31 augusti 2010

SD i DKEfter att Sverigedemokraternas reklamvideo stoppats i TV4 vill danska regeringen skicka valobservatörer till Sverige. - Någon borde berätta för svenskarna att det handlar om censur. Det hör inte hemma i ett nordiskt land år 2010, säger Naser Khader, utrikespolitisk talesperson för Konservative.

Från Jyllands-Posten via ManInBurka

19 Kommentarer:

Anonym sa...

Naser Khader er ikke til at stole på, ligesom alle andre muslimer.
Vi vil aldrig kunne leve i et fortroligt forhold til sådanne mennesker.
Borgerkrig vil være, hvad vi kan se frem til.
Der er ingen andre veje.

falkeøje

Knute sa...

Sverigedemokraterna hade avtalat med SBS Radio om att sända rikstäckande reklam på kanalerna Mix Megapol och Rockklassiker.

Under gårdagen skickade partiet in sin färdiga reklamspot med nedanstående lydelse till bolaget:

Speakerröst, Jimmie Åkesson:

"Vi bor i ett fantastiskt land, ett rikt land, men det finns inget särskilt träd där det växer pengar till allt som är önskvärt och allt som är gott. Politik handlar om att prioritera. Om jag får bestämma prioriterar vi en återupprättad välfärd."

Kvinnlig speakerröst från den stoppade TV4-reklamen:

"Den 19:e september kan du välja invandringsbroms före pensionsbroms. Rösta på Sverigedemokraterna! "

Idag Meddelade SBS Radio att reklaminslaget stoppas med motiveringen att formuleringen "invandringsbroms eller pensionsbroms" anses vara "för spetsig".

http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/sverigedemokraterna/pressrelease/view/sverigedemokraternas-radioreklam-stoppas-460557

Revert sa...

Det handlar om ren och skär främlingsfientlighet och att ställa två grupper mot varandra. Klart god sed av tv4 att inte visa skiten.

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Jag håller med falköje. Mussarna går inte att lita på och Khader är inget undantag.

Hahaha är du rädd för SD, lille konvertiten?

Knute sa...

Revert, skrämdes du av videon? Men bortsett från bildspråket med damen med rullator och damerna i burkor som tävlade att komma först till statsbudgeten, så är det faktiskt inte främlingsfientligt att vilja prioritera landets egna invånare framför utlänningar. Statsbudgeten är begränsad och redan nu går långt mer resurser till invandringen än till vård och omsorg.

"Vi vill prioritera drägliga levnadsvillkor för landets äldre framför ett fortsatt upprätthållande av Europas mest extrema massinvandringspolitik."

http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/sverigedemokraterna/pressrelease/view/sverigedemokraternas-radioreklam-stoppas-460557

Knute sa...

Trafikmisshandel i Malmö

En mopedist i 20-årsåldern blev mordisk när han krockade med en bil och kastade en stor sten genom bakrutan som var nära att döda ett spädbarn. Sedan förföljde han bilen och lyckades träffa den med en sten till. Ägarna är rädda för att de ska bli kulturberikade av mopedisten fler gånger och ska därför sälja bilen.

http://www.sydsvenskan.se/malmo/article1220266/Var-dotter-kunde-ha-dott.html

Anonym sa...

Så ni i SD vill att utländska partier och politiker skall bestämma vad som kommersiell radio, tv och tidningar skall publicera för reklam i Sverige?
Vad är nästa, att de skall få bestämma vilka skämtteckningar som skall få publiceras? Som Muhammedteckningarna som utländska politiker vill vill stoppa?

Knute sa...

TV4 har Public Service-ansvar i Sverige. I avtalet med staten stadgas att programverksamheten ska vara mångsidig, opartisk, saklig osv.

Med andra ord borde de visa ALLA partiernas valfilmer, eller ingen alls.

Knute sa...

Även norska politiker är upprörda över det svenska brottet mot de demokratiska spelreglerna.

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/norsk-politikk/artikkel.php?artid=10026922

Knute sa...

"Helt plötsligt framstår Sverigedemokraternas av många kritiserade valfilm som höjden av nyansering", skriver Hednamissionen om denna interiör från en svensk skola:

"Skärmar sattes upp och kvinnorna placerades bakom skärmarna. Lärarna var emellertid missnöjda. Undervisningen blev omöjlig när kvinnorna satt bakom skärmar och därtill inte fick delta i samtalen. Varje fråga som lärarna ville diskutera måste först tas upp med männen. Muslimska kvinnor fick aldrig ”vistas i enrum med manliga lärare”. Icke muslimska elever var illa berörda av denna ordning."

http://telegrafvagen.blogspot.com/2010/08/moderata-muslimer-en-sanning-med.html

magnus sa...

Hej Knute. Bara en fråga.

