19 oktober 2010

Obama reflekterar


Nu när även presidenten erkänt (New York Times) att det aldrig fanns något som kallades "projekt, färdiga att sätta spaden i", avseende stimuleringspengarna, framstår de ursäkter, rena lögner och undanflykter som vi matats med de senaste 2 åren som ännu värre.
Lägg därtill det subtila budskapet att regeringen inte gjort någonting innan Obama steg ner från den vita skuldens höga höjder för att rädda oss.

1. Den amerikanska Recovery and Reinvestment Act of 2009 (Recovery Act) undertecknades av president Obama den 17 februari 2009. Det är en ansträngning utan motstycke att snabbstarta vår ekonomi, skapa eller rädda miljontals jobb och deponera pengar för att hantera länge försummade problem, så att vårt land kan växa i det 21 århundradet. Lagen är en extraordinär reaktion på en kris som inte liknar någon sedan Den Stora Depressionen och omfattar åtgärder för att modernisera vår nations infrastruktur, förbättra energi-oberoende, expandera utbildningsmöjligheter, bevara och förbättra möjligheten till hälsovård, ge skattelättnader och skydda dem som har störst behov .
-------------
Om det fanns problem "länge försummade" vad gjorde Kongressen, som mestadels varit kontrollerad av Demokrater, under de flesta år som jag bott här i landet?

I artikeln reflekterar Obama över sin presidentperiod och medger att han alldeles för mycket låtit sig framstå som "samma gamla beskatta-och spendera-demokrat" och att han insåg alldeles för sent att det finns inget som heter "projekt, färdiga att sätta spaden i"

Hur smart kan han vara om det tar honom två år att räkna ut vad bloggare som jag och många med mig såg som så uppenbart för länge sedan?

Så här skrev jag den 18 dec. 2008:

Politiken under 2009 kommer att domineras av en fortsättning och fördjupning av den globala Depression som vi ser nu.
Under sken av att stimulera ekonomin, kommer Obama att försöka genomföra en radikal, socialistisk politik och införa en hälso-och sjukvård där regeringen dominerar ekonomin och besluten, på det sätt som råder inom Europeiska unionen. När dammet har lagt sig kommer ekonomin fortfarande att vara på fallrepet.
Den nya presidentens stimuleringspaket kommer att göra lite eller inget för att minska depressionen, men det kommer att förvandla amerikanskt liv och politik. För egen del kommer Obama att dra fördel av demokraternas inbyggda majoritet i kongressen, som kommer att anta hans agenda, men hans popularitet kommer att minska snabbt. I slutet av året kommer han att vara lika radioaktiv som Bush är i dag.

Den 25 juni 2009:


"Ingen visste hur allvarlig lågkonjunkturen skulle bli."
Pyttsan, en hel mängd konservativa republikaner protesterade hej-vilt över att regeringen använde sig av krisen för att öka sitt eget inflytande över den privata sektorn och att det skulle försämra det ekonomiska läget
Han har tvingat oss att punga ut med 700 miljarder dollar och han vet inte ens om det fungerar.

Han ljög rätt in i kameran och sade att paketet inte var stort nog. Ingen ställde honom mot väggen och påminde honom om att han tidigare sagt: "Amerika kommer inte att överleva om vi inte genomför detta stimuleringsprogram.


2 Kommentarer:

Unknown sa...

Jaha du, Mr Obama?
Vart ska dessa pengar komma ifrån?
Med ett underskott som är hiskeligt och dessutom alla amerikaner som blir allergiska så fort någon nämner ordet skattehöjningar?
Erk du, Maja du, vart ska vi tat?

Ann-Marie sa...

@ Alexander: sedelpressarna...

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.