10 september 2010

Inför morgondagen

Pastor Jones har inställt koranbränningen för denna gång och påstår att imam Rauf lovat att stoppa moskébygget. Den ena tjänsten är den andra värd, så att säga.
Rauf förnekar att han lovat något sådant och i ett illa dolt hot låter oss förstå att det kommer att bli våldsamheter om moskébygget stoppas.
Jones säger att "amerikaner vill inte ha en moské där och muslimer vill inte att vi bränner boken"
Donald Trump har också blandat sig i och erbjudit sig att betala 25% mer till en av investerarna för dennes andel i projektet om man ändrar planerna.Jones har verkligen fått den uppmärksamhet han inte förtjänar, men historien har också riktat uppmärksamheten mot den dubbelstandard som muslimer kräver och det fantasimonopol på sanning och rättvisa som de inbillar sig att de har.

Jag kan inte fatta varför så många människor har uttalat sig om hotet om ett bokbål.
Presidenten förstås, som inte vet när han ska hålla tyst utan måste lägga näsan i blöt , men general Petraeus? Vatikanen?
Det finns 310,192,728 människor i USA och en enda person åstadkom allt detta rabalder och folk hojtar om att kristna ledare måste stå upp och ta avstånd. När blev den där tomten Jones representant för "Kristna"?
Med all flagg-och-bibelbränning som förekommit i Afghanistan har vi någonsin hört en enda muslimsk ledare fördöma det? Jämfört med gatu-upploppen där, när har den fanatiske pastorn skadat någon?

I morgon är det den 11 september och för första gången kommer det inte att bli en minnesdag.
Vi har tidigare reflekterat och sörjt de avlidna som attackerades av jihadister.
Vi har stått enade gentemot den ondska som hotar att förgöra oss.
Vi har hyllat alla de som osjälviskt arbetade dag och natt för att hjälpa skadade, många gånger med fara för eget liv.
På grund av att hänsynslösa, oförstående muslimer envisas med att bygga en moské, kommer denna dag för första gången att bli politisk.

Muslimer i Amerika har lyckats fokusera på de människor som opponerar sig mot bygget och representanter för ett 50-tal ledande muslimska organisationer säger att det är "oetiskt, hänsynslöst och omänskligt" att protestera mot det planerade bygget. Omänskligt???
Och hur hänsynsfullt är det att bygga en moské för att fira den muslimska attacken de 11 september?
De sk. moderata, som jag beskriver nedan, "Varför den tysta majoriteten är irrelevant", skulle kunna bli relevanta och ta tillbaka sin religion just nu, om de visar förståelse för de människor som sörjer sina anhöriga.
Så länge som spektakel som dessa kan fortgå kommer islam aldrig att bli accepterad som någon fredlig religion.

15 Kommentarer:

Bengt Lundström sa...

Rättelse: Det finns ca 310 miljoner invånare i USA.

Berit sa...

Tack Bengt, jag tappade några nuffror när jag skrev

Anonym sa...

Hvem tror på, at muslimerne vil indstille deres byggeplaner på Ground Zero?
I samme øjeblik skal Koranbrændingerne effektueres.

falkeøje

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Mussen Rauf praktiserar bara taqyiia. Egentligen gillar jag inte att stödja religiösa stollar men i detta fallet är jag beredd att göra ett undantag. Hur många danska, amerikanska och andra flaggor har inte mussarna bränt bara dom senaste åren?

Knute sa...

Hann du lyssna på alla 114 av Koranens suror från imamen under Ramadan?

För dig som inte hann läsa eller lyssna på alla 114 suror i Koranen under Ramadan, finns nu en enkel telefonitjänst som fungerar för alla telefoner.

Tjänsten är framtagen av Comviq i samarbete med Islamiska Förbundet i Sverige (IFiS) och blir tillgänglig nu i samband med Eid al-Fitr högtiden. Recitationen av Koranen framförs av Sheikh Abdallah Basfar på arabiska. En svensk läsning av Koranens Budskap - Mohammed Knut Bernströms svenska översättning av Koranen, framtagen av IFiS, kommer att läggas till i framtiden.

