10 september 2010

Rädsla och förnekelse hand i hand

"Det har kastats sten på några arbetare som bygger ett nytt klubbhus vid en nerbrunnen idrottsanläggning i Eslöv. För att förhindra fler 'problem' har man anställt väktare dygnet runt nästa vecka.

Men rädslan är stor: 'Det kanske bara provocerar mer. Det hela är obehagligt, man vet inte vad som händer längre'.

På brandbilarna i Malmö ska monteras kameror för att förebygga och uppklara bränder. Men några befarar att de istället kan trigga igång bråk och oroligheter.

Denna rädsla för 'trigga' eller 'provocera' är nu den enda indikationen på att man är medveten om att det finns handlande subjekt bakom mordbränder och stenkastning. Och vilka subjekt? Människor som uppenbarligen är i ständig opposition mot varje brottsbekämpande användning av vakter och kameror - och uppförande och underhåll av offentliga byggnader uppenbart.

Resursförbrukningen är grotesk. De bränner, vi släcker - och bygger, bevakar och övervakar. Polisen försöker nu förklara för invånarna i Eslöv att det inte är så illa:

Klockan 11 på torsdagen rullade polismästare Peter Tjäder och närpolischef Magnus Jönsjö in sin polisbuss framför trappan till hotell Stensson. 'Den har vi mest med oss för att synas lite', säger de när de kliver ur.

De är här för att fotpatrullera staden. Inte för att jaga bråkstakar och tjuvar – utan för att prata med Eslövsborna om hur de upplever sin stad och hur den kan bli bättre ut trygghetssynpunkt."

Ad helvede til i Skåne

1 Kommentarer:

Knute sa...

Dagligt finder medierne på nye måder, at nedtone indvandrerkriminaliteten på.

http://www.uriasposten.net/archives/20315

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.