20 september 2010

SD är Sverige

I det motbjudande propagandaorganet Expressen skriver Åsiktsväktaren Johannes Forssberg att:

"Det viktiga nu är att komma ihåg att SD inte är Sverige. Att de kommer in i riksdagen är vedervärdigt, men glöm inte att de företräder få."

Lite märkligt uttalande med tanke på att man från åsiktsministeriets sida brukar mena att allt och inget är svenskt numera. Varför skulle då inte SD kunna få plats inom detta sönderkn***ade och våldtagna begrepp? Är jag, som är född i Sverige i en familj med sina rötter långt tillbaka i Sverige, enligt Forssberg inte svensk eller har jag "osvenska åsikter" eftersom jag stödjer SD? Forssberg bör vara försiktig med sådana uttalanden. De kan ta mycket djupt och skadar den gemenskap som en nation utgör.

Att SD bara skulle företräda få personer är annars en definitionsfråga. Runt 300.000 personer är inte få i en så pass liten nation som Sverige. Däremot är det verklighetsperspektiv som Forssberg och hans gelikar företräder, väldigt extremt. Sett ur ett nordiskt och europeiskt perspektiv är det nog snarare han som tillhör en liten förvirrad åsiktssekt.

SD:s (mfl) stora utmaning är nu att väcka den stora allmänheten. Detta är en kamp där fakta är den första viktigaste förutsättningen. Med fakta i ryggen kan svenskarna sedan ta nästa steg till att göra en analys som inte bygger på lögner och som kommer genom insikt och inte som nu via skrämsel, åsiktsförtryck och ren propaganda alá Nordkorea.

Om man med fakta i ryggen inte kommer fram till att den hittills förda invandringspolitiken är totalt fel och skadlig för oss alla, då saknar man helt enkelt analysförmåga, förmodligen pga hjärntvätt. Man kan också ha en fientlig agenda för Sverige och svenskarna och därför vilja mörka hur det verkligen står till.

Vad man sedan anser är den bästa lösningen på problemet kommer naturligtvis att variera. Många kommer säkert att finna SD:s lösning lämplig, medan en del kan komma på andra sätt och kanske väljer att försöka påverka de övriga partierna i en konstruktiv riktning. Det viktigaste är att förändringsarbetet påbörjas och att det sker nu för det brinner i knutarna.

bilden:
De Nya Svenskarna firar svenska flaggans dag genom att bränna den

23 Kommentarer:

Anonym sa...

Det är märkligt att demokratin exploderar i sina grundvalar när 5.7% sagt vad de önskar. Och det är säkert fler, kanske 25%, men fegheten imponerar inte. Vänd på det och se 5.6% på andra kanten. Vilka är det som kastar sten, sätter eld, våldtar osv. Det är acceptabelt med ett komministparti men inte det andra. Man må tycka vad man vill om muslimer och dess omänskliga lära men säger bara dessa ord. " Dom må se ut som idioter och tala som idioter, men låt inte lura dig, dom är verkligen idioter"

karl sa...

det är osvenskt ur den synvinkeln att det som är klassiskt svenskt mer än något annat(ja, inklusive midsommarstänger, falukorvar och flaggan) är de värderingar vi levt i, genom och för under de senaste 70 åren är så långt från sverigedemokraternas.

svenkhet är jämlikhet(social, ekonomisk, etnisk och könsneutral), respekt och solidaritet.
utan att lägga några värderingar i det(jag är själv vänster) så företräder faktiskt SD de värderingarna sämre än de flesta andra partier.
SD värnar om andra saker, uppenbarligen gör SD mycket rätt då de har ett så stort stöd som de faktiskt har, SD har ofta stark och väl uppbyggd lokal förankring och de har profilfrågor som även om deras lösningar ofta enligt mej är dåliga ändå är intressanta.
men svenska? nej... SD är synnerligen osvenska.

A. Einstein sa...

Hos SVT i Agenda Valspecial stod Malin Pekgul och beklagade sig över att "svenskarna har släppt in nazister i riksdagen"! Är den människan vid sunda vätskor? Fortsätter retoriken på det viset så blir det minst dubbelt bättre resultat vid nästa val och det vore jättebra! Sossarna är definitivt på väg mot sin egen undrgång tillsammans med Mona Sahlin...

Jacobssons tankar sa...

Men vem i helvete ska baka era pizzor, när alla invandrare kastats ut?

LP sa...

