25 oktober 2010

Gå inte på nidbilden av Ungerns nya regering

Nyligen har Slovakien och Ungern fått nationellt orienterade demokratiska konservativa regeringar. Man kan förutse att även Rumänien är inne på denna väg.

Särskilt i fallet Ungern har den negativt inställda utländska pressen förutspått det värsta. Detta har sina rötter i propagandan från socialisterna och utländska journalisters godtrogenhet. De senare gillar att lita på vänstern som sina informatörer, snarare än på fakta.

Deras beskrivning av premiärminister Viktor Orbán som en "fascist" ignorerar att hans två tredjedels majoritet representerar besvikelsen över den kleptokratiska vänstern, som är förbittrad över att förlorat sin förstfödslorätt.

De bortser också ifrån att det tillsammans med obotfärdiga kommunister finns en "fel höger", Jobbik. Med sitt förespråkande av en "ungersk arbetarstat" har de nu blivit regeringens mest betydande och högljudda opposition. Inte undra på, eftersom denna rörelse anser Orbán vara del av en "sionistisk KGB-konspiration" som måste bort.

Historien om en nazistiskt och antisemitiskt övertagande genom Orbán som socialisterna och deras "liberala" allierade propagerar gäller endast i ett fall: om man håller med om att allt som inte är till vänster om Josef Stalin är högerextremism.

"Sunt förnuft, varmt hjärta, kallt blod" är den policy som Orban förespråkar. Ja, mannen har ett stolt och lyhört oberoende sinne. Därför skickade han hem IMF (Internationella valutafonden). Oenigheten gällde inte behovet av nedskärningar. Även utan IMF håller Ungern med om att en skärpning och en sanering samt en skattesänkning är nödvändig. En platt skatt står på den politiska dagordningen.

Det var IMF:s krav på att bestämma detaljerna för minskning av underskottet som orsakade oenighet. Premiärministern hävdar att han är fast besluten att möta den ärvda röran och att han skall göra det utan att fiffla med bokföringen som varit fallet på andra håll.

Från Brussels Journal

Läs också:

Drevet mot Orbán är välregisserat
Centraleuropas MegaStar
I en vacker gest av kristen solidaritet
Nu ska Ungern testas i det socialist-liberal-gröna EU-maskineriet

24 Kommentarer:

Unknown sa...

Tack för artikeln! Äntligen en svensk artikel som inte målar en negativ bild om Ungern och dess nuvarande regering, utan tvärtom skriver sanningen och objektivt.

Sebastian sa...

tack för lite sunt förnuft!

Gellert sa...

ja, fast ni glömde nämna den bristande respekten för privat egendom när man beslagtar ca 120 Md sek i privata pensionspengar i statens namn, man kan utan förklaring sparka offentliganställda när somhelst,man tar bort alla de som skulle kunna kontrollera regeringen som budgetrådet, riksrevisionen, man har en statlig censurmyndighet som lägger sig i vad som publiceras....detta är mina vänner, nära kommunism!

Knute sa...

Att det förekommer censur av internet och media är rena lögnen. EU skulle aldrig tillåta det. Ungerns dåliga ekonomi beror på den förra regeringens vanskötsel.

Ta korruptionen i samband med byggandet av Europas dyraste motorvägar. Eller katastrofen med det röda aluminiumslammet i Ungern. Den förre premiärministern Gyurcsány och hans svärmor är inblandade i företaget. Det är för väl att socialisterna blev utslängda från makten av 80% av väljarna.

Knute sa...

Mr Orbán’s model is not Vladimir Putin but Margaret Thatcher. She too was elected on a wave of hope after years of rule by a weak left-wing government; she centralised power to an unparalleled degree; she waged cultural warfare against those whom she considered dangerous liberals and tolerated no dissent in her party.

http://www.politics.hu/20110105/dont-gang-up-on-hungary-its-far-from-a-dictatorship

Knute sa...

EU-landene optræder dobbeltmoralsk, når de med den ene hånd angriber Ungarns nye, kontroversielle medielov for at underminere ytringsfriheden, mens Den Europæiske Union med den anden hånd har travlt med at indføre lovgivning, der indskrænker borgernes ret til at ytre sig.

http://www.uriasposten.net/archives/22187

Anonym sa...

Kaj Schueler was born in Stockholm in 1949. Both his parents emigrated as teenagers from Nazi Germany to Sweden, where they met. They were involved in the Zionist movement and set out for Israel but decided to stay in Sweden after the war. Schueler is a journalist and assistant cultural editor at the Stockholm daily Svenska Dagbladet. He has been doing research for a book about his grandparents' escape from Germany. The previously unpublished text that follows is taken from this study. /Objektiv

Anonym sa...

Det fascistiska våldet mot främst romer, men även judar och muslimer, är väldokumenterat. Det kan knappast kallas "nidbild" att rapportera om detta.

