01 september 2010

Förneka, förvirra, föra bakom ljuset...

Knutes artikel, samt en del av de kommentarer vi fått om den "fördömande och censurerande fjärde statsmakten", TV4's vägran att ta in Sverigedemokraternas film, leder tankarna till detta statistik-klipp från Pyjamasmedia.


I Irak, ett land med ungefär samma befolkningsstorlek som Venezuela, dödades 4.644 civila under 2009. Detta enligt Body Count. I Venezuela mördades samma år 16.000 personer.

Hur mycket vet vi om det?

Venezuela är ju tillsammans med Nordkorea och Kuba ett underbart arbetarparadis. Hugo Chavez som framhålls bland alla djupt tänkande vänster-kändisar som en så beundransvärd ledare har den perfekta lösningen: Regeringen har gett order till media att inte rapportera om mord.

Det löser problemet, eller hur och alla är nöjda och glada.

De intellektuella, filosofiska och moraliska ledarna från Vänsterns politiska spektrum vet att när de inte har en aning om vad de ska göra, måste de åtminstone kontrollera verkligheten och det gör man bäst genom att kontrollera information.
Verkligheten för dem är enbart den information som tillåts spridas .

Att människor mördas för att de är obekväma för Chavez bryr man sig inte om. Det skjuter man ifrån sig eftersom det enda som är viktigt och verkligt är att hålla kvar makten och sin egen uppfattning om överlägsenhet.
När man konfronteras med problem som man inte kan hantera i den verkliga världen, eller om problemet hotar deras egen uppfattning om sig själva, måste man fokusera på att ändra och fabricera uppfattningen om verkligheten.

9 Kommentarer:

Knute sa...

USA lämnar Irak, då skickar Iran sin vapendragare Hamas att mörda fyra civila israeler. En provokation för att förena muslimerna i ett krig mot Israel som skulle kunna ge Iran kontroll över Irak. USA är lamslaget av sin president.

Knute sa...

Danmarks två regeringspartier, borgerliga Venstre (V) och De Konservative (K), anser att yttrandefriheten är i fara i Sverige sedan Sverigedemokraterna vägrades att visa sin valfilm i TV 4.

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=3966501

Även norska politiker är upprörda över det svenska brottet mot de demokratiska spelreglerna.

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/norsk-politikk/artikkel.php?artid=10026922


TV4 har Public Service-ansvar i Sverige. I avtalet med staten stadgas att programverksamheten ska vara mångsidig, opartisk, saklig osv.

Anonym sa...

Svensker pleier ofte å kalle Norge en kommuniststat, men i denne saken er det Sverige(demokratene) som fremstår som kommunister/nasjonalsosialister. De (og norske Frp) vil sette privat eiendomsrett til side. Hvor kommer denne ideen fra at SD skal kunne gjøre som de vil med andres eiendom? TV4 skal selv få bestemme i eget hus, som alle andre også bør få lov til.

Knute sa...

Anonym, TV4 har ett avtal med staten om public service-ansvar och att vara opartisk i politiska frågor och nyhetsförmedling. Så TV4 är inte särskilt "privat".

Knute sa...

"Självfallet blir det fred i Mellanöstern om Israel bara gör som vänstern säger. Al-Qaida försvinner, Iran får demokrati, irakierna slutar döda varandra, talibanerna går med i Amnesty International, jihad kommer att vara ett saga blott och mer i den dur. Tja, eller hur?"

http://universalgeni.wordpress.com/2010/09/01/alan-dershowitz-om-fredsforhandlinger-mellem-israel-og-pal%C3%A6stina/

benedict sa...

O.B.A.M.A.
One Big Ass Mistake America

Knute sa...

"In the druidical religion of liberalism, not separating your recyclables is a sin, but abortion is just a medical procedure," skriver Ann Coulter på tal om Obamas eventuella religiositet. Hon menar att han inte är muslim utan ateist.

http://townhall.com/columnists/AnnCoulter/2010/09/01/obama_is_not_a_muslim/page/2

FrittForum sa...

Sverige er ikke er demokrati. Og hovedårsaken til det er den korrupte pressen i Sverige. Den blodrøde og statsbetalte pressen i Sverige, er livsfarlig. For det er den som gir legitimitet til den fascistiske volden, det valgfusk, den møteterror og den ødeleggelse av politiske møter og sabotasje, den intimidasjon, og hele det venstresfascistiske angrep på demokratiet som SD blir utsatt for.

At den politiske eliten forsvarer dette, det er jo ikke mer enn man kan regne med. Men at Svensk presse står og ser på dette, og hjelper til med det, og gjør den fascismen som SD blir utsatt for! til ikke-saker, det er et svik mot demokratiet! Sverige er ikke er demokrati.

FF sa...

Anonym bruker "eiendomsrett" til å forvare det som i virkeligheten er helt systematiske angrep på demokratiet i Sverige.

Det Anonym ikke fortår er at det er forskjell på hva man har rett til, og hva man bør gjøre, si og mene.

En annen ting Anonym ikke forstår, er at det er forskjell på å kritisere noen for å ha gjort noe de ikke bør gjøre, og på det å ta til orde for å frata dem retten til å gjøre det de ikke bør.

Det er ingen som har kritisert TV4 for å ha rett til å gjøre noe de ikke bør gjøre. De blir kritisert for å ha gjort noe de ikke bør!

Anonym forstår altså ikke at det er forskjell på det.

En tredje ting Anonym ikke forstår er at pressen i et demokrati har en helt sentral rolle å spille i det representative demokratiet.

Uten pressen kan det representative demokratiet faktisk ikke fungerer.

Det er bare i den grad pressen tilgjengeliggjør de reelle politiske alternativene for velgerne på en sånn måte at velgerne kan gjøre reelle informerte valg, at man har et reelt demokrati.

Problemet i Sverige er at svensk pressen ikke føler seg forpliktet på sin demokratiske rolle, og at man av den grunn ikke har et reelt demokrati i Sverige.

Pressen i Sverige sviker demokratiet på en helt systematisk måte! For det er jo det fjerde Anonym ikke fortår. At dette ikke er det eneste tilfelle av svensk presse stiller seg i veien for at svenske velgerne blir i stand til å gjøre informerte valg.

Vi snakker om en situasjon som er så ille at ikke bare blir politikere som stiller til valg på SDs lister utsatt for fascistisk atferd, intimidasjon, truende atferd og vold. Vi snakker om en sitausjon der svenske politikere fra et demokratisk parti blir overfalt i sine egne hjem, der de da blir utsatt for grov vold.

Men det verste er jo at dette kan foregå uten at svenske presse tar ansvar og forsvarer demokratiet mot slike fascistiske angrep!

Det som skjer i Sverige nå er at Svensk presse gir legitimitet til fascistiske angrep på demokratiet rettet mot SD.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.