Har du någon aning om hur den som skriver bloggen Spydpigen ("Gertrud") -- alternativt norske författaren Bjarne Dahl i Hövik -- kan nås?

Dvs vad de har för mailadress, typ?

Knute sa...

Skriv till mig, så vidarebefordrar jag till Gertrud.

canuteocean (at) gmail.com

Mvh Knute

Revert sa...

Byt ut muslimerna mot ex. judar eller katoliker eller finnar så förstår man att det handlar om samma första steg som nassarna körde med innan andra världskriget. Det gick åt helvete då...

Knute sa...

Revert, det finns mycket att invända mot ditt påstående. Bland annat att judar är fortfarande judar och förföljs fortfarande av nassar, nämligen islamofascister. Islams aggressivitet är ett faktum, däremot får du leta förgäves efter någon motsvarighet bland icke-muslimer. Inbillar du dig att krav på invandringsstopp är samma sak som krav på koncentrationsläger?

Valfilmen ställer invandring mot pensioner, inte INVANDRARE mot pensionärer, ser du skillnaden? Eller tycker du att det är rasism att neka världens fattiga miljarder människor att flytta hit?

Revert sa...

Knute sa...

Förolämpningar undanbedes, Revert.

Du ser i syne, det fanns ingen kroknäst muslim under de korta sekunder filmen varade, däremot ryggarna på tre muslimska kvinnor inpackade i tyg.

Du tänker för abstrakt, men den ena religionen är inte lika god som den andra. Därför skulle det inte gå att byta ut muslimer i filmen mot judar eller buddhister osv. Islam är till skillnad från de andra världsreligionerna krigisk.

Men det var egentligen inte islam reklamfilmen handlade om, även om bildspråket kunde tyda på det, ett bildspråk som skrämmer. Tyvärr kan SD förlora röster på det. Det blir för påtagligt med de tre burkakvinnorna som skyndar mot disken med statsbudgeten.

Det är inte invandrarna som individer som kritiken i speakertexten riktas emot, det är INVANDRINGEN, alla de miljoner människor som gärna skulle vilja flytta till Sverige; där måste bromsen ner.

Det finns ju något som heter pensionsbroms som rättar sig efter statens inkomster, varför finns det då ingen invandringsbroms?

Att statsbudgeten måste prioritera mellan invandring och välfärd är inte kontroversiellt, i budgetfrågor ställs alltid grupper mot varandra. Vård och omsorg får 60 miljarder medan invandringen kostar mycket mer. Under de sista femton åren av massinvandring har staten blivit rikare, ändå stagnerar välfärden. Pengarna går inte till skola, vård och omsorg, de går till bidrag.

Berit sa...

Jag vet inte om ni är så avtrubbade att ni inte ser det men sjukvården är ett område där man verkligen ser hur det måste ransoneras i Sverige. Mängder av människor måste vänta på operationer och utstå smärta i månader...år...i väntan på höftledsoperationer och andra behandlingar.

LP sa...

Folk (som tex revert) har av olika skäl (ibland valt att och ibland av dumhet) missbruka och missförstå vad som menas med att "man inte skall ställa grupper mot varandra".

Detta är et grundläggande filosofiskt principuttalande som förmodligen aldrig kan tillämpas fullt ut i verkliga livet. Självklart måste vi ställa grupper och individer mot varandra hela tiden, och moralfilosofin och vissa religioner försöker hantera detta.

Islams lösning på problemet är enkel och brutal, självklart, dess grundare var en enkel och brutal människa; "Gör alla till muslimer för att skapa en falsk gemenskap och döda och förfölj de andra tills muslimerna dominerar".

Att inte detta fungerar är uppenbart då vi ser hur muslimer bekrigar och skadar varandra, men drömmen närs alltjämt av de trosvissa idioterna...

LP sa...

Det sk "judetestet" som revert försöker ta till, faller som vanligt inför den som orkar tänka längre än näsan räcker.

För det första har vi inte ett globalt problem med judendomen, även om islamister och nazister tillsammans omhuldar samma sagor om "den judiska konspirationen" etc.

För det andra har vi inte ett nationellt problem med judendomen av den kaliber som islam innebär. Vi har två mindre problem med kosherplågeri och omskärelse.

För det tredje är det så som Knute påpekar; massinvandringen ställer till problem pga kulturkrockar, arbetsbrist, bostadsbrist, överutnyttjande av socialförsäkringssystem mm. Även om det var "Tiotusen tyska bögar" istället för muslimer som välde in varje år skulle det bli problem (även om jag är övertygad om att att de skulle ställa till betydligt mindre problem än tiotusen utövande muslimer) och det vore helt enkelt inte önskvärt.


Ang uttrycket "Tiotusen tyska bögar" läs här innan ni kommenterar:

http://sverigesradio.se/cgi-bin/p3/humor/unitgroup.asp?unitid=1122&groupid=38&pubid=334729

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.