@karl

Nej SD är inte osvenska. Under ganska lång tid har man försökt indoktrinera det svenska folket med lögner som bygger på felslut av typen: Det finns många Somalier i Sverige, alltså är Somalier typiskt svenska.
Din argumentation är något mera sofistikerad, och bygger bla på att du bortser från flera viktiga motsättningar. Tex verkar du helt bortse från möjligheten att de som kommer hit inte delar din vision om det goda Sverige, utan vill något helt annat, ja tex så som utövande muslimer vill. Du verkar också ignorera det faktum att Sveriges resurser är ändliga och antingen säger vi "Kom hit och ta allt ni vill ha" och lämnas strippade in på bara skinnet, eller så reglerar vi vår generositet på ett sådant sätt att vi kan överlämna projektet Sverige till våra barn och att de i sin tur kan lämna det vidare. Det är härligt att du vill vara en GOD människa, men verkligheten är något djävla skit ibland och ingen kommer undan den.

Begreppet "svensk" kan förstås och användas på olika sätt. Dels på det helt osentimentala "tekniska" sättet som gör att det räcker med ett svenskt pass för att någon skall kallas svensk.
Men också på det mera komplexa sätt och svårbegripliga sätt som gör att en del korkskallar ständigt känner sig manade att retoriskt fråga "Vad är egentligen svenskt?!".
Båda sätten är förstås användbara, men de beskriver olika saker.

LP sa...

@Guds Basun

Jag tror nog att flera av Sveriges pizzabagare har svenskt medborgarskap, så oroa dig inte över pizzatillgången Basunen.

F.ö. är pizzabranschen överetablerad.

LP sa...

@ddayperspective

Några nazister har jag inte sett i riksdagen. Däremot en och annan islamist och flera kommunister.

Ann-Marie sa...

"Könsneutral" vilket negativt laddat ord. Jag får kalla kårar när jag ser visionen av "könsneutrala" människor! Rena rama science fiction skräckis....

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Jo, jag har sett många nazister i riksdagen. Fram till den 19 september 2010 så var dom inalles 349 stycken. Nu blir dom något färre framöver.

Revert sa...

94% av svenskarna röstade inte på SD. De har genomskådat SD:s lögner.

Bengt Lundström sa...

Nästa val, oavsett om det sker 2014 eller tidigare kommer troligen att få ett ännu bättre resultat. För SD ger folk hopp, - även för många invandrare. Nu inser många att röster på SD kan förändra allt det som förstör(t)landet.

Z sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Knute sa...

Z, det var i Pakistan flaggan på bilden brändes, och eftersom flaggbrännarna hade tillverkat flaggan själva blev färgerna lite fel.

Berit sa...

"Om man inte kan debattera frågan ger man sig på den som framförde den"...
.....och Z, lär dig läsa innantill

Hälsningar från en svensk som invandrat lagligt och försörjer sig själv i USA

LP sa...

@Revert

70% röstade inte på Moderaterna. De har genomskådat M:s lögner.

93% röstade inte på Centern. De har genomskådat C:s lögner.

93% röstade inte på Folkpartiet. De har genomskådat Fp:s lögner.

94% röstade inte på Kristdemokraterna. De har genomskådat Kd:s lögner.

69% röstade inte på Socialdemokraterna. De har genomskådat S lögner.

94% röstade inte på Vänsterpartiet. De har genomskådat V:s lögner.

93% röstade inte på Miljöparitet. De har genomskådat Mp:s lögner.

Känns detta som ett rimligt resonemang?

När du diskuterar politik i en demokrati, måste du lämna det svartvita tänkande du tillämpar när du dyrkar den totalitära ideologin islam.
För egen del kan jag finna bra delar i alla partiernas program. Den som påstår att han/hon inte kompromissar vid val av parti är antingen hjärntvättad eller omogen och borde inte rösta alls.

LP sa...

@Z

Jag vet inte vad du skrev i det inlägg som tigs bort, men jag vill bara klargöra att bildtexten var ett försök till humor. Kanske inte så kul, men är man insatt fattar man nog.

Revert sa...

94% av svenska folket har inte invandrarfientlighet som en viktig fråga eller fråga överhuvudtaget. De flesta SD:politiker har huvudet i röven när det gäller precis allt annat när det gäller politik. Att jaga invandrare kan de, men regera Sverige kan de inte.

khash sa...

