26 september 2010

En ovanligt balanserad analys

Etablerad media är då det gäller SD så tydligt osakliga, lögnaktiga och irrationellt hatiska, att det saknar motstycke i vår samtid. Jag skrev om det här och spekulerade lite i vilka effekter detta kan ha.

Men jag skall försöka nyansera bilden av fulmedia vs SD så gott det går, och vill därför framhålla ett positivt undantag. Det är en krönika av Carin Stenström som publicerades på Skånska Dagbladets site 2010-09-23. Krönikan rubriceras "Respektera väljarnas val" och från den vill jag främst citera följande:

"Kommer någon ihåg hur det var efter förra valet? Då var samtliga partier upprörda över att Sverigedemokraterna fått 2,9 procent av rösterna. Detta skulle inte upprepas, hävdade man, nästa val skulle man "ta fajten". Men när det åter drog ihop sig till val hade alla partier ändrat sig, fajten skulle inte längre tas. Varför? Sannolikt därför att partiernas ingående analyser visat att det kunde vara riskabelt. Därför chansade man än en gång på gamla, beprövade metoder: tystnad, skrämselpropaganda, passivt stöd till politisk huliganism och öppet hot. Dagen före valet påstår Sveriges statsminister att Sverigedemokraternas väljare inte älskar Sverige.
En besviken moderat
i Östergötland uttalar i media att "nationalrasisterna" "stulit" hans mandat. Det groteska uttalandet speglar tyvärr en uppfattning som verkar ha slagit rot i de traditionella partierna: att det är de och inte väljarna som äger Sveriges riksdag. Man kan nog misstänka att en och annan väljare velat tala om att det faktiskt inte förhåller sig så.
"

Det finns naturligtvis några saker i Stenströms artikel som jag inte håller med om. Vi röstar nog knappast på samma parti hon och jag. Men på det hela taget är det en i sammanhanget ovanligt normal och sansad text. Stenström verkar åtminstone förstå att bakom de ca 340.000 rösterna som SD fick till Riksdagen, finns det verkliga människor och inte en nästan parodiskt ondskefull hoper människohatare.

Skd ab

bilden:
Tre politiska terrorister som skapats bla av medias hets mot SD:
* Hanna Brown, född 87-12-22 och från Ucklum för grov misshandel till fängelse 1 år 2 månader.
* Rebecka Roos, född 89-06-25 och från Stockholm, för grov misshandel, snatteri samt våld mot tjänsteman till fängelse 10 månander.
* Nathalie Nikadon, född 83-10-11 och från Göteborg, för grov misshandel, misshandel till fängelse 1 år 8 månader.
Källa Politiskt Inkorrekt

3 Kommentarer:

Ymer sa...

Bra att ni hänger ut slöddret. Den ena har en morsa som är batikhäxa, som flabbade under rättegången.

Fredrik Virtanen träffar huvudet på spiken i sin analys av det groteska Killing-gänget:
Aftonbladet

Anonym sa...

Detta måste vara internets bästa sajt hitills!

PB

Knute sa...

På LP:s vägnar tackar bloggen för uppskattningen!

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.