10 september 2010

Varför den tysta majoriteten är irrelevant


En man, vars familj var tyska aristokrater före andra världskriget, ägde ett antal stora industrier och gårdar. På frågan hur många bland tyskarna som var verkliga nazister, har hans svar betydelse för den uppfattning vi har om fanatism.

"Mycket få människor var verkliga nazister, sade han," men många tyckte om att att återuppliva den tyska stoltheten , och många fler var för upptagna för att bry sig. Jag var en av dem som tyckte att nazisterna var ett gäng dårar. Så, de flesta lutade sig bara tillbaka och lät allt hända. Innan vi visste vad som hänt , ägde de oss, och vi hade förlorat kontrollen och världens ände stod för dörren. Min familj förlorade allt. Jag hamnade i ett koncentrationsläger och de allierade förstörde mina fabriker. "

Vi får höra om och om igen av "experter" och "TV-pratare" att islam är fredens religion och att de allra flesta muslimer bara vill leva i fred. Även om detta okvalificerade påstående kan vara sant, är det helt irrelevant. Det är meningslöst babbel för att få oss att må bättre, och också avsett att på något sätt minska rädslan för fanatikers framfart över hela världen i islams namn.

Faktum är att det är fanatikerna som styr islam i detta ögonblick i historien.
Det är fanatiker som marscherar. Det är fanatiker som driver var och en av de 50-tal beväpnade konflikter som pågår i världen. Det är fanatiker som systematiskt slaktar kristna eller befolkningsgrupper över hela Afrika och successivt tar över hela kontinenten i en islamisk våg. Det är fanatiker som bombar, halshugger, mördar eller ägnar sig åt hedersmord. Det är fanatiker som övertar moské efter moské. Det är fanatiker som systematiskt bedriver stening och hängning av våldtäktsoffer och homosexuella. Det är fanatiker som lär sina ungar att döda och att bli självmordsbombare.

Det tungt vägande kvantifierbara faktum är att den fredliga majoriteten, den "tysta majoriteten", är kuvad och ovidkommande.

Kommunistiska Ryssland bestod av ryssar som bara ville leva i fred, men ändå var de ryska kommunisterna ansvariga för morden på cirka 20 miljoner människor. Den fredliga majoriteten var irrelevant. Kinas enorma befolkning var också fredlig, men de kinesiska kommunisterna lyckats döda 70 miljoner människor.

Den genomsnittlige japanen var inte någon krigshetsande sadist före andra världskriget. Men Japan mördade och slaktade sin väg genom Sydostasien i en orgie av dödande, som innefattade de systematiska morden på 12 miljoner kinesiska civila; de flesta dödades med svärd, spade och bajonett.

Och vem kan glömma Rwanda, som kollapsade i blodbad. Kan det inte sägas att de flesta rwandier var "fredsälskande"?

Historielektioner är ofta otroligt enkla och rakt på sak, men av någon anledning missar vi ofta de mest grundläggande och okomplicerade punkterna:

Fredsälskande muslimer har gjorts irrelevanta genom sin tystnad.

Fredsälskande muslimerna kommer att bli vår fiende om de inte yttrar sig, eftersom de i likhet med min vän från Tyskland, kommer att vakna en dag och upptäcka att fanatikerna äger dem, och början till slutet av deras värld har inletts.

Fredsälskande tyskar, japaner, kineser, ryssar, rwandier, serber, afghaner, irakier, palestinier, somalier, nigerianer, algerier och många andra har dött, därför att den fredliga majoriteten inte har talat förrän det var för sent. För oss som tittar på hur det hela utvecklar sig.... vi måste fokusera på den enda grupp som räknas - de fanatiker som hotar vårt sätt att leva.

Why The Peaceful Majority Is Irrelevant. Paul E. Marek


0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.