Högerextremisterna och de som tyr sig till sådana även här hemma, t ex nationalistiska xenofober som Sverigedemokrater, är farliga. Retoriken som används är så grov att till och med Sverige når upp till nivå fem på Genocide Watchs sjugradiga skala om förestående folkmord.

Knute sa...

Anonym, det där var demagogiskt i överkant. Koppla inte ihop Israel- och judevänliga Sverigedemokraterna med antisemitiska Jobbik, vars retorik för övrigt inte har något stöd hos vanliga ungrare.

P zim sa...

Re anonym söndag 10 april 2011

Talar vi om Ungern nu? Eftersom det finns VÄLDIGT få muslimer i Ungern. För övrigt är det främst romer som står för det "fascistiska" våldet, se bara på byar som Gyöngyöspata. Naturligtvis rapporteras det väldigt sällan om deras dåd och terror i svensk media. När det kommer till judarna så handlar det främst om den självutnämnda kulturella "eliten" och israeliska investerare. Kulturpersonerna är främst vänster och liberal orienterade och är naturligtvis upprörda eftersom dom nu förlorar mark och gnäller om antisemitism så fort någon vågar kritisera dom. Israelerna å sin sida har kritiserats för tveksamma affärsuppgörelser där korruption tros ha förekommit.
Jag misstänker starkt att du är antiungersk eftersom du verkar vara mot att nationer försöker bekämpa brottslighet och vara självständiga.

P zim sa...

Re Knute

Först och främst har du fel angående Jobbiks stöd. Jobbik fick mellan 16-17% av rösterna i valet och blev därmed tredje största parti med mer än 800.000 röster, en ganska stor del av valmanskåren.
Sen har vi det där med antisemitism. Jobbik är varken antisemiter eller rasister i övrigt. Jobbik är däremot Israel kritiskt och har riktat stark kritik mot israeliska affärsmän som köp bla fastigheter under tvivelaktiga omständigheter men även andra "investerare" som med tvivelaktiga metoder fått fördelar har kritiserats. Anledningen till varför jobbik sägs vara antisemitiskt är för att dom vågat ge sig på kultur "eliten" som till stor del består av just judar. Ett känt exempel är Robert Alföldi affären.
Så jag rekommenderar att du inte sätter stämplar på ett parti på samma sätt som vänster dårarna stämplar sverigedemokraterna med både det ena och andra.

Knute sa...

P zim, förmodligen kommer Jobbik på samma sätt som andra nationalistiska partier släppa fixeringen vid judarna när problemen med islams invasion blir tydligare.

Men jag såg ett reportage där Jobbik-anhängare gjorde reklam för palestinska organisationer. Så araberna är säkert ett finger med i hetsen mot israeliska investerare.

Judarna i Ungern jobbar som sjutton, det finns ingen socialhjälp. Inte konstigt att muslimerna söker sig till Sverige i stället.

P zim sa...

Re Knute
Jobbik har ingen direkt fixering vid judar utan snarare affärsmän från israel som gjort tvivelaktiga affärer i samarbete med den förra vänster regeringen. Antisemitismen är en påhittad anklagelse av främst kultur folket eftersom jobbik vågar köra vidare på den gamla traditionen med frispråkighet som tyvärr hatas av våra kära PK-medier.
Anledningen till varför dom officiellt stödjer palestinierna har historiska anledningar då dom kan känna igen sig i situationen efter trianon fördraget, inget mer. Men mer än retorik är det egentligen inte. Eftersom Ungern inte är lika multikulturellt som Sverige måste man ta exempel utifrån därav stödet till palestinierna.
Så för att summera det hela så är inte judarna problemet utan snarare den självutnämnda eliten som råkar ha judisk bakgrund och utnyttjar det till fullo för att försöka krossa den framväxande nationalkänslan med påhittade faror och uppblåsta skräckscenarier likt våra politiker gör här.

I övrigt tycker jag att du gör ett bra jobb när det gäller en balanserad och sund debatt.
Sov gott!

Knute sa...

Tack för uppskattningen!

Knute sa...

Det skrivs så mycket om att "högerextremism" är på frammarsch i Europa och meningen är väl att man ska koppla ihop det med Hitler. Tja, visst kan man lära sig av historien, men historien kan också vara en blind fläck och lägga ett svartvit rutmönster över dagens händelser som ska tolkas efter ett eller annat schema, oftast klasskampen mellan fattiga och rika.

Här en betraktelse, som förutom "ekonomisk kris och skyhög arbetslöshet", också gör något så originellt som att skylla på Internet!

"Friheten på nätet gör oss nationella.

"Den tsunamivåg av nyprovinsialism och nationalism som just nu drar genom ett ständigt uppkopplat och självutnämnt supermodernt Europa är en nästan lite överraskande bieffekt av vår gränslösa digitala frihet. En instinktiv motreaktion.