Om bara muslimerna hade varit lyckligt ovetande om Koranens budskap, då hade de kanske kunnat anpassa sig till vår livsstil. Men om de blir itutade att kvinnor är mindre värda än män och icke-muslimer mindre värda än muslimer...

http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/bozoka-com-sweden-ab/pressrelease/view/hann-du-lyssna-paa-alla-114-av-koranens-suror-fraan-imamen-under-ramadan-468250

Revert sa...

De bygger inte för att fira något. De bygger för att bygga.

Johan sa...

Dialog har alltid handlat om respekt från båda sidorna. Redan under kalla kriget tog man fram konstruktiva metoder för att skapa fred, de bygger på dialog och att man beter sig respektfullt samtidigt som man kräver respekt.

Att istället ständigt visa respekt utan att kräva det tillbaka eskalerar konflikter. Ändå så tycks hela västvärlden besatta av att lägga sig på rygg och tro att andra behandlar dem bättre för det.

För det första är det helt bisarrt att koranbränningen ens uppmärksammats. Det är en församling på 50 personer inte katolska kyrkan i USA som vill bränna koraner.

Men om man ska uppmärksamma det måste man självklart kräva samma respekt av muslimer som man kräver av sin egen befolkning.

Anonym sa...

Jag kan verkligen inte förstå vem som kom på tanken att "belöna" muslimer när terroristerna gjorde sitt hemska dåd i islams namn. Fast även i Sverige belönas de ju hela tiden. Krav på krav ska tillgodoses men några skyldigheter har de inte för de är ju "offer" och måste därför ha förmåner som ingen annan får utan att ge något tillbaka. Man kan ju bara se på hur politikerna kryper om den nedbrända lokalen i Rinkeby. Förövarna ska själva bestämma hur den ska se ut, de ska jobba där och få lön, de ska själva bestämma vilka aktiviteter som de ska ha bidrag för att genomföra. Att bygga en moské på Ground Zero är den yttersta skymfen - och triumfen. Vakna västvärlden!Innan det är för sent. Nostradamus har spått att islam ska ta över världen och de är på god väg med vår hjälp.

Anonym sa...

haha Ni pratar om muslimer på samma sätt som nazister gjorde mot judarna förr Holocausten , Nu bränner ni koranen sedan bränner ni människor , precis på samma sätt som hitler gjorde , dom brände judarna böcker sedan brände dom 6 mil oskyldiga judar , fy f''an alltså , ingen av er är kunnig här. hat hat hat bara.

Berit sa...

Anonym, vilka är det som brände 3000 oskyldiga människor i World Trade Center eller oskyldiga barn i Beslan?

Ann-Marie sa...

En mussla som "försvarar" oskyldiga judar och erkänner Förintelsen? Det är en nyhet!!

Anonym sa...

Berit , Vet inte jag ! vet du själv vem var det ! Heter dom kanske Alqaieda eller islam alqaieda vet inte ! förresten 300 hundra muslimers bränndes ihjäl i WTC dom var oskyldiga så den som gjorde det ville bara döda oskyldiga ! och Beslan vet alla att det är polisen som skjuitit ihjäl barn , har du inte sett videon eller blundar du för sanningen , och låt säga att det var dom där Tjetjenska grallan vad har islam med deras skit och göra! eller om en muslim dödar en så att det islam som uppmunterar honom , fel fel fel ,,

Berit sa...

Kommentarer som den som ovan, visar väldigt tydligt det tänkesätt vi har att göra med.
Är det inte skrämmande?

Ann-Marie sa...

Intelligensbefrielsen är total! Och detta är Sveriges och västs framtida hopp?! Gud bevare oss väl!

Berit sa...

Justice 1, läs detta ovan
http://everykindapeople.blogspot.com/2010/09/091101.html
och tag dig en ordentlig titt på bilderna och förklara sedan vad du menar med islamofobi!

Jag hoppas att jag missförstår din underliga kommentar.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.