25 augusti 2010

"Sluta dalta med arbetarklassen"

"Sluta dalta med arbetarklassen" är rubriken på Aftobladetkrönikören Martin Ezpeletas ironiska artikel i AB 2010-08-24.

I slutet av sin artikel förklarar sig Ezpeleta så här:

"Texten ovan kan tyckas absurd och nästan skrattretande. Men så skulle det kunnat låta om Sverigedemokraterna hade utsett arbetarklassen till sin fiende – i stället för, som nu, muslimerna."

Han försöker sig alltså på ett klassiskt retoriskt grepp, och misslyckas fullständigt eftersom jämförelsen inte bara haltar, utan nog får sägas vara totalförlamad.


Martin Ezpeleta är dock inte helt ut och cyklar då han beskriver en del av den sk arbetarklassens typiska brister. Till skillnad från Ezzzpeleta har jag både inifrån- och utifrån perspektiv, och kan därför med större säkerhet än han, bekräfta detta.

Annars är hans jämförelse mellan arbetarklass, muslimer och SD:s kritik mot den förda invandringspolitiken samt den islamska läran, långt ifrån klockren.

För det första har vi nationalitetsaspekten - om du en gång fått en svensk nationalitet (den kan fås på REA nuförtiden) kan man knappast "kasta ut" (göra statslös) den som har en sådan. Detta gäller både arbetare och muslimer.

Däremot kan man föra en politik som begränsar islams skadliga inflytande i Sverige, bla genom att minska den muslimska invandringen och genom att försvåra indoktrineringen av nya muslimer i Sverige. Men man kan svårligen föra en politik som syftar till att minska antalet arbetare i Sverige. Till skillnad från då det gäller islam och muslimer, så finns det nämligen fortfarande ett konkret och praktiskt behov av arbetare på hemmaplan. Än kan vi inte outsourca allt grovgöra till låglöneländerna.

Med andra ord, massinvandringen och den påföljande utbredningen av våldsläran islam, är problem som vi inte skulle behöva dras med, vare sig vi är knegare eller sådana som Ezpeleta. Det är problem som till stor del skapats av människor från den klass jag misstänker att han själv tillhör.

Att den politiskt korrekta dummerjönsen Ezpeleta får plats att breda ut sig i PRAVD..., förlåt Aftonbladet, betyder inte att han något väsentligt eller ens fyndigt att bidra med. Det betyder däremot helt säkert en sak, nämligen att han kan kackla samma visa som alla andra idioter som är på väg att göra denna gudsförgätna plats som vi ärvde, till norra Europas soptipp.


Läs även Politiskt Inkorrekts belysande artikel av Ezpeleta här.

Ezpeleta skryter med att han är ekonomisk broittsling på sin blogg här.

AB

Bilden:
Min sugga Evita Ezpeleta

8 Kommentarer:

Otto Kuusinen sa...

Den här bloggen är ett fantastiskt etik och moralriktmärke. Om ni tycker att något är åt helvete så är det rätt och om ni tycker att något är rätt så är det åt helvete. Det slår aldrig fel.

Berit sa...

Jag är glad att du förstår precis

Anonym sa...

DET VIKTIGASTE: ATT MUSLIMER VÅGAR DEBATTERA ISLAM

Från etablissemanget hänvisar man till att de flesta muslimer inte är fanatiska utan bara ljumt intresserade och sekulära.

Hur många vi har i landet av den ena eller den andra sorten lär vara omöjligt att säga. Vad som är klart är emellertid att om en sekulär muslim skulle ifrågasätta sharialagarnas bestialiska krav på piskning, stening, amputering och avrättning för förmenade brott, skulle han hotas till livet av de fanatiker vi har i landet.

Vårt skydd för de kritiska som skulle våga, har visat sig helt otillräckligt. Tjejer som vill dansa trakasseras. Det måste bli accepterat att yttrandefriheten också gäller en debatt om islam och Muhammed.

Det är väl dokumenterat att han var en stråtrövare och pedofil. Blev han något annat ?


Fridsamme Fridolf

LP sa...

"DET VIKTIGASTE: ATT MUSLIMER VÅGAR DEBATTERA ISLAM"

Så sant som det är sagt.

Fast det finns INGEN anledning att bjuda in all världens muslimer till de ickemuslimska länderna för att de hos oss skall föra sina "debatter" (som i själva verket allt som oftast mest liknar regelrätta krig). Låt muslimerna "debattera" i sina muslimska hemländer.

Knute sa...

På tal om att sluta dalta:

”Jag har fått flera samtal från förvirrade socialsekreterare som är ledsna för att deras klienter från Somalia avslöjats med att de tar bidrag både från socialen och Migrationsverket eftersom de har två olika identiteter.”

http://meritwager.wordpress.com/2010/08/26/en-migga-skriver-jag-har-fatt-flera-samtal-fran-forvirrade-socialsekreterare-som-ar-ledsna-for-att-deras-klienter-fran-somalia-avslojats-med-att-de-tar-bidrag-bade-fran-socialen-och-migrationsverke/

Knute sa...

En anställd inom tandvården berättar om patienter som är pensionärer och inte ens kan tugga sin mat men som inte har råd med nya tänder, medan nästa patient, som är invandrare, får godkänt från socialen att helt kostnadsfritt få en helt ny käke eller tanduppsättning, något som i vanliga fall kostar åtskilliga tusenlappar. Skattebetalarna får stå för kalaset.

Om däremot en pensionär, som jobbat och slitit hela sitt liv, försöker ansöka om samma sak blir det avslag direkt. Det är den skrämmande verkligheten i dagens Sverige.

http://politisktinkorrekt.info/2010/08/27/invandrare-far-dyr-tandvard-betald-av-socialen/

Ann-Marie sa...

I det nya Sverige är det verkligen skillnad på folk och folk. Dom som har jobbat hela livet och betalat hutlösa skatter, har nu kastats på soptippen som det värdelösa skräp, som makteliten verkar anse att dom är. Sverige VAR fantastiskt en gång i tiden för inte alltför länge sedan.

Knute sa...

DO-anmälan: ”Kränkt” av allmänbildande frågor vid jobbintervju

Kvinnan skulle svara på frågor som ”vem var Selma Lagerlöf och Alfred Nobel?”. Företagets förklaring är att de ställer dessa frågor till alla sökande.

Men det tror inte kvinnan på alls, och menar att hon blev diskriminerad på grund av etnisk tillhörighet.

http://arbetarbladet.se/nyheter/hofors/1.2283445-fel-att-kolla-allmanbildningen-

http://politisktinkorrekt.info/2010/08/27/do-anmalan-krankt-av-allmanbildande-fragor-vid-jobbintervju/

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.