Har ni sett er ålders och befolknings pyramid? Gör det som dagens hem uppgift, hur har ni planerat att bygga ut skatte underlaget? om 10-15 år går 2 arbetande på varje Pensionär, Hur har ni tänkt egentligen? importera vita från resten av Europa? Hela den "Vita" världen har samma nativitets problematik som ni har. Europa ÄR naturresursfattigt, med en allt äldre befolkning och utan någon som helst planering för hur man skall handskas med Konkurren från Asien. Vakna och se att enda möjligheten är att få hit så många som möjligt som är vänliga nog att komma hit och jobba och öka skatte underlaget, och lägg ner bidrags samhället, för det har ni inte råd med.

Berit sa...

Khashayar, du måste tänka utanför den "socialistiska lådan" Vi ska ha ett samhälle där man kan spara och ordna för sin egen privata pension under sitt aktiva liv, och inte ett pensionssystem där man lånar från de yngre för att betala för de äldre.
Vi ser ständigt hur socialismen inte fungerar inom alla områden som drivs av staten, (sjukvård, tandvård, åldringsvård, skola, post.....)
Chavez visar oss att tom. ett så oljerikt land som Venezuela kan falla samman inifrån genom socialism.
Hela Europa håller på att rasera till följd av sin ofantliga offentliga sektor. Det är en av anledningarna till att man inte kan ha massinvandring i socialistiska "välfärdsstater"
När man begär att staten ska ta hand om varje människa från vaggan till graven finns det inte behov av att skaffa barn. Om man inte behöver anstränga sig för att skaffa en inkomst och spara för framtiden därför att staten förväntas ta hand om allt , (staten blir en försäkring mot allt risktagande) ordnar man inte heller för sin ålderdom.

LP sa...

@Revert

Du kan ju knappast veta någonting om SD:s förmåga att kan regera Sverige, de har ju ännu inte fått chansen.
Dessutom verkar ju de övriga partier, till skillnad från i tex Danmark, ha som främsta mål att bekämpa SD, inte att regera Sverige och definitivt inte att lösa de problem som SD belyser. Klart att det blir svårt för SD att driva politik i ett så infekterat och destruktivt politiskt klimat.

Vad Sveriges befolkning verkligen anser om den misslyckade invandringspolitiken vet du inte heller något om. Det enda man kan säga med ledning av valresultatet, är att alla ännu inte har problemets allvar klart för sig, och därför inte gör samma prioriteringar när de röstar som tex jag gör.

Att du påstår att "SD jagar invandrare" skulle jag ju kunna se som humor om inte den verkliga bilden inte var så tragisk; SD:s politiker och valarbetare har utsatts för trakasserier, hot och våld under en lång tid, inte bara under denna valrörelse. Det rasistiska våldet mot svenskar i deras eget land är också ett förnedrande faktum.

De flesta muslimer har däremot som du säger "huvudet i röven", om inte i största allmänhet så åtminstone i röven på den som ligger framför dem när de dyrkar sin avgud.

LP sa...

@Khashayar

Skrev ett svar på din uttjatade och lögnakriga demografiargument, men det förbannade bloggsystemet pajade när jag tryckte på skicka.

Återkommer senare.

Anonym sa...

EU har blivit en hävstång för att dra ner islamofascismen över huvudet på oss.

Knute sa...

Malmø-modellen på sidste vers?

Det skal være lettere at smide romaer ud og sværere at udnytte smuthuller i reglerne om at tage ægtefæller fra tredjelande med sig hjem. Sådan ser hovedlinjerne ud i et nyt hollandsk udspil, som flere europæiske lande – også Danmark – vil bruge til at ændre et omdiskuteret EU-regelsæt, der i dag hæmmer landene i at føre den udlændingepolitik, de har lyst til. Det hollandske udspil sigter mod at ændre EU’s såkaldte opholdsdirektiv og give landene mulighed for at udvise andre EU-borgere for selv helt små kriminelle forhold.

Samtidig skal udspillet lukke ned for den situation, hvor en dansk statsborger omgår de danske regler for familiesammenføring ved at tage til Sverige, gifte sig med en person fra et tredjeland for derefter at tage vedkommende med til Danmark – med henvisning til opholdsdirektivet. Ud over Danmark, oplyser det hollandske integrationsministerium, bakker også EU-lande som Tyskland, Frankrig og Storbritannien op.

http://snaphanen.dk/2011/04/19/public-services-moderlige-omsorg/

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.