Men när ekonomisk kris och skyhög arbetslöshet sammanfaller med nätets nästan anarkoliberala demokratisering och metodiska avveckling av alla former av auktoritära pekpinnar driver det lika oavsiktligt som ofrånkomligt flera av Europas hårdast drabbade områden – Baltikum, Polen, Ungern – mot högljudda högerextremistiska röster som pekar med hela handen."

http://www.aftonbladet.se/kultur/article5446125.ab

Författaren har fel, de där rösterna i Centraleuropa är varken särskilt extrema eller höger.

Situationen är delvis annorlunda i Västeuropa. Här är den blinda fläcken islams invandring, som inte passar in i det gängse politiskt korrekta schemat. Alla möjliga förklaringar till folks missnöje ska letas upp, bara inte den!

Som Snaphanen uttrycker det:

"Den daglige kværnen af de medier der ikke tør kigge på elefanten i lokalet, og dette seneste eksempel er bare endnu en bekræftelse af hvor mainstreammedier og -politikere står lige nu."

http://snaphanen.dk/2009/06/30/has-sjakal-manifest-i-et-velkendt-perspektiv/

Knute sa...

Väst driver på fördumningen av Östeuropa

http://tanjabergkvist.wordpress.com/2011/04/16/vast-driver-pa-fordumningen-av-osteuropa/

Hjalfred sa...

Ungern vinner Eurovisionen i år?

http://yle.fi/extrem/artikel/musiknoje/39448-Ungern-vinner-Eurovisionen

Knute sa...

Ungern fortsätter att göra upp med sitt kommunistiska förflutna:

Det har länge varit hög tid att pensionera domarna som tillsattes under Kádár-diktaturen. Därför sänks pensionsåldern från 70 till 62 vilket innebär att 274 domare tvingas gå i förtida pension.

http://www.politics.hu/20110415/judges-protest-planned-mandatory-retirement-age-cut-in-planned-new-constitution

Knute sa...

I den nya ungerska konstitutionen står att mänskligt liv ska värnas från tidpunkten för befruktningen. Det innebär inte förbud mot abort utan är en vanlig katolsk principdeklaration om att livet är heligt. Men politiskt überkorrekta svenska RFSU förfasas förstås, liksom åt att ”familjen garanterar nationens överlevnad”.

Knute sa...

TT förvanskar nyhet om zigenare – övrig media sväljer villigt betet

Det handlar om byn Gyöngyöspata i nordöstra Ungern, där TT och övrig media rapporterar om hemska medborgargarden som terroriserar zigenare.

En liten by med 2,800 invånare i nordöstra Ungern där invånarna dagligen och under flera år blivit terroriserade av den stora zigenarklanen bor i byn. Omfattningen av terrorn mot främst äldre bybor är sådan att även närvaron av ett filmteam inte avskräcker zigenarna från att hota de boende.

Men den kanske största lögnen av alla som TT/Expressen gör sig skyldig till är insinuationen att myndigheterna nu ”evakuerar” zigenare från byn av rädsla för att medborgargarden ska trakassera dem.

Röda Korsets egen talesman Erik Selymes berättar klart och tydligt att de för länge sedan har planerat en påskresa för zigenarbarn till Csilleberc barnläger. Denna påskresa är finansierad av en förmögen amerikansk byggherre vid namn Richard Fields som är verksam i Budapest, och har ingenting med oroligheterna i byn att göra.

http://politisktinkorrekt.info/2011/04/23/tt-forvanskar-nyhet-om-zigenare-%E2%80%93-ovrig-media-svaljer-villigt-betet/

Knute sa...

Ungern var det land inom det kommunistiska blocket som först vågade samarbeta med väst; den ungerska gränsöppningen mot Österrike under sommaren 1989 bidrog till Central- och Östeuropas snabba omvandling.

http://www.swedenabroad.com/SelectImageX/15544/UDLandrapport100517.pdf

Knute sa...

Ungersk TV-reklam: "Våga erkänna att du är kristen!"

Knute sa...

I april 2010 fick de ungerska väljarna nog och röstade bort kleptokraterna. Sent om sider fick de att förstå att de ”röstade fel”. Pekpinnarna från Bryssel bara haglade mot Viktor Orbáns regering och stärkt av den kuppartade tillsättningen av nya regeringar i Grekland och Italien försökte de samma stunt i Ungern.

http://metrobloggen.se/vonswartz/heliga-kor/

Knute sa...

Vona Gábor, ledare för det ungerska extrema nationalistiska partiet Jobbik, har några problematiska åsikter om islam som "den sista bastionen för mänsklighetens traditionella kultur." Han är inte precis en ungersk Geert Wilders...

http://gatesofvienna.blogspot.se/2012/04/vona-gabor-if-islam-fails-light-will.html

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.