04 augusti 2010

Maskerade skolfröknar

Slöjor och dålig integration trots att svensk ekonomi är bäst i Europa

Med alla medel försöker det svenska etablissemanget undvika en diskussion om landets utlänningspolitik. Ett undantag är Folkpartiet som lagom till riksdagsvalen brukar komma med förslag som ska locka invandringskritiska röster. När valet är över kastas förslagen i papperskorgen. Likadant i år, FP vill strama upp slöjregler:

"Undervisning är kommunikation, det är att kunna se varandra i ögonen och ansiktet och kunna kommunicera med varandra. Där menar jag att det är extremt olämpligt att tillåta klädsel som täcker ansiktet," säger Folkpartiets partiledare Jan Björklund.
Får se om det blir något av det där. Som tur är har han Lärarförbundet på sin sida: "Läraren måste vara säker på att det är rätt elev som hon eller han sätter betyg på." Det är ett problem att lärare inte kan se vem som kommer för att skriva ett prov om eleven bär heltäckande slöja. Men heltäckande eller inte, slöjan är inte bra. UltraV skriver:
"Skolornas personal ser hur dessa unga tar av sig slöjan, och kanske också klär om till jeans och en annan tröja. Inte så sällan måste flickorna gå hem direkt efter skolan och personalen är medvetna om det. De ser att flickorna dröjer sig kvar eller går på stan, men nämner inte detta för föräldrarna. De känner att de måste ta ställning och väljer då att se på vad som är normalt bland svenska unga, att få vara en stund med kompisar innan man går hem och gör läxor och är med familjen. Andra svenska barn går hem, äter mellanmål, gör sina läxor är sedan med kompisar eller har fritidsaktiviteter.

Främst högstadietjejer från Mellanöstern är hemma hela kvällarna, de sköter sina småsyskon och hjälper sina mödrar med hushållsarbetet. De fostras för ett liv som maka och mor."
Att vara maka och mor i islams ålderdomliga tappning innebär uppenbarligen att vara ett inlåst kreatur som går i mannens ledband när hon är utomhus.

Om mannen dessutom är arbetslös leder slöjan till bidragsberoende. Den årliga invandringen av 100.000 (inklusive 33.000 "anhöriga") från islamiska länder kommer att knäcka det rika Sverige, i synnerhet om det blir ett rödgrönt styre.

Det är inte alltid Folkpartiet Liberalerna lever upp till sitt namn, men den här gången gjorde de det. Ordet liberal står för frihet. Det innebär att värna friheten och inte visa tolerans för intoleransen.

Därför är det är inget fel på folkpartiledaren Björklunds förslag om burkaförbud i klassrummen, det skapar debatt och medvetenhet om ett problem som (ännu) knappt finns i Sverige, men desto mer i Frankrike och flera andra västeuropeiska länder. I två och ett halvt år fick inte eleverna vid en belgisk skola se ansiktet på matteläraren. Hon använde burka.

I Sverige har man ingen anledning att slå sig för bröstet. Trots att svensk ekonomi är bäst i Europa är integrationen dålig. Inte minst kan man se det på klädedräkten, som verkligen gör skillnad mellan muslimska och icke-muslimska kvinnor. Men maskerade skolfröknar är än så länge ovanligt...

Om friskolor inte skulle få gå med vinst, skulle de tvingas lägga ned då? Muslimska friskolor skulle förmodligen klara sig bra ändå. Det skulle inte förvåna om saudiarabiska pengar som finansierar moskéer har ett finger med i den svenska skolans värld.

Det var den socialdemokratiska regeringen som lade sig platt för Miljöpartiets vurm för vinstdrivande muslimska friskolor, vilken i sin tur har sina förklarliga anledningar: de framträdande miljöpartisterna Gahrton, Ruwaida, Kaplan och Fridolin.

8 Kommentarer:

Knute sa...

"Sverige har ét fuldstændigt akut problem, der kommer før alle andre: at stoppe det rutinemæssige indtag af 33.000 “anhörige” (familiesammenførte), der ryger direkte ind på statens forsørgelse hvert år.

