19 september 2010

Mindre regeringsinflytandeTeaParty-rörelsen ( TPM) i USA har fått sitt namn efter Boston Tea Party, som var en protest mot högre skatter och mer regeringskontroll och det är de viktigaste frågorna för dagens TPM också.
Det är en verklig "grass roots" protest som får mer och mer stöd hos allmänheten, trots att media gör sitt bästa för att svartmåla sympatisörerna genom att i vanlig ordning kalla dem extremister, ultrakonservativa, fanatiker, väldigt religiösa...
De som tidigare ryckte på axlarna och kallade rörelsen för tomt prat, börjar nu dra öronen åt sig när de ser resultaten från premiärvalen över hela landet.
TPM kräver skattemässigt ansvar, vilket när det gäller regeringen är en fullständig motsägelse.

De verkliga skaparna av TPM är Obama, Pelosi och Reid som genom sin ansvarslösa hantering av skattepengar vänt alla skattebetalare emot sig.

Konstitutionen i USA ger varje delstat mer självständighet än EU-konstitutionen ger medlemsländerna i Europa. Det gör också att allmänheten hyser större misstänksamhet mot landets regering.

Delstaterna har oberoende rättsväsende (vissa stater har dödsstraff, andra inte) och separata system vad gäller beskattning (vissa har omsättningsskatt, andra inte). Endast Högsta domstolens beslut kan upphäva en statlig lag, till exempel göra abort till en laglig rättighet även om statliga lagstiftaren förbjuder det.

Traditionellt finns det bara en nationell skatt - federal inkomstskatt - som är avsedd för de funktioner som man bestämt att den nationella regeringen har ansvar för.
Motståndet mot Obama hälsovårdsreform är stort eftersom det tvingar alla att skaffar sjukförsäkring, vilket strider mot den grundläggande ekonomiska frihet som garanteras i konstitutionen.
"Under Obamacare måste du köpa försäkring. Om du inte gör det måste du böta. Om du inte betalar dina böter åker du i fängelse. Det är vad man kallar "allmänhetens valmöjlighet".

Media tror inte att vanliga människor faktiskt kan ta frågor som detta på allvar. De måste i så fall vara rasister eller rednecks.
TPM är egentligen inte ett politiskt parti, de stöder alla som delar deras önskemål om mindre regeringsinflytande och mer individuell frihet. Det delas naturligtvis mest av republikanska kandidater men misstänksamheten mot karriärpolitiker är stor och en fördel just nu är att vara ny och fräsch inom politiken.

Bilder från Crowd at Searchlight, Nevada Tea Party
0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.