-kanal sände förra året filmen "Världens lyckligaste folk", gjord av den så kallade journalisten Lena Sundström från sin bok med samma titel. Filmen var en lång nedsvärtning av danskarna i allmänhet och Dansk Folkeparti i synnerhet.

Det var en partsinlaga, en ung journalists och en tv-stations vendetta mot allt som de inte själva gillar - fosterlandskärlek, respekt för värderingar, historia, flaggan - Gud, kung och land, om man så vill. Ett långt misstänkliggörande av politik och mänskliga motiv i Danmark. [...]

Alla danska journalister kan baklänges, i sömnen och i berusat tillstånd ramsan om att de tillhör den "fjärde statsmakten" - den som kontrollerar att de andra tre statsmakterna: den lagstiftande, den verkställande och den dömande makten, uppför sig som de ska. Det är en enorm förpliktelse, ett enormt ansvar.

Svenska medier har genomgående missförstått det totalt: De har blivit den fjärde makten: den fördömande och censurerande.
7 Kommentarer:

Göte Borg sa...

SD har ett medelvärde som har pendlat mellan 4,6-4,9 under hela september 2010, om man räknar alla opinionsundersökningar.
http://status.st/

Men för GP är en annan sak den viktigaste. En av många opinionsundersökningar visar Sd ett snäpp under 4 % och Göteborgs Posten basunerar ut detta. En tydlig agenda enligt Pia Kjaersgards analys av den svenska pressen. Skäms GP!

Anonym sa...

Islams Fate
War and Hate

Anonym sa...

Man kan gå in och rösta på valresultatet.se

Mattias sa...

svd.s redaktionschef erkänner rakt upp och ner att svd inte publicerar det som man anser som "stötande" eller vars budskap inte är "lämpligt"... egentligen helt barockt att en ledande tidning censurerar sig självt på det här sättet och lägger locket på en politisk debatt som då aldrig får komma till någon sorts konklusion. patetisk syn på demokrati på svd. och förödande för svensk samhällsutveckling.

Anonym sa...

Det är tur att sajten Politiskt inkorrekt finns. De skriver mest om nyheter som fulmedia inte vill förmedla till allmogen. Mvh Amanda

Knute sa...

Efter att Sverigedemokraternas reklamvideo stoppats i TV4 vill danska regeringen skicka valobservatörer till Sverige. - Någon borde berätta för svenskarna att det handlar om censur. Det hör inte hemma i ett nordiskt land år 2010, säger Naser Khader, utrikespolitisk talesperson för Konservative.

http://jp.dk/indland/indland_politik/article2167698.ece

MS sa...

Dagens, nej det menar du inte!

Anders Königsson som gjorde SD-reklamen har inte bara fått sparken utan portas från SR på livstid. Vad i h-te håller på att hända i detta land?

http://www.unt.se/uppsala/sr-samarbete-sags-upp-for-sd-film-1027548.aspx

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.