20 september 2010

Mer än ett sätt att flå en katt

Predikanten Jones i Florida som hotade med att bränna koranen har nu presenterats en räkning på en kvarts miljon dollar för polissäkerhet vid kyrkan.
Trots att Jones tog tillbaka den planerade protesten om att värma planeten genom att elda 200 böcker, samlades ändå polisen och deras Swat-teams vid kyrkan för att stoppa våldsamma protesterande.

Pastor Jones plan var att enbart bränna en symbol, så det våld som polisen förväntade sig måste vara från de som protesterade emot att Jones utövade sin rätt om yttrandefrihet enligt First Amendment i Konstitutionen.

Det är väldigt svårt att se staten Florida och polisens agerande som någonting annat än en ren bestraffning av Jones. Man sätter också ett exempel för alla som har planer på att protestera mot en barbarisk, våldsdyrkande teokrati som gör sitt bästa för att bryta ner Väst och dess institutioner.


Tiotusentals iranier samlades i Tehran i protest mot Jones som de planerar att döda.

Här är en bild från de fredligt protesterande i Mogadishu, Somalia


2 Kommentarer:

LP sa...

Så man har privatiserat polisväsendet i USA nu också? Trist att inte Jones hade en försäkring mot islamister, då hade han kanske kunnat plocka ut pengarna där.

Skämt åsido - självklart handlar det om bestraffning. Ett sofistikerat sätt att tysta islamkritiken.
I Sverige har det hittills mest varit frågan om passivitet och spelad(?) inkompetens från polisens sida då det gäller att värna islam mot yttrandefriheten. Fast vi lär nog få se detta nya grepp här snart också.

Naivtive sa...

Vi får väl ta och skaffa några muslimska sagoböcker att bränna upp och sen kan vi se om den svenska polisen tycker att det är kostnadsfritt att utöva rätten att elda upp sin egen egendom eller inte. Jag gör som jag vill med mina prylar.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.