23 oktober 2010

Sitta på två stolar

Obama planerar en resa till Indien i början av november.


The Golden Temple är en fridfull byggnad av glimmande guld och polerad marmor och det är sikhernas andliga centrum och ett av Indiens mest populära turistattraktioner. Vördad av indier från alla trosinriktningar, är det en berömd symbol för Indiens religiösa mångfald. Det var ingen överraskning att denna berömda byggnad, som besökts av så gott som alla landets gästande dignitärer, också lanserades som det tredje stoppet för president Obamas besök .

Men nu har man uteslutit ett tempelbesök, enligt en amerikansk tjänsteman som deltar i planeringen. Amerikanska reseplanerare besökte Amritsar, den heliga staden, för att diskutera ett eventuell besök, men planen verkar ha strandat på problemet om hur Obama skulle täcka sitt huvud, som sikhiska traditionen kräver vid besök i templet.
"För att komma till The Golden Temple måste han täcka sitt huvud, säger Dalmegh Singh, sekreterare i kommittén som driver templet. "Det är vår tradition."

Obama har kämpat för att tysta envisa rykten om att han är muslim, och sikher i USA misstas ofta för muslimer.
De flesta icke-sikhiska besökare knyter en liten halsduk runt huvudet. Enkelt att inhandla från någon av de många försäljare som finns utanför templet
----------
Denna historia stinker på många nivåer. Obama har vid flera tillfällen under sina resor nästan brutit ryggen i sina försök att slickat marken i sin djupa respekt för muslimer.
Men nu verkar den sk. kristne Obama ha ett muslim-problem. Delvis därför att islamisk lag betraktar honom som muslim, (både hans pappa och styvfar var muslimer) och också därför att hans förnekande att islam är ett hot, är fullständigt ologiskt och mycket genomskinligt.

Han förföljs av rykten om att han är muslim, men eftersom många okunniga amerikaner inte kan skilja mellan sikhisk "uniform" och muslimsk, kommer de att se det som ytterligare bevis för att Obama är muslim.
Om Obama verkligen vill övertyga de okunniga amerikanerna, behöver han bara ställa sig upp och säga att han inte är muslim. Helst vid ett tillfälle när han är omgiven av muslimer och verkligen kan klargöra att han inte är en av dem.

Så varför låter han det gå ut över sikherna? Av samma anledning som han är nedlåtande mot judar. Ingen är rädd för dessa två religioner. Muslimer däremot är kända för att döda folk som säger någonting som retar dem. Obama är rädd för muslimer, han vet vad de är kapabla till.

Det kallar jag Islamofobi.


5 Kommentarer:

Knute sa...

President Barack Hussein Obama, in a determination letter to Congress, has announced that he will allow an additional 80,000 immigrants – – mostly from Islamic countries – – to resettle in the United States du ring fiscal year 2011.

http://vladtepesblog.com/?p=26951
söndag, 24 oktober, 2010

Om detta kallas för en muslimsk invasion, vad ska vi säga om lilla Sverige där hundratusentals väller in årligen.

Och vad ska man tro om de invandrade muslimernas lojalitet när Al Qaida uppmanar dem till att gå till angrepp?

http://www.document.no/2010/10/oppfordrer_muslimer_i_vesten_t.html

Anonym sa...

Du är en sannerligen förvirrad människa Berit.

Berit sa...

I vanlig ordning ägnar du dig åt att smutskasta mig personligen eftersom du inte är intelligent nog att ha sakliga argument angående artikeln.
Ack, så sorgligt!

Ann-Marie sa...

Anonym (som inte kan läsa enkla instruktioner): Vad baserar du din kommentar på?!

Nils Dacke sa...

Det är inte bara Obama som borde vara rädd för islam snarare än för enskilda muslimer. En ganska färsk och väldodumenterad rapport http://centerforsecuritypolicy.org/p18523.xml belyser problemet inte bara för USA, som rapporten främst ägnar sig åt utan för hela västvärlden.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.