03 september 2010

Helt enligt hans planer


Högre skatter är negativt för alla, men speciellt för den 'lille mannen'.
FDR (Franklin D. Roosevelt) höjde skatterna under Depressionen på 30-40-talet. Även de små skattehöjningarna som tex. på godis och underhållning drabbade låginkomsttagaren hårdast.

Obamas politik tar död på investeringar. De rikaste människorna kan alltid flytta sina pengar någon annanstans - som till Indien vars ekonomi växer mycket snabbare än vår, eftersom de försöker drar sig tillbaka från socialismen.

Obama har emellertid inte för avsikt att rädda ekonomin. Många pratkvarnar på olika tv-kanaler/ höger-och / eller vänster, verkar inte fatta det. Saliven bubblar när de lägger fram sina hoppfulla förslag. Men Obamas plan fungerar - fler människor än någonsin är beroende av den federala regeringen.

Mer än 50 miljoner amerikaner är beroende av Medicaid, det federala, statliga program som är riktat till de fattiga. Ett sjukvårdsprogram som väldigt mycket liknar det statliga svenska vårdsystemet med långa väntetider, ransonering och köer.

Det är upp minst 17% sedan lågkonjunkturen officiellt började i december 2007, enligt en undersökning från USA Today.
Programmet har vuxit redan innan den nya hälso-och sjukvårdslagen lägger till cirka 16 miljoner människor, med början 2014. Det överbelastar läkare som redan säger att de nått sin gräns.

◦ Mer än 40 miljoner människor får matkuponger Det är en ökning med nästan 50 procent och man har sett en stadig ökning under tre år.

◦ Nära 10 miljoner erhåller arbetslöshetsersättning (nästan fyra gånger så många som 2007).
Den förmånen har förlängts av Kongressen åtta gånger utöver de grundläggande 26 veckorna . Nu kan den långtidsarbetslöse få upp till 99 veckors ersättning.

◦ Mer än 4,4 miljoner människor lever på socialbidrag; en 18 procentig ökning.

Och när antalet bidragsmottagare skjuter i höjden, gör också kostnaderna det, så klart.

◦ Kostnaden för Medicaid har gått upp 36 procent på två år, till $ 273 miljarder.
◦ Arbetslöshetsunderstöd har ökat från $ 43 miljarder till $ 160 miljarder
◦ Foodstamps ( matkuponger) har ökat 80 procent till $ 70 miljarder
◦ Socialvård har gått upp 24 procent till 22 miljarder dollar.

Du behöver inte ha en examen i ekonomi för att se att statliga program bromsar återhämtningen i en fri marknadsekonomi. Det ökar kostnaderna för att anställa personer och det uppmuntrar också människor att stanna hemma och vänta tills något bättre dyker upp. De statliga programmen konkurrerar med privatföretagarna.
Planen att öka regeringens inflytande och makt skissades redan under FDR: s regeringstid och Obama följer reglerna.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.