14 september 2010

Hur kan en skatteminskning vara en kostnad?

Under de senaste dagarna har Boehner (The House Republican leader) föreslagit att alla skattesänkningar som Bush införde ska förlängas ytterligare i två år, vilket skulle kosta mer än 500 miljarder dollar, och att alla utgifter ska frysas på 2008 års nivåer, vilket enligt vissa analytiker kommer att kräva nedskärningar på mer än $ 100 miljarder. [Hela artikeln]

President Obamas plan att bara höja skatterna på de som tjänar mer än $ 250,000 per år, vilket kommer att inkludera många småföretagare, ses som en kompromiss. Man säger att det kostar pengar för staten.

Småföretagare i USA deklarerar hela sitt företag som privat inkomst och betalar därför personlig inkomstskatt för affärsverksamheten och inte bara för vad de själva tar ut i lön.

Har det aldrig slagit Mr Obama att hans slöseri och vilda utgifter kostar pengar för skattebetalarna ?
Den officiella regeringslogiken fungerar så här: om beräknade utgiftsökningar inte äger rum, är det en fruktansvärd kostnad för det amerikanska folket. För att undvika en sådan katastrof måste regeringen öka sina inkomster [skatt] för dem som saboterar social rättvisa genom att tjäna för mycket pengar.

Var får Obama sin "stash" ifrån?


1 Kommentarer:

Ann-Marie sa...

Sedelpressarna går så dom glöder!

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.