Tørklæder er fuldstændigt ligegyldige symboler i sammenligning. Man kurerer ikke cancer ved at ordinere pedicure, og den eneste folkpartist der har udtalt sig med mod og vægt på dette område (Mauricio Rojas), blev mobbet ud af landet."

http://snaphanen.dk/2010/08/04/d%C3%B8dstrusler-mod-statsministeren/

Tony sa...

Det var en från Folkpartiets ungdomsförbund som beklagade sig över att det är en specifik grupp som blir lidande för att Björklund vill förbjuda niqab och burka i skolan.

Det är ett så dåligt argument att man går i taket. Alla förbud som finns riktar sig mot en specifik grupp. Det är helt korrekt att det skall vara så. Frågan är egentligen varför förbud inte får riktas mot islamska läror som dessutom är kvinnoförtryckande å de grövsta!?

Sen att ren liberalism, utan förbud, blir ren anarkism är en annan femma.

Knute sa...

Sanslöst politiskt korrekt och okunnigt Miljöparti uttalar sig:

"Att neka unga muslimska kvinnor rätten att bära heltäckande slöja för att kunna genomgå en utbildning är i sig ett utryck för de patriarkala strukturerna som nedvärderar kvinnors rätt till självbestämmande."

Så det är vi som är patriarkala, inte islam?

http://www.newsmill.se/artikel/2010/08/06/bj-rklunds-uttalande-r-ett-uttryck-f-r-islamofobiska-krafter

Marissa J sa...

Detta med friskolor är i sig enligt min mening, fel från början till slut som idékonstruktion. Jag är inte emot privat skola, men då får man anser jag också stå för allt ekonomiskt och inte kräva något från allmänna skattemedel. Sanningen är att barnen och ungdommarna blir deras absoluta affärsobjekt, och de anser jag är helt omoraliskt.

Frågan är vad som egentligen, är det viktigaste med friskolan för bolagsägarna? Är de elevernas kunskaper eller är det att fylla sina egna plånböcker så mycket som möjligt?

Det vore bättre att man gick tillbaka till det system som det var förrut. Nämligen att den som vill ha egen skola, får själv stå för allting ekonomiskt. Vi skattebetalare ska inte hjälpa dessa friskolor huvudtaget, det intresserar inte mig. Men jag önskar de privata skolorna ändå lycka till, för alla barns bästa.

Berit sa...

Marissa, kan du tänka dig att alla skolor är privata. Att alla föräldrar får en check varje år som motsvarar den summa av skatter som dras in för att täcka undervisning. Alla skolor måste konkurrera om att vara "bäst" och erbjuda den bästa undervisningen annars röstar föräldrarna "med fötterna" och flyttar sina barn till en bättre skola.
Personligen tror jag att det skulle förbättra all undervisning helt enormt och det skulle verkligen bli krav på lärare och föräldrar.

Anonym sa...

@Marissa J. Jag var rätt emot friskolor för jag insåg hur svårt det måste vara att planera för antal elever för de kommunala skolorna. Alla som inte går till friskola hamnar ju kommunalt ...

Tills vår yngste fick en alldeles katastrofal lärare. Först då lyssnade jag ordentligt på de som pratade om en friskola de placerade sina barn i. Den startades av just lärare (Aktiebolag) som fått nog av flummet så alla vibbar jag fått och allt jag hört är just att där vill vi yngsten ska få gå (kön är lååååååång) med samma studiero och ambition som jag själv fick då jag gick i skolan. Skolan har ett uppförandekontrakt som elev och föräldrar måste skriva under på och det finns mycket de lokala kommunala skolorna kan ta efter. Om de vill. Eller får ...

@Berit. Bra förslag. Dock ... från vad jag insett om hur pengafiffel går till i Sverige idag, så undrar jag om det inte kommer att bli en hel del föräldrar som söker billigaste skola och skiter i ungarna så de får pengar över. Betänk att det finns föräldrar som skuldsätter sina barn.

Berit sa...

Det finns alltid en liten grupp föräldrar som aldrig skulle ha barn över huvud taget, men vi kan inte inrätta hela vårt samhälle efter dem.
Vouchers, som man kallar skolcheckarna, de skattepengar som ges tillbaka till föräldrarna, är 'öronmärkta' och kan bara användas till undervisning.

Anonym sa...

@Berit ... mmmmm nu är jag med på noterna. Dock nog för innovativt för våra politiker.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.