17 augusti 2010

Sundströms konstruerade fiende

"Dom kallas rasister" hette ett konstigt TV-program igår. En journalist försökte förvända ögonen på tittarna och inbilla dem att danskar(!) och sverigedemokrater är främlingsfientliga.

Vilket är lögn. För det första förlorar hon all trovärdighet genom sina fördomar mot Danmark. Vad liknar det då att anklaga andra för att vara fördomsfulla mot muslimer? För det andra ljuger hon om sverigedemokraterna. För att citera en kommentar av Peerpede:

"Problemet är ju helt enkelt att om etablissemang, media, politiker och kulturelit lyckas hålla SD ute, kommer Sverige att få se verkligt hardcore högerpartier och med tanke på den vokabulär man har använt mot SD, vad har man kvar i arsenalen i den kampen?"

Sweden Watch: "Lena Sundström och hennes gelikar, kappvändarna, klarar inte en debatt om massinvandringen från MENA (Mellanöstern-Nordafrika), så för att förbli de besserwissers de älskar att vara, måste de konstruera en fiendebild, som de sen kan attackera."

Som jag skrev tidigare, man fattar ju vad detta går ut på. Vi ska skämmas för vår kultur och känna oss "rasistiska" om vi inte anammar Ramadan och allt vad det heter...Bilden är hämtad här

8 Kommentarer:

Erik, Sthlm sa...

Det går att hitta "vanliga väljare" för alla partier som kan framställas som illa informerade (speciellt om programledaren får oemotsagd sista ordet) men det är bara sd som TV4 vill motarbeta kort före valet.

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Vet inte om det är så många svenskar som känner till detta men Bo Kaspers Orkester är ganska populära i Danmark. Därför borde det vara ganska pinsamt för Bo att hans maka spyr ut så mycket skit om Danmark.

Anonym sa...

L.Sundström är så förbannat pinsam så jag orkade inte helt enkelt se skiten

Otto sa...

Knute sa...

Om du slänger ur dig ett påstående, Otto, bör du motivera det.

magnus sa...

Magnus här. Jag har inte svarat peerpede på min blogg, men ska ge ett slags svar här.

Peerpedes kommentar anser jag var lite offside det problem jag beskrev i posten. Jag skrev -- och visade (jag kan visa mer! -- att det finns vissa i SD som gör reklam för nationalsocialistisk ideologi och personer som tidigare, i nära tid, har arbetat i organisationer med rasistiska mål.

Jag anser att det är självklart att Expo ska kritisera dessa personer. (Det fick jag kritik för av en annan som kommenterade, men Peerpede tror jag vet var jag står även om han missar grovt i kommentaren, vilket även du gör när du håller med. Förtydliga feltänket hos peerpedes sist i denna kommentar.)

Jag påpekade i posten att Expo inte kritiserar de som framför nationalsocialism i SD utan bl a svamlar om att SD är rasistiskt för att de har fel invandringspolitik (och fabulerar om att de som ogillar islam är som nazister, att allt pro-israeliskt är falskt mm).

Att Expo gör det är en strävan att upprätthålla en åsiktsdiskurs i invandringsfrågan men då kan högerextrema avancera under radarn, även i SD.

Jag tror inte alls som peerpede, att Expo kan stoppa SD (som i betydande grad är bra men har problem med högerextremism). Att Expo ska göra det samt att SD ska bli omkörda av mer högerextrema för att argumenten mot högerextremism slutat att bita är otänkbart. Den som tror det förstår inget. Jag visar inte vetenskapligt varför peerpede har fel, men var och en förstår att svensken inte väljer ett nazistiskt parti före ett ickenazistiskt, och att Expo skulle kunna lura svenskar att det som inte är nazistiskt i SD är det är otänkbart. I synnerhet är det ju otänkbart då Expo nästan slutat att hålla koll på sådant i SD. Det var poängen med min post och kritik mot Expo.

Den grad av nationalsocialistisk agitation som vi får se i SD när de växer bör rimligen delvis bero på hur bra Expo bekämpar sådant inom SD som jag alltså visar och kan visa existerar där. Där lämnar Expo nu walk over. Jag kritiserar inte att Expo *för lite* anklagar SD för att hysa nationalsocialistism, utan tvärtom att de mera bör angripa sådan i SD!

Jag kunde inte heller hålla med peerpede då han allmänt fördömde sån kritik -- alltså objektiv legitim sådan -- som icke önskvärd.

Innan ni dömer ut mig som ojusta kritiker av er eller SD, om ni skulle känna så, läs allt vad jag skriver -- gärna om och om igen -- tills ni förstår det.

Mvh, Magnus

Knute sa...

Magnus, när man läser Peerpedes kommentar i sitt sammanhang på din blogg får den en annan betydelse än när man som jag citerar den fristående.

Mina associationer går i riktningen att när folk tillräckligt ofta och länge orättvist beskylls för att vara främlingsfientliga och rasister, så börjar de tro att de är det. Man suddar ut gränsen till mer "hardcore högerpartier".

Knute sa...

"Vi har alltså en demokrati där vår mediala elit vill att valmanskåren skall gå och rösta på något av två block där skillnaderna i den politiska visionen är minimal. Det är inget annat än ett sofistikerat sätt att frånta människor deras demokratiska makt. Meningen med demokrati och väljarnas fria val är att kunna välja mellan olika politiska visioner, inte tvingas välja mellan två, till förvirring lika alternativ i viktiga frågor för vårt lands framtid."

http://robsten.blogspot.com/2010/08/huvudmotstandarna-i-svensk-politik.html

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.