22 september 2010

De otrognas farliga musik

Dansk Folkepartis ungdomsförbund ville hylla sin partiledare Pia Kjärsgaard genom att sjunga sin egen version av "Mamma Mia". Texten blev "Mamma Pia". -Det ska de ge fan i, säger Benny Andersson.

Kommer han inte ihåg hur mobbade och utfrusna ABBA blev på 1970-talet av kulturvänster och proggare. Lite förståelse för islamkritiker borde han väl ha. Enligt wahhabitisk islam är musik förbjudet och den som spelar musik ska dödas. Wahhabiter, det är alltså den saudiarabiska varianten av islam, den som Usama Bin Ladin och talibanerna bekänner sig till, och som byggt moskéer i Europa för hundratals miljarder kronor.

Ibn Warraq skriver:

"Många rockstjärnor är upptagna av att attackera Bush, kristendom, USA, kapitalism, globalisering och väst i allmänhet, med andra ord, ironiskt nog, klandra den kultur som håller dem välnärda, välklädda, och ger dem poetisk frihet att säga vad de vill, sant eller falskt, utan att straffas. Är de ens medvetna om att de riskerar att förlora just de friheter de tar för givna, och att de skulle bli de första offren i det kulturella förtryck som skulle uppstå om islamisterna någonsin får sin vilja igenom?"

Ibn Warraq är en pseudonym för en islamkritisk författare av pakistanskt ursprung. År 2008 mottog han det danska Trykkefrihedsselskabets pris.

LP skriver:

Benny Anderssons gamla kompis(?) och kollega tycks åtminstone ha fattat att islam skall hållas kort. Som medlem av Humanisterna bäddar han naturligtvis in kritiken i en allmän religionskritik och i ett försvar för det sekulära, men ändå:

"Den 30 mars i år antog FN:s råd för mänskliga rättigheter en resolution som fördömer kritik av islam. Detta i religionsfrihetens namn.

Resolutionen är exempelvis ett mycket hårt slag mot alla de moderata muslimer som kämpar hårt för att reformera islam inifrån. De kan nu kritiseras av sina egna islamistiska regimer, med stöd av en FN-resolution! Tanken blir absurd.

Och hur ska man nu kunna göra en "Life of Brian" i muslimsk tappning, som jag så hett längtar efter!" länk

Video: Lunch with Ibn Warraq0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.